Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Werking

Samen zorgen voor morgen

Voka Health Community, het Voka-netwerk voor de gezondheidssector, brengt meer dan 600 kenniscentra, pati├źntengroepen, zorgorganisaties en bedrijven samen in Vlaanderen en Brussel. We geloven in samenwerking tussen profit- en non-profitorganisaties om vernieuwing in de zorg te realiseren, omdat we samen betere resultaten behalen. 

We streven naar een toonaangevende gezondheidszorg die klaar is voor de uitdagingen van morgen. Met de gebruiker centraal en met oog voor nieuwe ontwikkelingen, trends en technologie├źn willen we een belangrijke rol spelen in dit grotere verhaal.

Vier pijlers

Deze community is jouw hub voor verbinding, versterking en verdediging binnen de gezondheidssector. Hier brengen we experts, ervaringsdeskundigen en beleidsactoren samen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en proactief te lobbyen voor een gunstig omgevingsklimaat. Van het faciliteren van samenwerkingsverbanden tot het ondersteunen van innovatieve projecten, wij zijn jouw partner in zorgondernemerschap.

Verbinden

 

We brengen jou in contact met experts, ervaringsdeskundigen en beleidsactoren in relevante vakgebieden, zodat je kennis kunt delen en ervaringen kunt uitwisselen.

Versterken 

 

Elk jaar richten we ons op vijf thema's en organiseren we ongeveer twintig sessies hierover. Tijdens deze sessies krijg je inzichten van experts en kun je met hen in debat gaan om ervaringen uit te wisselen. We bundelen alle kennis en beleidseisen in papers, die we twee keer per jaar publiceren.

Verdedigen

 

We formuleren actief voorstellen om het omgevingsklimaat in Vlaanderen en Brussel te verbeteren, zodat we onze doelstellingen gemakkelijker kunnen bereiken. Je kunt ook jouw input leveren voor ons lobby-traject rond welzijn en zorg, dat we het hele jaar door samen met het Voka-kenniscentrum uitwerken en opvolgen.

(Zorg)ondernemerschap

 

We matchen organisaties aan elkaar, faciliteren samenwerkingsverbanden en bieden ondersteuning en promotie om innovatieve projecten op te starten. Daarnaast werken we samen met andere gezondheids- en innovatieplatformen.

Een blik achter de schermen