Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Activiteiten
Zorginnovatie
Limburg
Infosessie

Zorginnovatie als oplossing van het groeiend personeelstekort 

Efficiënte, betaalbare gezondheidszorg op maat staat of valt met zorginnovatie: nieuwe applicaties, nieuwe tools, nieuwe methodes. Op donderdag 18 april ontdekken we het aanbod van expertisecentrum PXL Zorginnovatie. 

Locatie

Hasselt

Prijs

Gratis, vooraf inschrijven verplicht 

Hoe kan een onderneming campagne voeren tegen darmkanker? | Webinar
Voka nationaal
Infosessie

Hoe kan jouw onderneming campagne voeren tegen darmkanker? | Webinar

Darmkanker is een veelvoorkomende ziekte, waarvan één op de twintig mensen in hun leven de confrontatie mee aangaat. Wereldwijd is het, na longkanker, de tweede meest voorkomende oorzaak van sterfte door kanker, en het treft zowel mannen als vrouwen. Wil je als onderneming ook een bijdrage leveren aan de strijd tegen darmkanker? Ontdek tijdens het live webinar op maandag 22 april hoe jij het verschil kan maken in deze missie.

Prijs

Leden: €0.00
Niet-leden: €60.00

Lerend Netwerk Health & Care
Mechelen-Kempen
Opleiding

Lerend Netwerk Health & Care

Maak jouw organisatie wendbaar voor een innovatieve toekomst! Ontdek, leer en groei in ons Lerend Netwerk Health & Care. Een unieke kans om samen met regionale stakeholders na te denken over digitale transformatie in de Vlaamse Gezondheidszorg.

Prijs

€ 1.000 per traject, met een waarde van € 143 per sessie (excl. btw)

zorginnovatie
Limburg
Infosessie

De innovatieve weg vooruit

In deze dynamische tijd staat de gezondheidszorg voor uitdagingen die vragen om innovatieve oplossingen en een flexibele aanpak. Op donderdag 16 mei focussen we op de innovatieve mindset binnen een organisatie. Als praktijkvoorbeeld nodigen we het Wit-Gele Kruis Limburg uit. Wist je dat zij op een jaar tijd van 1 naar 8 innovatiemanagers gingen? Zij zullen toelichten waarom ze met een uitgebreid team werken en hoe ze deze uitbreiding hebben aangepakt.

Locatie

Hasselt

Prijs

Gratis, vooraf inschrijven verplicht.

De kwaliteit van zorg
Voka nationaal
Netwerking

Kwaliteit van zorg als sleutel tot optimale zorgresultaten

Ontdek hoe de kwaliteit van zorg de sleutel is tot het bereiken van optimale zorgresultaten. Alles draait om het verbeteren van zorg door aandacht te besteden aan verschillende aspecten: veiligheid, effectiviteit, efficiëntie, tijdigheid, gelijkwaardigheid en persoonsgerichtheid. Maar hoe vertaalt zich dit in de praktijk? Kom het te weten op dinsdag 21 mei 2024.

Prijs

Leden: €60.00
Niet-leden: €120.00

Zorgzame buurten in opmars
Voka nationaal
Netwerking

Zorgzame buurten in opmars

Ontdek de trend van zorgzame buurten die momenteel alle aandacht trekken! Met meer dan 130 projecten gesteund door het Departement Zorg van de Vlaamse overheid, groeit het concept van zorgzame buurten snel. Het hoofddoel? Om elke bewoner in een buurt de zorg, hulp en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Van het identificeren van zorgbehoeften tot het verwijzen naar gepaste zorginstanties en het stimuleren van samenwerking tussen verschillende sectoren, zorgzame buurten hebben veel te bieden.

Locatie

Geel

Prijs

Leden: €60.00
Niet-leden: €120.00

Zorginnovatie: Van idee tot impact
Mechelen-Kempen
Opleiding

Zorginnovatie: Van idee tot impact

Leer hoe je jouw focus scherpstelt, inspiratie vindt in diverse bronnen, ideeën genereert en deze vervolgens succesvol test en implementeert in de praktijk.

Locatie

Mechelen

Prijs

€ 550 (excl. BTW)

ai in de zorg
Antwerpen-Waasland
Opleiding

Generatieve AI in de gezondheidszorg

Artificiële intelligentie is alomtegenwoordig, en ook in de zorg breekt het door. Hoe kan je AI strategisch implementeren in de zorg? Dat leert deze opleiding.

Locatie

Antwerpen

Prijs

€550

Zorghubs & architectuur in de zorg
Voka nationaal
Netwerking

Zorghubs & architectuur in de zorg

Onze gezondheidszorg staat doorgaans in het teken van diagnose en behandeling binnen ziekenhuizen. Met dubbel zoveel ziekenhuisbedden als Nederland, aanzienlijke financiële investeringen en een groot aantal personeelsleden, lijkt de focus op curatieve zorg overheersend. Het interventiespectrum van welzijns- en gezondheidszorg dient breder opgezet te worden, hoe? Dat ontdek je op donderdag 6 juni 2024.

Prijs

€ 60,00 (excl. btw) voor leden
€ 120,00 (excl. btw) voor niet-leden

DigiZorg | Masterclass strategische zorginnovatie
Voka nationaal
Opleiding

DigiZorg | Masterclass strategische zorginnovatie

Een digitale transformatie vergt vaak een grondige en soms fundamentele herziening van de wijze waarop zorgverlening plaatsvindt. Om innovaties en digitale oplossingen snel te kunnen integreren, word jij als deelnemer aan deze masterclass opgeleid als bruggenbouwer en change agent, die de verbinding legt tussen technologie, digitalisering en de welzijns- en gezondheidszorg. Deze masterclass biedt dan ook een ideale leeromgeving waarin jij up-to-date blijft met de nieuwste innovaties en de implementatie ervan.

Prijs

De deelnameprijs voor de volledige DigiZorg Masterclass bedraagt €1950, met een maximum van 15 deelnemers. De inschrijving omvat alle sessies van de m...