Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nation
Mechelen-Kempen
Nieuws

Start-ups gezocht die willen strijden om de wereldbeker

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

Starterstips Bryo Voka
Voka nationaal
Nieuws

5 tips voor startende ondernemers

Denk je eraan om een eigen onderneming te starten? Niet twijfelen, maar doen! Het zou wel eens het beste idee van je leven kunnen zijn. Uiteraard wil je ook dat je onderneming succesvol wordt. Met deze vijf tips schiet jouw prille onderneming uit de startblokken.

Momo_Collective_Voka_Antwerpen-Waasland_December
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Designerkleding dragen kan ook met een beperkt budget’

Zin om stralend gekleed het nieuwe jaar in te duiken, zonder je evenwel blauw te betalen voor je outfit? Daarvoor biedt Morgane De Mazière jou een mogelijke oplossing met Momo Collective, haar onlineplatform dat liefhebbers van designerkleding ontzorgt bij het uitlenen van stukken.

Innovatieve starterssteun i.s.m. Vlaio
Voka nationaal
Nieuws

Innovatieve starterssteun

VLAIO (het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen) biedt starters opnieuw de kans op begeleiding en een vast steunbedrag via de oproep 'Innovatieve Starterssteun'.

Starter in de kijker: Str8forward
Vlaams-Brabant
Nieuws

Starter in de kijker: Str8forward

Voor sommigen een droom, voor anderen wellicht een uitdaging, maar voor Arthur Gizzi en Katrien Jetten de realiteit: samen met je moeder/zoon aan het roer staan in de rekruteringswereld met hun bedrijf Str8forward.

Marie-Catherine_Voka-Antwerpen-Waasland_Oktober
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Thuis blijven wonen mag niet gelijkstaan aan sukkelen’

Je oude dag willens nillens slijten in het woon- en zorgcentrum: met dat klassieke, maar weinig aantrekkelijke vooruitzicht voor senioren wil Marie-Cathérine Legon breken. ‘Uit onderzoek blijkt dat slechts tien procent van hen die stap wil zetten’, weet De Thuisblijfcoach.

Het Verschil tussen Zelfstandige in Hoofdberoep en Bijberoep: voor- en nadelen
FAQ

Het Verschil tussen Zelfstandige in Hoofdberoep en Bijberoep: voor- en nadelen

Als je overweegt om zelfstandig ondernemer te worden in België, moet je een belangrijke beslissing nemen: ga je voor het statuut van zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep? Deze keuze zal aanzienlijke gevolgen hebben voor je financiële situatie, sociale zekerheid en algemene levensstijl. In dit artikel zullen we het verschil tussen deze twee statuten onderzoeken en de voor- en nadelen ervan bespreken.

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer
FAQ

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer

Het starten van een eigen zaak is een opwindende en uitdagende onderneming. Als startende ondernemer sta je aan het begin van een reis vol mogelijkheden en kansen. Het is echter ook een reis die goed doordacht en zorgvuldig gepland moet worden. In dit artikel delen we belangrijke stappen en inzichten voor startende ondernemers om met vertrouwen aan hun zakelijke reis te beginnen. 

Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming
Mechelen-Kempen
Nieuws

Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming

We leven in een enorm veeleisende maatschappij waar ‘meer ‘en ‘beter’ de evaluatienormen bepalen. De lat ligt ontzettend hoog. Je moet presteren. Continu. Zonder fouten. Dat is niet vol te houden en vooral … dat kan toch anders? 

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? In dat geval, helpen wij je graag op weg.
Mechelen-Kempen
Nieuws

Zeven tips voor startende ondernemers in 2023

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? 

interview met Ghizlane Benabdellah en Yassine Aernouts van StudentPlek
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘We leren bedrijven hun latere medewerkers kennen’

Studenten een rustige, veilige ruimte in Sint-Niklaas bieden waar ze gefocust kunnen werken en studeren: met dat doel riepen Ghizlane Benabdellah en Yassine Aernouts goed een jaar geleden StudentPlek in het leven. Intussen mag hun initiatief al rekenen op de medewerking van zeven locaties.