Skip to main content
gevecht tegen covid
Opinie

Nu verder kijken dan de zomer: 3 pijlers voor een echte langetermijnstrategie rond corona

Het Zomerplan biedt perspectief richting het normaliseren van onze economie en bedrijven tot oktober. Maar we mogen ons niet vergissen: dit is geen onmiddellijke terugkeer naar de precorona periode. Om het virus te beheersen is een échte langetermijnstrategie nodig, met drie grote pijlers.

coronatest
Opinie

Sneller sneltesten om sneller te detecteren

Het is positief – maar wel erg laat – dat ook de federale regering na twee maanden dralen eindelijk wil inzetten op sneltesten in bedrijven. Naast vaccineren en de regels opvolgen, moeten we echt doorpakken met deze sneltesten om de alarmerende coronacijfers een halt toe te roepen. Voka roept daar al maanden voor op. Vier factoren zijn cruciaal om de snelteststrategie te doen werken.

Daan Aeyels
Nieuws

Welkom Daan Aeyels @Voka en Voka HC

Daan Aeyels zal in de voetsporen van Pieter Van Herck treden als Senior Adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid bij Voka en Voka Health Community en dit vanaf maandag 15 maart as.

Frank Vandenbroucke
Nieuws

Frank Vandenbroucke beantwoordt dé 5 hamvragen van ondernemers over de gezondheidscrisis

Nooit waren alle ogen zó op Frank Vandenbroucke gericht als tijdens deze gezondheidscrisis, ook die van ondernemers. In een interview met Voka beantwoordt de minister van Volksgezondheid dé vijf hamvragen van ondernemingen op dit moment over de aanpak van de pandemie. "Er kan in de vaccinatiecampagne zeker een rol weggelegd zijn voor de bedrijfsartsen."

sessie gezondheidszorg
Nieuws

SAMEN GROEIEN: “De transformatie van de gezondheidszorg zit er echt wel aan te komen”

Een gezond Vlaanderen. Dat is één van de drie groeidomeinen die Voka naar voren schuift in het Plan Samen Groeien om weer vooruit te gaan. Maar hoe stomen we onze gezondheidszorg klaar voor de toekomst? Tijdens de ‘5-daagse van de Groei’ boog een panel van experts uit de sector zich over deze vraag. Herbeleef het debat aan de hand van drie stellingen.

Frieda Matthys
Nieuws

“Samenwerking blijvend stimuleren”

De pijnpunten in de organisatie en financiering van welzijn en zorg: we kennen ze al een hele tijd. De coronacrisis legde ze nu ook bloot voor het brede publiek. Benieuwd?