Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Voka VisionAIr

Innovatie

Laat je inspireren door tal van innovatieve koplopers op 14 mei. Schrijf je in voor een namiddag vol interactieve break-outs en vernieuwende keynotes in de groene oase van Noa Outdoor Living. Ontdek hoe jouw onderneming succesvol kan innoveren met de juiste cultuur en snelheid kan maken door AI.

Innovatiesucces met de juiste cultuur en een versnelling door AI

Op dinsdag 14 mei duiken we diep in het hart van innovatie tijdens ons VisionAIr community event.

Het samenkomen van menselijke verbeelding en AI zorgt voor een revolutie in de manier waarop we nieuwe ideeën uitwerken. Hoe kan je als bedrijf slim innoveren om relevant te blijven in deze nieuwe realiteit? 

We zoomen in op twee cruciale topics die aan de basis liggen van jouw innovatiesucces: innovatiecultuur en autonomous innovation. Van het herdefiniëren van bedrijfsmodellen tot het benutten van data-gedreven inzichten, we verkennen de cruciale rol van innovatie in het tijdperk van AI en bieden voorbeelden uit de praktijk aan om hiermee aan de slag te gaan.

Keynotes & Break-outs

Verken hoe innovatie tot de kernactiviteiten van je bedrijf kan behoren, waarbij medewerkers worden aangemoedigd om te experimenteren, fouten te maken en bij te dragen aan de groei van de organisatie.

Kies uit een breed scala aan break-outsessies, waar ondernemers en experts hun cases presenteren en dieper ingaan op hun manier van innoveren, de cultuur die daarbij gepaard gaat en over hoe zijn AI vandaag al inzetten om innovatie te versnellen. 

Hier krijg je de kans om te leren, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemde professionals.

Barco, de innovator in de gezondheidszorg, de bedrijfswereld én de entertainmentmarkt. Barco telt maar liefst 3.000 toegewijde 'visioneers', die elk gepassioneerd bijdragen tot het stimuleren van verandering door middel van technologie. Een kijkje achter de schermen!  
Een innovatieve shift in het business model met sociaal karakter dankzij de ‘sociale’ leasefiets. In plaats van zelf de dienstverlening uit te bouwen, betrekt Joule medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 
In het proces van high-tech productontwikkeling treedt Comate vaak op als  tussenschakel. Hardware product-innovatie is geen monopoliespel. Hoe breng je in co-creatie een succesvol product naar de markt? 
Een idee kwam conceptueel tot stand tussen Jo Brouns en Voka. i-mens, zorgorganisatie met een hart voor innovatie, stapte mee in het project. Hoe speel je in op de marktvraag en kan co-creatie jouw idee verder vorm geven?
Wat als je gewoon de klant goed opvolgt en focust op kwaliteit, wordt innovatie dan niet automatisch part of the job? Over pragmatisme bij innovatie en transformatie.  
Cross-industriële innovatie op zijn best. Orteam, gespecialiseerd in op maat gemaakte orthesen doet beroep op De Vroe Metals om een unieke rolstoeltechnologie te ontwikkelen voor mindervaliden. 

AI verovert de wereld in een rap tempo. Benieuwd hoe AI kan worden ingezet om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren? Verken de toekomst van autonomie in innovatie.

Kies uit een breed scala aan break-outsessies, waar ondernemers en experts hun cases presenteren en dieper ingaan op hun manier van innoveren, de cultuur die daarbij gepaard gaat en over hoe zijn AI vandaag al inzetten om innovatie te versnellen.

Hier krijg je de kans om te leren, vragen te stellen en ervaringen te delen met gelijkgestemde professionals.

Wat als bedrijven volledig autonoom werken? Wat is de plaats dan nog van de mens in dit verhaal en hoe kunnen bedrijven hiervan leren? Een aantal cases in detail toegelicht.  
Je productie accelereren met slimme software en AI. Vintecc presenteert drie use cases over de implementatie van computer visie, digital twin-technologie en lifelong learning via ML bij wereldwijd erkende industriële spelers.
Uman.ai, Paperbox en Captic zijn de drie succesvolle spin-offs van ML6 gedreven door AI-technologie. Een open dialoog over het corporate spin-off model en de uitdagingen. De spin-off founders gaan in dialoog met innovatie expert, Piet Verhoeve. 
File op de E19? De doorstroom van verkeersinformatie bij de VRT liep omslachtig totdat AI een ready-to-use bulletin genereerde. Be-Mobile samen met Cactus aan het woord. De focus binnen het cactAI lab ligt op LLMs (large language models). 
Wanneer je AI tools beschikbaar maakt voor al je medewerkers zodat ze er het maximale kunnen uithalen. Waar begin je dan? Over AI automatisatie en chatbots. Een case met Voka en nog vele anderen. 

Programma

  • 15.30 uur: Onthaal
  • 16.00 uur: Welkomstwoord door NOA Outdoor Living & Voka Oost-Vlaanderen
  • 16.15 uur: Keynote Innovatiecultuur door Nicolas Deruytter (ML6) & Break-out ronde 1
  • 17.30 uur: Netwerkpauze met c/mocktails en hapjes in de tuin
  • 18.00 uur: Keynote Autonomous Innovation door Timothy Verhaeghe (Autonomous) & Break-out ronde 2
  • 19.30 uur: BBQ op het terras, met aansluitend een informele netwerkreceptie

Informatie & Inschrijven

Je kan inschrijven tot dinsdag 7 mei 2024. Heb je een allergie of wens je een vegetarisch alternatief? Laat het ons weten via mail.

Vragen? Contacteer Valérie Smessaert

Contactpersonen

Carolyn Bednarz

Groeitrajecten - Innovatie

Valérie Smessaert

Ledenrelaties - Events & Netwerking

Adres

NOA Outdoor Living
Polydore Rensonstraat 8
9770 Kruisem

Wanneer

Prijs

60 euro excl. btw

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.