Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • DigiZorg

Samen innoveren voor een zorgtoekomst

In de Vlaamse gezondheidszorg staan we voor flinke uitdagingen, denk aan een tekort aan personeel en financiële druk, en dat wordt nog eens versterkt door de vergrijzing met als gevolg een stijgende vraag naar zorg. Rapporten van over de grens hameren erop dat we tegen 2030 top-notch zorg moeten leveren, maar wel met beperkte middelen.

Gelukkig biedt de digitale transformatie in de Vlaamse zorg een oplossing. Het past mooi in het plaatje met zaken als de European Health Union en lokale projecten zoals het "Hospital of the Future" en de Medvia cluster. We slaan de digitale weg in om de zorg van de toekomst te bouwen, maar we zijn er nog niet. 

Innovatieve technologieën 

Ondanks de geavanceerde technologieën in de zorg, blijft de implementatie ervan vaak wat achter. Het is tijd om een sprintje te trekken en die broodnodige innovaties sneller door te voeren, zodat we de zorg naar een hoger niveau tillen.

Overbruggen implementatiekloof

Samen met de Voka Kamers van Koophandel en de Voka Health Community vatten we de koe bij de horens om die kloof te dichten met het programma 'DigiZorg'. We geven zorgbedrijven een duwtje in de rug zodat ze meer vertrouwen krijgen in die hele digitale revolutie. En waarom? Simpelweg om betere zorg te leveren aan iedereen, van individuele patiënten tot de hele bevolking. 

Hoe doen we dit?

Om de implementatiekloof van innovatieve technologieën in de zorg te overbruggen, rijst de vraag: hoe pakken we dit aan? DigiZorg biedt een antwoord: 

  • Inspireren: we faciliteren showrooms om professionals zoals jij te informeren over de mogelijkheden en je zo te inspireren 
  • Begeleiden: we starten met een nulmeting om de huidige situatie te analyseren en bieden vervolgens begeleiding op maat
  • Ondersteunen: we verstrekken info & adviezen om te voorzien in de behoeften en vragen waar jij tegenaan loopt

Maar hoever staat jouw organisatie op vlak van digitalisering? 

Start de Digitale Quickscan

Interesse, vragen of meer informatie?

Geef ons een seintje via het contactformulier hieronder. We komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Regio
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.