Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Kwaliteit van zorg als sleutel tot optimale zorgresultaten

Kwaliteit van zorg als sleutel tot optimale zorgresultaten

Ontdek hoe de kwaliteit van zorg de sleutel is tot het bereiken van optimale zorgresultaten. Alles draait om het verbeteren van zorg door aandacht te besteden aan verschillende aspecten: veiligheid, effectiviteit, efficiëntie, tijdigheid, gelijkwaardigheid en persoonsgerichtheid. Maar hoe vertaalt zich dit in de praktijk? Kom het te weten op dinsdag 21 mei 2024.

 

Vlamingen zijn zéér tevreden over de kwaliteit van zorg. Erg vaak is deze boutade gebaseerd op louter subjectieve appreciatie: kan ik snel een afspraak maken? Heb ik een kamer alleen? Hoe vriendelijk was het personeel?

Je kan ook objectiever kijken naar kwaliteit van zorg. We weten dat zorg veilig, effectief, efficiënt, tijdig, gelijkwaardig en persoonsgericht hoort te zijn. Hoe kan je die kwaliteit meten? Hoe neem je daar de ervaring en uitkomsten van zorggebruikers in mee? En hoe transparant maak je dit?

Inspirerende cases

Maar we gaan verder dan alleen praten over kwaliteit. Je wordt geïnspireerd door cases die laten zien hoe kwaliteit van zorg concreet wordt gerealiseerd in verschillende settings. Deze cases zijn niet alleen inspirerend, maar bieden ook waardevolle inzichten voor het verbeteren van zorgresultaten in uw eigen context.

De visie van Svin Deneckere

Svin Deneckere, directeur van het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg, biedt een diepgaand inzicht in het kwaliteitsbeleid in Vlaanderen. Wat staat er in het nieuwe kwaliteitsdecreet? Hoe haakt dit in op de nieuwe kwaliteitswet?

Programma

  • 09u30 - Ontvangst
  • 10u00 - Welkom
  • 10u10 - Svin Deneckere - Directeur Vlaams Instituut voor Kwaliteit en Zorg
  • 10u35 - Bert Lambeir - Algemeen directeur Alexianen Zorggroep Tienen
  • 11u00 - tbc
  • 11u25 - tbc
  • 11u50 - Slotwoord
  • 12u00 - Netwerk met broodjeslunch

Contactpersonen

Joke Van Driessche

Community Manager Voka Health Community

Thaïsha Lijde

Projectassistente Health Community

Adres

WZC Ter Beuken
Beukenbosstraat 9
1652 Beersel

Wanneer

Prijs

Leden: €60.00
Niet-leden: €120.00

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

imu - vzw - Altez
imu - vzw - Uzbrussel