Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Online Infosessie: Buitenlands talent als antwoord op uw openstaande vacatures?
Infosessie: Buitenlands talent als antwoord op uw openstaande vacatures?
  • Online

Online Infosessie: Buitenlands talent als antwoord op uw openstaande vacatures?

Corona heeft een grote impact gehad op onze arbeidsmarkt. De breuklijnen in onze maatschappij worden duidelijk, digitalisering wordt versneld en er komt grote druk op bepaalde werknemers om hun competenties bij te schaven.

Aan een belangrijk gegeven heeft de coronacrisis alvast niets veranderd: er is nog steeds een groot tekort aan bepaalde hoogopgeleide en technisch geschoolde mensen.

We vinden die niet meer op de Belgische arbeidsmarkt en zelfs binnen de Europese Unie zijn deze profielen niet meer beschikbaar. Laten we dus kijken naar regio’s en landen met een enorm potentieel, maar die voorlopig nog buiten beeld gebleven zijn. Zoals Nigeria en Senegal. Landen met jonge, gemotiveerde, opgeleide mensen die hun talent niet in eigen land kunnen ontplooien.

Met het MATCH-project brengen we ondernemingen in contact met het onbekende. Het project zoekt specifiek op vraag van de onderneming naar de juiste, relevante profielen in Nigeria en Senegal, en biedt op vrijblijvende basis en kosteloos een overzicht aan van potentiële, jonge, hoogopgeleide kandidaten met de juiste competenties.

Op basis van de noden van uw bedrijf kan zelfs, volledig op maat, een regeling voor afstandswerk opgezet worden.

Op 24 september 2020 organiseren we een online infosessie omtrent het MATCH-project. Deze sessie is gericht naar alle ondernemingen die te kampen hebben met structurele tekorten op de arbeidsmarkt en hun horizon durven te verbreden. Inschrijven kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Davy Maes

Doelgroep 

Hr-verantwoordelijken en zaakvoerders.

Spreker

In Senegal en Nigeria is er heel wat economisch, handels- en aanwervingspotentieel. Daarbij laten we volgende experts aan het woord:

  • Johan Malin, expert West-Afrika bij Flanders Investment & Trade: investeringen van Vlaamse bedrijven in Nigeria en Senegal.
  • Ann Bogman, beleidsadviseur bij Departement Werk & Sociale Economie: de juridische mogelijkheden en drempels om talent aan te trekken uit West-Afrika.
  • Frederik Tibau, expert Digital Innovation & Growth Agoria: tech ecosysteem en aanwezige talent in Nigeria en Senegal.
  • Rob de Lobel, project coördinator MATCH bij IOM België & Luxemburg: talent aanwerven uit Nigeria en Senegal dankzij het MATCH-project.

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies/Menselijk kapitaal

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze online infosessie is gratis.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx