Skip to main content
Map
Voka Lerend Netwerk

Flow

Groeien

Ben je ondernemer van een bedrijf met minstens 40 werknemers en zoek je een klankbord? In februari 2023 kan je deelnemen aan Flow, een groeitraject voor 15 ondernemers die kennis en ervaringen delen met elkaar om strategische uitdagingen aan te pakken.

Inhoud van het traject

Flow is een intensief Plato Algemeen Managementtraject exclusief voor 15 bedrijfsleiders van middelgrote ondernemingen.

Hoe zet je jouw organische of strategische groei verder? Je hebt hier waarschijnlijk al een plan van aanpak voor klaar. Tijdens een Flow-traject kan je jouw strategie aftoetsen bij collega-ondernemers, én maak je tijd vrij om aan jouw prioriteiten te werken, onder begeleiding van experten.

Uitdagingen die aan bod komen:

Bij de start van het traject brengen we jouw belangrijkste strategische uitdagingen en acties in kaart. Samen met de andere ondernemers in de groep bepaal je mee de inhoud. Dit zijn wel mogelijke topics:

 • Een duidelijke en doorgedreven strategie ontwikkelen en implementeren 
 • Talent aanwerven en behouden
 • Employer branding
 • Overnames doen/externe financiering aantrekken
 • Een management team uitbouwen/ je organisatiestructuur herbekijken
 • Persoonlijk Leiderschap
 • HR-beleid en cultuur
 • Enzovoort

Hoe ziet het traject er uit?

We starten met een tweedaagse kick-off. In totaal zijn er 10 contactmomenten verdeeld over 1 jaar:

 • Kick-off op 1 en 2 februari 2023
 • 6 workshops
 • 2 individuele coachings door een Voka-medewerker
 • 2 peer-to-peer coachings met andere deelnemers en/of externe klankborden

We voorzien ook een informeel moment voor de hele groep en een overkoepelende sessie met andere Flow- en Plato-groepen.

Maak kennis met de peters van dit traject

We stellen je graag voor aan onze 2 gedreven peters voor dit traject

Sam Furnier is ingenieur van opleiding. Hij werkte voor kmo’s en multinationals (hoofdzakelijk Atlas Copco) en was zelf jaren bedrijfsleider bij Maes Compressoren.
 

SamFurnier

Wim Allegaert werkt al meer dan 25 jaar in de financiële sector, zowel bij grote, internationale spelers als kleine, wendbare organisaties. Als consultant, deelt hij zijn ervaring met wie dat nuttig vindt. 

wimallegaert

Af en toe eens sparren met andere ondernemers is voor mij de perfecte manier om even te ontkoppelen van het bedrijf.

Annelies De Meyer (Allgro)

6 tips om je groeibedrijf naar de top te loodsen

Kurt Wynendaele, Director bij Deloitte Private en een van onze Flow experten, helpt dagelijks bedrijven met het bepalen van hun bedrijfsstrategie. Dit zijn zijn 6 tips:

 1. Durf je strategie bij te sturen. Het is belangrijk dat een bedrijf niet van alle markten thuis wil zijn, want dat zorgt voor verwatering van de unique selling points van het bedrijf.
   
 2. Durf innoveren. Experimenteren met nieuwe technologieën en nieuwe ideeën maken je bedrijf sterker. Investeer wel niet halsoverkop. Bepaal eerst welke vaardigheden je onderneming morgen nodig heeft. Elk bedrijf heeft namelijk andere behoeften.
   
 3. Durf je personeel uitdagen. Creëer een omgeving die je mensen voldoende uitdagingen en kansen geeft om te evolueren . Geef de leiders van morgen net kansen in je bedrijf.
   
 4. Durf de bedrijfscijfers onder ogen zien. Durf de financiële stromen binnen je onderneming dan grondig tegen het licht te houden. Gebruik je boekhouding als kompas, niet enkel als rapporteringsmiddel.
   
 5. Durf bureaucratie buiten te houden. Elk bedrijf heeft processen nodig. Maar trap niet in de val om voor elke kleinigheid een handleiding uit te werken. Bureaucratie bedreigt de dynamiek van je bedrijf.
   
 6. Durf beslissingen in vraag stellen. Zorg voor een goede governance dat toelaat met een frisse blik te kijken naar je bedrijf.

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Griet Santy

Groeitrajecten - Arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

2.250 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO