Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Limburg
  • Onderwijsmiddag: talentontdekking bij Limburgse leerlingen
Voka Infosessie

Onderwijsmiddag: talentontdekking bij Limburgse leerlingen

Talentontdekking bij Limburgse leerlingen is essentieel voor hun individuele groei en de economische ontwikkeling van de regio.  Voka - KvK Limburg biedt diverse projecten aan waar leerlingen hun interesses en vaardigheden kunnen verkennen. Zo worden ze aangemoedigd om hun potentieel te maximaliseren en toekomstige carrièremogelijkheden te verkennen binnen en buiten onze provincie.

Voka - KvK Limburg opent de deuren voor het Limburgse onderwijslandschap 

Voka – KvK Limburg nodigt schooldirecties, leerkrachten en beleidsmakers van harte uit voor een gratis infosessie en netwerkmoment dat plaatsvindt op woensdag 22 mei 2024 in het vernieuwde ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’.  Schooldirecties, leerkrachten en beleidsmakers kunnen tijdens dit evenement kennismaken met het gratis Voka aanbod omtrendt talentontdekking voor Limburgse leerlingen. 

Keynote: de TikTok klas van meester Bas

Eén van de hoogtepunten van het programma is een inspirerende keynote van TikTok meester Bas. Onlangs haalde hij de media met zijn creatieve en humoristische TikTok-filmpjes gemaakt in de klas. Zo wil meester Bas leerlingen motiveren, inspireren en sociale media correct leren gebruiken.

Hands-on kennismaken met gratis Voka-projecten

Met FIRST® LEGO® League gaan leerlingen tussen 9 en 15 jaar aan de slag met LEGO®-robots en werken ze projectmatig aan een innovatieproject door gebruik te maken van de ontwerpcylus.  Je komt te weten welke gratis materialen en ondersteuning scholen krijgen.

Met het Talentcenter wil Voka in heel Vlaanderen er mee voor zorgen dat leerlingen een positieve, wetenschappelijk onderbouwde studiekeuze kunnen maken. In zowel Hasselt (PXL STEM Academy) als Genk (T2-Campus) kunnen leerlingen in klasverband verschillende testjes, ontwikkeld door UGent, doorlopen.

Daarnaast lichten we toe hoe we scholen ondersteunen met betrekking tot stages en bedrijfsbezoeken

Programma

  • 14u00: ontvangst met koffie
  • 14u30: welkomstwoord 
  • 14u35: keynote "de TikTok klas van meester Bas"
  • 15u15: talentontdekking met Voka - KvK Limburg door Jonas De Raeve, directeur belangenbehartiging en talent
  • 15u30: toelichting onderwijsprojecten in twee groepen
  • 17u00: netwerkdrink
  • 18u00: einde

Aanwezigheidsattest

Een attest wordt na de sessie voorzien voor alle aanwezigen die het hele programma hebben gevolgd. 

Contactpersonen

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs

Loena Nelissen

Coördinator Talentcenter

Adres

Voka - KvK Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.