Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Netwerken & communities in Vlaams-Brabant

Ondernemen doe je niet alleen. Een dynamisch en groot netwerk is essentieel om op koers te blijven en te groeien als ondernemer.  

Netwerken met ondernemers uit je regio

Als ondernemer in Vlaams-Brabant zoek je naar manieren om je bedrijf te laten groeien en je netwerk te versterken. Voka, het meest nabije ondernemersnetwerk in de regio, is dé plek om waardevolle connecties te leggen op elk bedrijfsniveau. Door deel te nemen aan één van onze netwerken en communities profiteer je van het uitwisselen van kennis, ervaring en contacten binnen je vakdomein, wat leidt tot betere beslissingen en verrassende inzichten.

We zetten ons elke dag in om je in contact te brengen met lokale ondernemers en stakeholders. Via onze netwerkingevents, opleidingen, trajecten, netwerken en communities krijg je als ondernemer de kans om samen te werken aan een succesvolle toekomst.

Kies voor Voka en ontdek de vele voordelen van een sterk netwerk in Vlaams-Brabant.

Frequently asked questions

Wat is het verschil tussen een community en een netwerk?

Een community is gebaseerd op gemeenschappelijke interesses, hobby's of passies. Het doel van een community is netwerking & ontmoeten. Voorbeeld: Voka Fietst, Voka Culinair, Voka Golft en Voka Vastgoed. 

Een netwerk verbindt op basis van hun gelijkaardige business context, achtergrond of positie. Het doel van een netwerk is ervaringsuitwisseling & ontmoeten op basis van gelijkaardige positie, achtergrond of business context. Het doel is om 4 keer per jaar samen te komen. Voorbeeld: Netwerk KMO eigenaars/bedrijfsleiders, Netwerk Vrouwelijk KMO eigenaars/bedrijfsleiders en Netwerk Multinationals

Netwerken en communities hebben een gelijkaardige structuur, met telkens een stuurgroep van 3 à 4 personen, inclusief voorzitter. De stuurgroep maakt het jaarprogramma op – gebruikelijk is vier bijeenkomsten.

Wat is de kost?

Het lidgeld bedraagt €660 excl. btw. Het lidmaatschap is steeds op persoonsnaam en niet overdraagbaar. 

Van wanneer tot wanneer loopt een netwerk?

Een werkingsjaar loopt steeds van september tot juni, met uitzondering van Voka Fietst en Voka Golft wat al in april/mei begint.

Wat is het verschil met Plato?

Voka Plato is een platform dat bedrijfsleiders helpt hun bedrijfsvoering te onderzoeken en te professionaliseren in één of meerdere managementdomeinen. Dit wordt gedaan via interactieve sessies waarin kennis en ervaring worden gedeeld. Het programma omvat coaching, groepssessies, collectieve sessies met inspirerende sprekers, en ondersteuning bij individuele vragen. Het doel van Plato is om te helpen professionaliseren en groei en succes te bevorderen.

Kortom, een netwerk of community is voornamelijk gericht is op het uitwisselen van ervaringen en het ontmoeten van anderen met een gelijkaardige zakelijke context, terwijl Voka Plato meer een ondersteunings- en leerplatform voor bedrijfsleiders is die hun bedrijfsvoering willen verbeteren.