Skip to main content
  • Nieuws
“Organische samenwerkingen opzetten”
Nieuws

“Organische samenwerkingen opzetten”

Voor dit gesprek in de reeks "Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC" brengen we 2 mensen samen van organisaties die op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen hebben: vzw Zorg-Saam ZKJ en Cegeka.

Quote Daan Aeyels
Nieuws

Opinie: Een stukje kwaliteit

71 miljard euro gaat er jaarlijks naar gezondheid en zorg in ons land. 60 miljard wordt verzameld bij de belastingbetaler en bij werknemers en werkgevers. Nog eens 11 miljard komt rechtstreeks uit de zak van de patiënten. Dat is gerekend zonder supplementen of hospitalisatieverzekeringen. Voor zo'n bedrag verwacht je waar voor je geld. Hoe beoordelen we de kwaliteit van onze zorg?

Themasessie "Geïntegreerd welzijns- en gezondheidsbeleid"
Nieuws

Themasessie "Geïntegreerd welzijns- en gezondheidsbeleid"

Een geïntegreerd welzijnsbeleid omvat de initiatieven die een onderneming voorziet rond fysieke en mentale gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Daar hadden we het over tijdens de themasessie "Geïntegreerd welzijns- en gezondheidsbeleid" van Voka Health Community.

Themasessie "Lange wachtlijsten in geestelijke gezondheidszorg"
Nieuws

Themasessie "Lange wachtlijsten in geestelijke gezondheidszorg"

Tijdens deze themasessie “Lange wachtlijsten in geestelijke gezondheidszorg” vertelt Prof. dr. Kris Van den Broeck (UAntwerpen) ons meer over het rapport “Wachten op psychische hulp – de lengte en beleving van wachttijden in de Vlaamse geestelijke gezondheidszorg”. Nadien vernemen we van enkele experten uit het werkveld welke concrete voorstellen ze hebben om dit op te lossen Koen Lowet (VVKP), Bart Claes (CAW Boom Mechelen Lier), Prof. Marina Danckaerts (Kinder- en Jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven) en Sara Van de Kerckhove (BloomUp) . 

Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC
Nieuws

Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC

Naar aanleiding van onze tiende verjaardag blikken we terug én kijken we vooruit. In deze artikelenreeks ‘Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC’ interviewen we zowel believers van het eerste uur als nieuwkomers in ons ecosysteem. 

Toekomstdenkers - 10 jaar Voka Health Community
Nieuws

“Via samenwerking zorg bouwen rond de patiënt als persoon”

In de reeks "Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC" brengen we dit keer Joost Baert van AZ Klina en Luc De Groote van MS-Liga Vlaanderen vzw samen. Deze twee gesprekspartners kennen elkaar (nog) niet persoonlijk, maar blijken heel wat gemeen te hebben.

Aanpassen om te overleven
Nieuws

Aanpassen om te overleven

Bedrijfsartsen zijn eindelijk aan het prikken geslagen. Na maandenlang aandringen mogen 7 grote Vlaamse bedrijven eindelijk deel uitmaken van de vaccinatiecampagne en ook zelf boosterdosissen plaatsen. Prikken op de werkvloer is een volgende stap in een ongetwijfeld nog lange strijd tegen het coronavirus. Het inschakelen van bedrijfsartsen zou wel eens de voorbode kunnen zijn van een vernieuwde invulling van bedrijfsgeneeskunde. Past die zich net als het virus aan om te overleven?