Skip to main content
  • Nieuws
Voka Community -

Health Community

ziektebriefje
Nieuws

Voka erg sceptisch over voorstel om ziektebriefje af te schaffen

Om langdurige afwezigheid wegens ziekte aan te pakken, gaan we het ziektebriefje voor korte afwezigheden afschaffen. Met die uitleg lanceerde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke een nieuw idee. Hij wil het verboden maken dat werkgevers voor enkele dagen afwezigheid om een doktersbriefje vragen. Voka staat erg sceptisch tegenover dit voorstel. Het zet de poort naar misbruik open. En vooral: het is geen antwoord op de sterke stijging van het aantal langdurige zieken.

Health Community Congres: WAT? Working Apart Together!
Nieuws

Health Community Congres: WAT? Working Apart Together!

Op dinsdag 28 september verzamelden zo'n 200 deelnemers in welzijn en zorg op de eventlocatie Den Berg te Londerzeel voor het jaarlijks congres van Voka Health Community. Thema van de dag: "WAT? Working Apart Together! - Samen over werk, welzijn en werkgeluk in het nieuwe normaal.".

“De brug slaan met het bedrijfsleven”
Nieuws

“De brug slaan met het bedrijfsleven”

CAW Boom Mechelen Lier heeft heel wat expertise als het gaat over het versterken van psychosociaal welzijn van mensen. Het wil die kennis in de toekomst nog meer delen met bedrijven en hun medewerkers.

In gesprek met Brieuc Van Damme over value based prikkels
Nieuws

In gesprek met Brieuc Van Damme over value based prikkels

Om “de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment" te realiseren zijn prikkels nodig die zorgorganisaties, zorgverleners en patiënten in de juiste richtingen duwen. Tijdens de themasessie "Value based prikkels" op vrijdag 10 september gingen we hierover in gesprek met Brieuc Van Damme.

Hans Wilmots
Nieuws

“Nog te weinig aandacht voor presenteïsme”

Op basis van objectieve fysiologische metingen in real time stress in kaart brengen? Nee, het is geen sciencefiction. BioRICS, een spin-off van de KU Leuven, ontwikkelde er unieke technologie voor. CEO Hans Wilmots legt uit hoe die kan bijdragen aan het welzijn van medewerkers.

Emmaus
Nieuws

“Inzetten op veerkracht”

Emmaüs samenvatten: het is geen evidentie. De groep is in Vlaanderen actief in bijna alle sectoren uit de gezondheids- en welzijnszorg. Het is een netwerk met ruim 7.000 medewerkers en 24 voorzieningen die houvast, nabijheid en vooruitgang centraal zetten.

Thierry Geerts - Google
Nieuws

“Digitalisering zal ons gelukkiger maken”

Als het gaat over het nieuwe werken, heeft Google altijd al een voortrekkersrol gespeeld. “Ook na de pandemie willen we op dat vlak een leadership positie innemen”, vertelt Thierry Geerts, CEO van Google Belgium.

“We moeten af van de mythes en hypes over werk”
Nieuws

“We moeten af van de mythes en hypes over werk”

Het welzijn van medewerkers is een hot topic. Dat is een goede zaak, maar er circuleren nogal wat ideeën en aannames over het thema. “Die zijn helaas vaak gebaseerd op foute informatie. Het is van cruciaal belang dat we ons baseren op harde empirische evidentie”, vindt Prof. Dr. Hans De Witte.

“Fysiek, sociaal en mentaal welzijn hand in hand”
Nieuws

“Fysiek, sociaal en mentaal welzijn hand in hand”

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 4 ziekenfondsen en een Landsbond: OZ Onafhankelijk Ziekenfonds, Partenamut Mutualité Libre, Freie Krankenkasse en Partena Onafhankelijk Ziekenfonds. De organisatie wil een proactieve en innoverende rol spelen ten dienste van de gezondheid van haar leden.

Health Community - Onze toekomstdenkers aan het woord
Nieuws

Health Community - Onze toekomstdenkers aan het woord

De coronapandemie zette de relatie tussen ondernemingen en hun werknemers op scherp. Alle onzekerheden rond onze gezondheid, tijdelijke werkloosheid en dreigende herstructureringen zorgden voor zware druk op zowel werk als privé, met ook een stevige weerslag op ons psychisch welzijn.

Luc Verhulst Sanapolis Voka Health Community
Nieuws

“Het effect van preventie kan je meten”

Welzijn op het werk, het thema van het Voka Health Community Congres dit jaar, is meteen ook de bestaansreden van Sanapolis. Het nieuwe initiatief profileert zich als gezondheidspartner voor gezonde bedrijven

Meer-waarde in welzijn en zorg
Nieuws

Themasessie 'Meer-waarde' in welzijn en zorg

Tijdens de themasessie “'Meer-waarde' in welzijn en zorg” op vrijdag 25 juni van Voka Health Community lag de focus op "value based healthcare". Enkele (zorg)organisaties en ondernemingen, die al volop inzetten op meerwaardegedreven zorg, kwamen aan bod.