Skip to main content
Map
Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming
Mechelen-Kempen
Nieuws

Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming

We leven in een enorm veeleisende maatschappij waar ‘meer ‘en ‘beter’ de evaluatienormen bepalen. De lat ligt ontzettend hoog. Je moet presteren. Continu. Zonder fouten. Dat is niet vol te houden en vooral … dat kan toch anders? 

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? In dat geval, helpen wij je graag op weg.
Mechelen-Kempen
Nieuws

Zeven tips voor startende ondernemers in 2023

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? 

interview met Ghizlane Benabdellah en Yassine Aernouts van StudentPlek
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘We leren bedrijven hun latere medewerkers kennen’

Studenten een rustige, veilige ruimte in Sint-Niklaas bieden waar ze gefocust kunnen werken en studeren: met dat doel riepen Ghizlane Benabdellah en Yassine Aernouts goed een jaar geleden StudentPlek in het leven. Intussen mag hun initiatief al rekenen op de medewerking van zeven locaties.

cheatah
Vlaams-Brabant
Nieuws

Zondigen zonder zonde - de lancering van koekjesmerk Cheatah

Je krijgt maar een kans om je product in de markt te zetten. Met deze gedachte in het achterhoofd bedacht diabetespatiënte en verpleegster Helga Walschot samen met een branding bureau een heel concept rond haar “guilt free cheats”: de Cheatah koekjes.

Cubitec in het ondernemersmagazine van Voka Antwerpen-Waasland
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Projecten rond duurzaamheid maken ons blij’

Het Antwerpse Cubitec ontwikkelt software en IoT-oplossingen voor kmo’s en corporates in de duurzame sector. ‘We zouden ook soep kunnen uitdelen om de wereld beter te maken.

Smile! Bryo zet haar tanden in DentPlanet
Mechelen-Kempen
Nieuws

Smile! Bryo zet haar tanden in DentPlanet

Mohammed Ahmed: tandarts by day, ondernemer by night. Mohammed stapte met een duidelijk doel het Bryo-verhaal in. Zo snel mogelijk de plastic afvalberg, en dus de hoge CO2 -uitstoot, in de medische sector verlagen. Eerst dicht bij huis, daarna wereldwijd. Hoe hij dat doet?

Tim Pichal van TiPi solutions
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Van babyborrels tot Graspop onze tenten zijn overal gewild’

Met het wisselvallige Belgische weer spelen organisatoren van openluchtevents meestal liefst op veilig en dat speelt dan weer het Antwerpse TiPi Solutions in de kaart. Voor allerlei outdooractiviteiten en -evenementen, van babyborrels over televisieopnames tot de grootste muziekfestivals, levert zaakvoerder Tim Pichal tenten in allerlei vormen en formaten.

Sealution Entrepreneurship World Cup
Voka nationaal
Nieuws

Vlaamse Sealution bij de beste 100 startups in de wereld

Op de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is de Vlaamse startup Sealution bij de beste 100 bedrijven ter wereld gerangschikt op een totaal van 30.000 kandidaten. Sealution is een jong groeibedrijf uit Sint-Martens-Latem dat technologische oplossingen ontwikkelt voor de scheepvaart.

Stein Dedobbeleer
Vlaams-Brabant
Nieuws

MIAA: architect geeft persoonlijk meubeladvies op maat

Architect en meubelontwerper Stein Dedobbeleer startte in september 2021 met MIAA (Meubel Interieur & Architectuur Advies). Hij onderscheidt zich van concurrenten door persoonlijk advies te geven aan particulieren én bedrijven over meubels die het best in een ruimte en bij de gewoontes van de gebruiker passen. Stein brengt een bezoek aan de consument en maakt voorstellen op maat van de klant door out of the box te denken. 

Steven Selleslags en Lieven Van Linden van Built For Endurance
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘We leren ondernemers weer luisteren naar hun lichaam’

Modern leidinggeven komt vandaag ook neer op zorg dragen voor je fysieke en mentale gezondheid. Op dat plaatje spelen Steven Selleslags en Lieven Van Linden in met Built For Endurance. Dat biedt leiderschapstrajecten aan die zorgen voor een hoger energielevel, meer focus en betere beslissingen. Daarbij onderscheidt het zich door te starten vanuit persoonlijke en biometrische metingen.

Voka Bryo-podcast: Mentaal welzijn
West-Vlaanderen
Nieuws

Voka Bryo-podcast: Mentaal welzijn

Tijdens onze allereerste Bryo-podcast (i.s.m. ConXioN) zoomden we met vijf Bryonisten in op het thema ‘mentaal welzijn’. Jef Willems nam de professionele begeleiding voor zijn rekening.

Matthias Thijsen brengt verhalen van sporters in beeld
Mechelen-Kempen
Nieuws

Matthias Thijsen brengt verhalen van sporters in beeld

Matthias Thijsen is één van die gelukkige mensen die van zijn hobby zijn beroep kon maken. Sinds begin 2022 creëert hij met zijn bedrijf Vamos Studios content – foto’s en video’s – om voornamelijk sportprojecten in de spotlight te zetten.