Skip to main content
  • Nieuws
  • Meer dan 100 ondernemers begonnen afgelopen maand hun groeitraject bij Voka

Meer dan 100 ondernemers begonnen afgelopen maand hun groeitraject bij Voka

  • 22/10/2020

In tijden van anderhalve meters en digitale bijeenkomsten hebben ondernemers meer dan ooit nood om ervaringen te delen met elkaar. Voor iedere levensfase waarin bedrijven zich bevinden, bieden we met Voka een groeitraject aan. Acht groepen van meer dan 100 ondernemers gingen eind september en begin oktober van start met hun lerend netwerk, vier deelnemers getuigen.

Een foto vanop de kick-off van Accelero, groeitraject voor snelle groeiers
Een foto vanop de kick-off van Accelero, groeitraject voor snelle groeiers.


Andere foto's onderaan de pagina te bekijken.

 

Van pril idee naar ondernemingsplan

In het traject Bryo StandUp komt iedereen met ‘ondernemersgoesting’ samen om een ondernemingsplan uit te werken. Tijdens de opstart lag de focus voornamelijk op zelfreflectie en het bepalen van fertile grounds (voedingsbodems voor hun ondernemersideeën). 

“Tijdens onze kick-off werd meteen duidelijk dat iedereen de wil heeft om zijn idee te realiseren”, vertelt Silke Galle, die een idee uitwerkt rond duurzame fietskleding voor vrouwen en daar een community wil rond bouwen. “We weten alleen niet goed hoe we dat idee moeten gieten in een onderneming. Zelfreflectie kan dus een belangrijk onderdeel zijn. We probeerden zicht te krijgen op onze ondernemerscompetenties: waar ben ik sterk in en waar kan ik nog verbeteren. Daarnaast zijn er in de komende sessies tools nodig om een idee te kneden tot ondernemersplan. Ik vond het leuk om kennis te maken met collega-starters en omringd te zijn door gelijkgestemden. Het gaf een boost in mijn motivatie. Tijd voor actie nu!”

Silke Galle

Een tandje hoger schakelen

Ondernemers die enkele jaren bezig zijn maar hun bedrijf verder willen uitbouwen, kunnen terecht in Plato Explore. Zij gingen hun traject van start bij Watt The Firms in Gent. Nadat ze elkaar leerden kennen en de topics bepaalden voor de rest van de sessies, speelden ze het spel ‘De Mol’.

“Het blijft altijd spannend om een nieuwe groep met mensen te ontmoeten”, vertelt Caroline Rollé van GIGHOUSE. “Maar de dag ging razendsnel voorbij. We stelden onze bedrijven aan elkaar voor en legden onze persoonlijkheden bloot via een kleurenoefening. Al snel werd duidelijk dat we met een competitieve en sterke groep zitten. Dat werd ’s avonds nog meer in de verf gezet tijdens het ‘Mol-spel’. En dan zit ik nog in het winnende team ook. Het mag gezegd: de kick-off was een vliegende start.”

Caroline Rollé

Duiken in de strategie

In het traject Flow kunnen ondernemers van bedrijven met meer dan 50 medewerkers hun ei kwijt over actuele, strategische uitdagingen. De focus ligt ook op kennis- en ervaringsuitwisseling maar aangevuld met peer-to-peercoaching en praktische workshops. De groep ging met een oefening van Deloitte aan de slag om de inhoud van de workshops te bepalen. Zij gingen ontspannend de avond in met een spelletje petanque en een foodtruck van Balls & Glory.

“Een prima organisatie in een knappe setting”,  begint Thomas Vanderbeke van Bekina Boots. “We konden als groep onze behoeftes goed naar voor schuiven door de uitgebreide strategische oefening. Alle input werd geconsolideerd en zo zijn de hoofdlijnen van het komende jaar al bepaald. Ik hou een goed gevoel over aan de aftrap. Er is een mooie synergie tussen de deelnemers en we kunnen veel van elkaar leren. Elk van ons heeft dagelijkse zorgen maar onze strategische vragen zijn heel gelijklopend. We willen allemaal vooruit met ons (familie)bedrijf. Ik kon voor mijn eigen bedrijf al werkpunten detecteren die onze dagelijkse werking een stuk vooruit kunnen helpen. Op vele vlakken een verrijking dus.”

Getuigenis Thomas

Als jouw bedrijf sneller groeit dan het licht

Voor ondernemers die bijzonder snel groeien in omzet en personeel, is er het Accelero-traject. Ook hier zijn er peer-to-peercoachings en workshops. Een groep van tien snelgroeiende bedrijven ging van start in Hotel Huyshoeve. Ze kregen heel wat inspiratie rond leiderschap mee en CityMesh, Brouwerij De Halve Maan en LS Bedding kwamen getuigen over hun groei. 

“Na deze tweedaagse heb ik nog meer zin om ervoor te gaan”, vertelt Jolein Van Steendam van Lifthing strijdvaardig. “Ik kreeg continu inspiratie en prikkels waarmee ik meteen aan de slag kan gaan. Dat is ook niet te verwonderen met de aanwezigheid van tonnen ervaring in de groep. Ik ben razend benieuwd naar het vervolg.” 

Getuigenis Jolein

Wil jij ook graag een groeitraject volgen?

De komende weken en maanden starten nieuwe groeitrajecten op waar jij het netwerk van je leven kan vinden. 

Meer informatie hier of neem contact op met ons via het formulier hieronder.
 

Meer info via https://www.voka.be/privacy