Voka Kempen Midden 7in1 Event

19/10/2017

Het bestuur van LON Voka Kempen Midden, in samenwerking met bedrijventerrein Bentel, nodigt u van harte uit op het 8e inspirerend 7in1 Event.

Van klomp tot app, de orkaan van creatieve vernietiging

 • Luc Op de Beeck: Arbeid troef

Dit jaar zijn we te gast bij De Troef op het vernieuwde bedrijventerrein Bentel in Oud-Turnhout. De Troef, opgericht in 1995, is een rasecht Kempisch bedrijf. Dagelijks staat een gedreven team van 80 medewerkers klaar om opdrachten van bedrijven, overheden en particulieren professioneel en kwalitatief uit te voeren met aandacht voor maatschappelijk engagement. Luc Op de Beeck, voorzitter van De Troef, heet ons van harte welkom en speelt graag de troeven uit van deze vzw. Als OCMW-voorzitter Turnhout gelooft hij steevast in een samenwerking met de privé-sector om mensen te activeren voor de arbeidsmarkt.

 • Sam De Kegel: Van klomp tot app, de orkaan van creatieve vernietiging

Sam De Kegel (1976)  runt sinds 2012 zijn schrijfbedrijf Lettergek. Hij werkt als journalist en eindredacteur voor o.m. Trends, Ondernemers, De Tijd en Knack Weekend. Daarnaast is hij boekenmaker, voor anderen en zichzelf. In 2015 brak hij in zijn boek ‘Zeg, ken jij de mosselman?’ de grenzen van tijd en ruimte open. Gedreven door nieuwsgierigheid ontrafelt hij hoe en waarom beroepen komen en gaan. Ze verdwijnen voortdurend uit ons straatbeeld, soms geruisloos, soms bliksemsnel. Door goedkope Indiërs, slimme softwarepakketten, disruptieve businessmodellen of polyvalente robots. Wat voor beroepen geldt, geldt in de vergrotende trap voor bedrijven. Enkel zij die op tijd vernieuwen, van koers, product of strategie veranderen, zullen overleven. Disruptie is van alle tijden, maar vandaag verandert technologie ons leven wel heel snel.  Hij stelt ons voor het onontkoombare feit: geen enkel beroep of bedrijf heeft patent op het eeuwige leven.

Aan zeven aandachtige luisteraars schenken we het boek ‘Zeg, ken jij de mosselman?’

Uiteraard gaan we u ook in deze 8e editie culinair verwennen met medewerking van bedrijventerrein Bentel en met eigen producten bereid door de hotelschool van Turnhout.
Limar Chocolates uit Turnhout, winnaar van de Prijs Ondernemen 2017, is ook present en zorgt voor een creatieve (cacao)noot!

Wij verwelkomen u graag persoonlijk,

 • Koen Van den Brande, voorzitter LON Voka Kempen Midden, Sales Director @ SUEZ Recycling and Recovery Belgium
 • Philippe Huybrechts, ambassadeur bedrijventerrein Bentel en zaakvoerder @ Carfil Quality
 • Guido Evens, secretaris LON Voka Kempen Midden en senior adviseur @ Voka KvK Kempen

                                                

Programma

 • 17u30   Ontvangst en ‘expo’ De Troef met een hapje en tapje
 • 18u30   Inspiratiemoment
  • 18u30   Koen Van den Brande, Van harte welkom
  • 18u35   Luc Op de Beeck, Arbeid troef
  • 18u45   Sam De Kegel, Van klomp tot app, de orkaan van creatieve vernietiging
 • 19u30   Netwerkmoment met hap en tap
 • 23u00   Einde

 

7in1  Logo Voka Kempen Midden