Skip to main content
Innovatieforum
Nieuws

Innovatieforum: iets voor jou?

Innoveer jij en ben je op zoek naar inspiratie? Ontdek hoe Bostoen, Lightstream en Paneltim mede dankzij hun deelname aan het Innovatieforum van Voka zich wapenen voor de toekomst.

Ondernemers gingen al op bezoek in de Digihub IDLab
Nieuws

Ondernemers met digitaal idee welkom in de Voka Digihub

Op 10 juni start Voka Oost-Vlaanderen, samen met 11 kennisinstellingen de DigiHub op bij Ugent/imec. Het doel is om kmo's via digitale technologie te helpen met hun praktische problemen. Voka verzamelt de bedrijfsnoden en verdeelt die tot bij de best geplaatste kennisinstelling.

Gezonde Gentse technologie
Nieuws

Gezonde Gentse technologie

Gent en zijn hinterland wil zich meer dan ooit tot een speerpuntcluster voor gezondheidstechnologie ontpoppen. Het is al primus inter pares in biotechnologie, nu timmeren ook digitale gezondheid en medtech aan de weg. Met dank aan al die kweekvijvers van talent, zoals slimme scholen, incubators en accelerators. Lees het verhaal van Pascal Verdonck, CEO van MedTech Flanders.

Minireeks 'Technologie van de toekomst': Artificial Intelligence
Expert talk

Minireeks 'Technologie van de toekomst': Artificial Intelligence

Big Data, Artificial Intelligence, Machine Learning en Internet of Things. Het zijn termen die de laatste jaren meer en meer de kop opsteken. Maar hoe pas je die trends nu toe in jouw bedrijf en waar vind je de juiste personen? Dat kom je op 9 oktober tijdens XpertFinder te weten.

Digitale quickscan
Voka-Persbericht

Voka wil elke Vlaamse onderneming op de digitale snelweg met de ‘digitale quickscan’

Digitaliseren is een noodzaak én een enorme opportuniteit, dat toont de coronacrisis meer dan ooit aan. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft daarom in opdracht van het Agentschap Innoveren en Ondernemen samen met Deloitte Private een ‘digitale quick scan’ ontwikkeld.

Fabrieken van en voor de toekomst
Nieuws

Fabrieken van en voor de toekomst

Total Ertvelde is voor het eerst Fabriek van de Toekomst, Rousselot Gent werd voor de tweede keer bekroond. In zes jaar is de selecte kopgroep van toekomstgerichte productiebedrijven in België uitgegroeid tot een club van 38 maakbedrijven die al meer dan 1,7 miljard euro investeerden.

De Stoffeerder produceert flexibele spatschermen voor in voertuigen
Nieuws

De Stoffeerder produceert flexibele spatschermen voor in voertuigen

De Stoffeerder, het bedrijf van de familie Van der Straeten dat in niet-coronatijden o.a. zetels herstoffeert en auto-interieurs bekleedt en herstelt, maakt nu ook protectieschermen die op maat van voertuigen (bestelwagens, vrachtwagens of personenwagens) gemaakt kunnen worden. 

AI4Growth
Nieuws

Artificiële intelligentie in 5 concrete use cases

Security, monitoring en predictive maintenance, en dat allemaal door middel van artificiële intelligentie. Ziet u er geen beginnen aan? Geen zorgen, met praktische use cases krijgt u inzicht in wat deze technologieën voor uw bedrijf kunnen betekenen.