Skip to main content

Nieuws

Bert Mons
Opinie

Toeval bestaat niet

Toeval bestaat niet. Ik zeg het heel vaak. En vaak is dat omdat we het niet kunnen laten het toeval een handje te helpen.

Persbericht Brexit
Voka-Persbericht

Voka West-Vlaanderen verheugd over brexit-akkoord

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is verheugd dat de EU en het Verenigd Koninkrijk een akkoord over de brexit hebben bereikt. Tijdens een werkbezoek aan West-Vlaanderen deze ochtend van de Britse ambassadeur kreeg een groep van West-Vlaamse ondernemers uit eerste bron de details van het akkoord mee.

zeebrugge haven
Voka-Persbericht

Heel wat bedrijven vergroenen hun logistieke stromen

Tijdens het havenevent van ING en Apzi-Voka West-Vlaanderen op donderdag 10 oktober werd de studie voorgesteld rond de logistieke en maritieme transportsector van ING België. Deze toont aan dat zeehavens de belangrijkste spelers zijn in een duurzame en ecologische toeleveringsketen. De studie formuleert een reeks belangrijke aanbevelingen voor bedrijven actief in de supply chain van de havens, alsook richting het beleid.

foto
Nieuws

Najaarslunch 2019 met Elke Van den Brandt

Op de najaarslunch van Voka Metropolitan brak de Brusselse mobiliteitsminister Elke Van den Brandt een lans voor een ééngemaakte app die in Brussel toegang geeft tot alle types van openbaar  verv

Kempen2030 uit de startblokken
Nieuws

Kempen2030 uit de startblokken

Op 11 oktober was het zo ver: het officiële startschot voor Kempen2030. 29 Kempense gemeenten verzamelden om het (ver)nieuw(d)e engagement aan te gaan.

PhD zkt. kmo (en omgekeerd)
Nieuws

Ondernemers omarmen doctorandi

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar organiseren UGent en Voka Oost-Vlaanderen opnieuw het eenjarige traject 'From PhD to SME'. Het doel: doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers kennis laten maken met de wereld van kmo's. Vier deelnemers van vorig jaar vertellen enthousiast over hun ervaringen.

Prijs ondernemen 2019
Nieuws

Bouwbedrijf Beneens wint Prijs Ondernemen 2019

Negen bedrijven uit negen lokale afdelingen streden sinds 20 juni voor de Prijs Ondernemen. Op 26 september was het zo ver. Bouwbedrijf Beneens uit Olen wint de Prijs Ondernemen 2019!

Duaal leren
Nieuws

Duaal leren loont

Op 1 september startten opnieuw een aantal leerlingen in het duaal leren. Voka moedigt deze nieuwe leervorm alleen maar aan.

ING
SD Worx