Skip to main content
Map
  • Nieuws
Digitale transformatie in de Vlaamse gezondheidszorg
Voka nationaal
Nieuws

Digitalisering onmisbaar voor de toekomst van de Vlaamse gezondheidszorg

De Vlaamse gezondheidszorg staat voor ingrijpende uitdagingen, waaronder personeelstekort, zorgen over zorgkwaliteit, financiële tekorten en de complicerende factor van vergrijzing, zoals benadrukt in rapporten van internationale organisaties, met de vereiste om tegen 2030 hoogwaardige zorg te bieden binnen beperkte middelen.

Voka Health Community op Belgische Economische Missie naar Australië: uitwisseling rond data & innovatie
Voka nationaal
Nieuws

Voka Health Community op Belgische Economische Missie naar Australië: uitwisseling rond data & innovatie

Samen met het Agentschap Buitenlandse Handel en Flanders Investment and Trade (FIT) trok Voka Health Community naar het land van kangoeroes en koala's. Van 19 tot 28 oktober 2023 vond de Belgische economische missie naar Australië plaats. Niemand minder dan de Belgische Prinses Astrid en Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën en Begroting, waren onze gidsen in een Voka Health Community programma met meer dan 10 bezoeken en sessies rond welzijn & gezondheidszorg. Deze missie was een unieke kans voor Belgische en Australische bedrijven en onderzoekers om waardevolle contacten te leggen en bestaande zakelijke relaties te versterken.

Jobbeurs
Voka nationaal
Nieuws

Jobbeurs Zorg en Welzijn van Thomas More

Op de jobbeurs Zorg en Welzijn ontmoeten afstudeerders en rekruteerders elkaar. Achteraf kunnen ze elkaar nog vinden via de digitale organisatie- en sollicitatiegids.

Voka Health Community Congres Op woensdag 28 september verzamelden zo'n 260 deelnemers te Londerzeel voor het jaarlijks congres "Meer waarde - Integraal en preventief samenwerken" van Voka Health Community.
Voka nationaal
Nieuws

Voka Health Community Congres ''Zorgen voor morgen''

Op donderdag 28 september verzamelden zo’n 270 deelnemers te Boom voor het jaarlijks congres “Zorgen voor morgen – een politiek debat voor een gezonde toekomst” van Voka Health Community.

Data Disrupting Healthcare
Voka nationaal
Nieuws

Data Disrupting Healthcare

Ben jij klaar om je onder te dompelen in de transformerende kracht van data in de gezondheidszorg? Doe mee aan een buitengewoon evenement dat zich verdiept in het boeiende domein van “Data die de gezondheidszorg verstoort: Een Continu Veranderend Landschap: De Nieuwste Trends en Innovatieve Oplossingen.
Ontdek de baanbrekende technologieën, opkomende trends en innovatieve oplossingen die de gezondheidsindustrie transformeren.

Medtech & the road to success
Voka nationaal
Nieuws

Medtech & the road to success

Voka Health Community nodigt u graag uit voor de eerste bijeenkomst van “Medtech & de weg naar succes op de thuismarkt”.

Er zijn veel mogelijkheden om de door u ontwikkelde medische toepassing of hulpmiddelen te laten financieren: door de patiënt, de zorgverlener, de zorginstelling of via een terugbetaling via het RIZIV.

Vakantiespelletjes
Voka nationaal
Nieuws

Vakantiespelletjes

De drukte van september staat voor de deur. Hossen en crossen van kinderopvang naar oudercontact. Afspraken maken, verzetten, annuleren. Kan die er nog bij? Laat ik er mijn rondje jogging of yogales voor? Evaluaties, resultaten, budgetten.

“Laat ons samen leiderschap opnemen”
Voka nationaal
Nieuws

“Laat ons samen leiderschap opnemen”

In de aanloop naar het congres van Voka Health Community laten we naar goede gewoonte enkele ‘toekomstdenkers’ aan het woord. In deze editie: Pedro Facon adunct-administrateur-generaal van het RIZIV.

kce
Voka nationaal
Nieuws

'Real World Data': nuttig om de verwachte impact op gezondheidsbudgetten te helpen berekenen?

De budget impact analyse (IBA) is het essentieel onderdeel van de aanvraagprocedure voor terugbetaling van nieuwe implantaten en invasieve medische hulpmiddelen bij het RIZIV. Deze analyse beoordeelt de financiële consequenties van een eventuele terugbetaling.

BeMedtech
Voka nationaal
Nieuws

Hoe medische technologie optimaal inzetten voor de uitdagingen van een veranderende zorg

Om betaalbare, kwalitatieve en patiëntgerichte gezondheidszorg te kunnen blijven aanbieden in een veranderende gezondheidszorg, kunnen (innovatieve) medische technologieën concrete oplossingen bieden binnen alle fases van het zorgtraject: preventie, diagnose, behandeling, revalidatie en chronische opvolging. De collega’s van BeMedtech bundelden de visie van een aantal experten in hun rapport.