Skip to main content
Map
  • Nieuws
Vakantiespelletjes
Voka nationaal
Nieuws

Vakantiespelletjes

De drukte van september staat voor de deur. Hossen en crossen van kinderopvang naar oudercontact. Afspraken maken, verzetten, annuleren. Kan die er nog bij? Laat ik er mijn rondje jogging of yogales voor? Evaluaties, resultaten, budgetten.

“Laat ons samen leiderschap opnemen”
Voka nationaal
Nieuws

“Laat ons samen leiderschap opnemen”

In de aanloop naar het congres van Voka Health Community laten we naar goede gewoonte enkele ‘toekomstdenkers’ aan het woord. In deze editie: Pedro Facon adunct-administrateur-generaal van het RIZIV.

kce
Voka nationaal
Nieuws

'Real World Data': nuttig om de verwachte impact op gezondheidsbudgetten te helpen berekenen?

De budget impact analyse (IBA) is het essentieel onderdeel van de aanvraagprocedure voor terugbetaling van nieuwe implantaten en invasieve medische hulpmiddelen bij het RIZIV. Deze analyse beoordeelt de financiële consequenties van een eventuele terugbetaling.

BeMedtech
Voka nationaal
Nieuws

Hoe medische technologie optimaal inzetten voor de uitdagingen van een veranderende zorg

Om betaalbare, kwalitatieve en patiëntgerichte gezondheidszorg te kunnen blijven aanbieden in een veranderende gezondheidszorg, kunnen (innovatieve) medische technologieën concrete oplossingen bieden binnen alle fases van het zorgtraject: preventie, diagnose, behandeling, revalidatie en chronische opvolging. De collega’s van BeMedtech bundelden de visie van een aantal experten in hun rapport.

Willy Vertongen
Voka nationaal
Nieuws

“Don’t kill the passion”

In de aanloop naar het congres van Voka Health Community laten we naar goede gewoonte enkele ‘toekomstdenkers’ aan het woord. In deze editie: Willy Vertongen, CEO van Mederi.

“Dialyselandschap staat al 15 jaar stil”
Voka nationaal
Nieuws

“Dialyselandschap staat al 15 jaar stil”

In de aanloop naar het congres laten we naar goede gewoonte enkele ‘toekomstdenkers’ aan het woord. In deze editie: Niels Vermeire en Caydie Van Brabant, founders van Hay Health.

zorg
Voka nationaal
Opinie

Hoe we het personeelstekort in de zorg oplossen

Het personeelstekort in de zorgsector neemt steeds grotere proporties aan en leidt tot een vermindering van de dienstverlening: ziekenhuizen sluiten bedden en soms zelfs hele afdelingen. De overheid hoest extra miljarden euro’s op om de werkomstandigheden in de zorgsectoren te verbeteren, maar het lijkt geen zoden aan de dijk te zetten. En toch is het personeelstekort in de zorg perfect oplosbaar. Daarvoor is zelfs geen extra budget nodig, wel een flexibelere regelgeving en een sterkere focus op preventie.