Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Vijf tips om jouw pitch naar een hoger level te brengen
Nieuws

Vijf tips om jouw pitch naar een hoger level te brengen

Een pitch is meer dan een eenvoudige presentatie. Het is een krachtige manier om je boodschap over te brengen en je publiek te overtuigen. Of je nu nieuwe medewerkers wil aantrekken, een klant wil overtuigen of investeerders wil aantrekken. Een effectieve pitch kan het verschil maken. Maar hoe begin je aan een pitch? En welke soorten pitchen zijn er?

Van idee tot succes: een gids voor startende ondernemers
Nieuws

Van idee tot succes: een gids voor startende ondernemers

Je eigen bedrijf beginnen start vaak met een uniek idee, maar je hebt ook een goede strategie nodig en moet mogelijke valkuilen zien te vermijden. Twee belangrijke stappen hierbij zijn de Proof of Concept (PoC) en de Proof of Market (PoM). Deze vormen de basis voor een succesvolle onderneming.

Nieuw kledingmerk Fuganti mikt op vrouwelijke fietsers Marie Geusens
West-Vlaanderen
Nieuws

Nieuw kledingmerk Fuganti mikt op vrouwelijke fietsers

“Ook fietskleding voor vrouwen mag mooi en comfortabel zijn” Opmerkelijke spreker op de Grand Départ van Voka Vélo West-Vlaanderen dit jaar was Marie Geusens. Haar start-up Fuganti ontwerpt en verkoopt fietskleding die écht past bij dat waarnaar de vrouwelijke sportieve fietster op zoek is.

Judith Hoefkens waagde De Sprong
Mechelen-Kempen
Nieuws

Judith Hoefkens waagde De Sprong

Wave of Engagements bedenkt en ontwerpt belevingsruimtes voor retail, showrooms en hospitality. Interieur, technologie en communicatie moeten elkaar in een multi-zintuigelijke beweging kunnen versterken. Een combinatie die Tim Gielen, voor hij Wave of Engagements oprichtte, nog miste op de markt. 

OLIVIER KLEYNJANS
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Samen met jouw apotheker houden we je een spiegel voor’

Bij alle energie die het leven vergt, is een gezonde levensstijl nog het krachtigste medicijn om je opperbest te blijven voelen. Vanuit die filosofie wil yoboo - lees [joboe] – mensen op een laagdrempelige manier ondersteunen bij het optimaliseren van hun gezondheid.

Gentse digitale handleidingenmaker manual.to Belgische inzending voor WK Ondernemen
Voka nationaal
Nieuws

Gentse digitale handleidingenmaker manual.to Belgische inzending voor WK Ondernemen

Op de nationale voorronde van de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is het Vlaamse groeibedrijf manual.to uitgekozen als Belgische inzending voor de wereldwijde eindronde. Manual.to is een jong softwarebedrijf uit Gent dat zich specialiseert in het snel en handig opmaken van digitale handleidingen en how-to video’s. Het bedrijf zal deelnemen aan de wereldwijde finaleronde in Saoedi-Arabië eind dit jaar. Op het WK Ondernemen wordt meer dan 1 miljoen euro aan prijzengeld verdeeld. Het is ook een wereldwijd uitstalraam voor jonge ondernemingen die willen groeien en op zoek zijn naar financiering.

Roov Jong Voka Bryo scale-up Ondernemers magazine kapitaalronde kapitaalophalen begeleiding onderneming founder tech gent software app kapitaal ophalen funding fintech Frédéric Vandenhende
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Kapitaal ophalen was voor ons van moéten"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn bij jonge scale-ups. ROOV, een Gents fintech bedrijf met 10 medewerkers, is deze maand aan de beurt. - Tekst Jolyn De Baets

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nation
Mechelen-Kempen
Nieuws

Start-ups gezocht die willen strijden om de wereldbeker

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

Starterstips Bryo Voka
Voka nationaal
Nieuws

5 tips voor startende ondernemers

Denk je eraan om een eigen onderneming te starten? Niet twijfelen, maar doen! Het zou wel eens het beste idee van je leven kunnen zijn. Uiteraard wil je ook dat je onderneming succesvol wordt. Met deze vijf tips schiet jouw prille onderneming uit de startblokken.

Innovatieve starterssteun i.s.m. Vlaio
Voka nationaal
Nieuws

Innovatieve starterssteun

VLAIO (het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen) biedt starters opnieuw de kans op begeleiding en een vast steunbedrag via de oproep 'Innovatieve Starterssteun'.

Starter in de kijker: Str8forward
Vlaams-Brabant
Nieuws

Starter in de kijker: Str8forward

Voor sommigen een droom, voor anderen wellicht een uitdaging, maar voor Arthur Gizzi en Katrien Jetten de realiteit: samen met je moeder/zoon aan het roer staan in de rekruteringswereld met hun bedrijf Str8forward.

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer
FAQ

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer

Het starten van een eigen zaak is een opwindende en uitdagende onderneming. Als startende ondernemer sta je aan het begin van een reis vol mogelijkheden en kansen. Het is echter ook een reis die goed doordacht en zorgvuldig gepland moet worden. In dit artikel delen we belangrijke stappen en inzichten voor startende ondernemers om met vertrouwen aan hun zakelijke reis te beginnen.