Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
OLIVIER KLEYNJANS
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Samen met jouw apotheker houden we je een spiegel voor’

Bij alle energie die het leven vergt, is een gezonde levensstijl nog het krachtigste medicijn om je opperbest te blijven voelen. Vanuit die filosofie wil yoboo - lees [joboe] – mensen op een laagdrempelige manier ondersteunen bij het optimaliseren van hun gezondheid.

Gentse digitale handleidingenmaker manual.to Belgische inzending voor WK Ondernemen
Voka nationaal
Nieuws

Gentse digitale handleidingenmaker manual.to Belgische inzending voor WK Ondernemen

Op de nationale voorronde van de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is het Vlaamse groeibedrijf manual.to uitgekozen als Belgische inzending voor de wereldwijde eindronde. Manual.to is een jong softwarebedrijf uit Gent dat zich specialiseert in het snel en handig opmaken van digitale handleidingen en how-to video’s. Het bedrijf zal deelnemen aan de wereldwijde finaleronde in Saoedi-Arabië eind dit jaar. Op het WK Ondernemen wordt meer dan 1 miljoen euro aan prijzengeld verdeeld. Het is ook een wereldwijd uitstalraam voor jonge ondernemingen die willen groeien en op zoek zijn naar financiering.

Roov Jong Voka Bryo scale-up Ondernemers magazine kapitaalronde kapitaalophalen begeleiding onderneming founder tech gent software app kapitaal ophalen funding fintech Frédéric Vandenhende
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Kapitaal ophalen was voor ons van moéten"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn bij jonge scale-ups. ROOV, een Gents fintech bedrijf met 10 medewerkers, is deze maand aan de beurt. - Tekst Jolyn De Baets

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nation
Mechelen-Kempen
Nieuws

Start-ups gezocht die willen strijden om de wereldbeker

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

Starterstips Bryo Voka
Voka nationaal
Nieuws

5 tips voor startende ondernemers

Denk je eraan om een eigen onderneming te starten? Niet twijfelen, maar doen! Het zou wel eens het beste idee van je leven kunnen zijn. Uiteraard wil je ook dat je onderneming succesvol wordt. Met deze vijf tips schiet jouw prille onderneming uit de startblokken.

Innovatieve starterssteun i.s.m. Vlaio
Voka nationaal
Nieuws

Innovatieve starterssteun

VLAIO (het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen) biedt starters opnieuw de kans op begeleiding en een vast steunbedrag via de oproep 'Innovatieve Starterssteun'.

Starter in de kijker: Str8forward
Vlaams-Brabant
Nieuws

Starter in de kijker: Str8forward

Voor sommigen een droom, voor anderen wellicht een uitdaging, maar voor Arthur Gizzi en Katrien Jetten de realiteit: samen met je moeder/zoon aan het roer staan in de rekruteringswereld met hun bedrijf Str8forward.

Het Verschil tussen Zelfstandige in Hoofdberoep en Bijberoep: voor- en nadelen
FAQ

Het Verschil tussen Zelfstandige in Hoofdberoep en Bijberoep: voor- en nadelen

Als je overweegt om zelfstandig ondernemer te worden in België, moet je een belangrijke beslissing nemen: ga je voor het statuut van zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep? Deze keuze zal aanzienlijke gevolgen hebben voor je financiële situatie, sociale zekerheid en algemene levensstijl. In dit artikel zullen we het verschil tussen deze twee statuten onderzoeken en de voor- en nadelen ervan bespreken.

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer
FAQ

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer

Het starten van een eigen zaak is een opwindende en uitdagende onderneming. Als startende ondernemer sta je aan het begin van een reis vol mogelijkheden en kansen. Het is echter ook een reis die goed doordacht en zorgvuldig gepland moet worden. In dit artikel delen we belangrijke stappen en inzichten voor startende ondernemers om met vertrouwen aan hun zakelijke reis te beginnen. 

Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming
Mechelen-Kempen
Nieuws

Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming

We leven in een enorm veeleisende maatschappij waar ‘meer ‘en ‘beter’ de evaluatienormen bepalen. De lat ligt ontzettend hoog. Je moet presteren. Continu. Zonder fouten. Dat is niet vol te houden en vooral … dat kan toch anders? 

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? In dat geval, helpen wij je graag op weg.
Mechelen-Kempen
Nieuws

Zeven tips voor startende ondernemers in 2023

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe?