Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Ondernemers voor de Klas

Ondernemers voor de Klas

Ondernemerschap en onderwijs gaan hand in hand met 'Ondernemers voor de Klas'! Vlajo brengt in samenwerking met Jong Voka de schitterende werelden van ondernemerschap en onderwijs samen. Dit tijdens een reeks gastlessen door Vlaamse ondernemers voor enthousiaste jongeren in het secundair en hoger onderwijs.

Of je nu een doorwinterde ondernemer, een straffe young potential of millennial bent met pit, tijdens twee uur durende gastlessen geef je het allerbeste van jezelf. Zo bieden we samen met jou jongeren een unieke kans om een diepgaande blik te werpen op jouw vakgebied en de mogelijkheden die voor hen in het verschiet liggen. 

Als gepassioneerde gastspreker deel je niet alleen jouw persoonlijke succesverhalen, maar richt je jou ook op de cruciale competenties die de toekomst vormgeven. Denk aan creativiteit, samenwerking en veerkracht - de onmisbare bouwstenen voor een succesvolle start op de arbeidsmarkt.

Wist je al dat we in 2023...

 • 1000 gastlessen organiseerden
 • 30.000 leerlingen bereikten
 • 580 inspirerende gastsprekers deelnamen

Ondernemingszin begint met inspiratie en motivatie. Als je gemotiveerd bent, kan je alles!

Bénedicte Soenen, voorzitter Jong Voka

Word Ondernemer voor de Klas

Word één dag Ondernemer voor de Klas en inspireer de ondernemers/intrapreneurs van morgen

Neem tussen 15 oktober 2023 en 30 november 2023, 15 februari 2024 en 31 maart 2024 & 1 mei 2024 en 31 mei 2024 deel en inspireer jongeren tijdens een twee uur durende gastles met jouw ervaring, passie en energie. Andersom is dit een kans om kennis te maken met de generatie die morgen bij jou komt solliciteren. Het thema van jouw gastles en de doelgroep waarvoor je wilt spreken bepaal je volledig zelf. Samen ondernemen, samen groeien, en dit voor een veelbelovende toekomst!

Jouw rol als ondernemer

Als Ondernemer voor de Klas geef je een gastles in een Vlaamse school en krijg je de kans om jongeren te inspireren met jouw uniek loopbaanverhaal. Als rolmodel motiveer jij de jongeren om een dergelijk carrière pad te overwegen en er meer over te weten te komen. Ga vandaag al in dialoog met de jongeren die misschien morgen jouw pad kruisen. Geef hen een realistisch beeld van het werkveld en help hen ondernemende vaardigheden ontwikkelen die noodzakelijk zijn wanneer ze doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Jij deelt kennis met...

Het project richt zich op alle leerlingen van het secundair en hoger onderwijs. Gastlessen kunnen plaatsvinden in elke graad en in elke studierichting/opleiding, maar als gastspreker geef jij uiteraard jouw voorkeuren op.

Dankzij een duidelijke invalshoek per graad breng je als gastspreker jouw verhaal op maat van de jongeren. Dit maakt jouw verhaal toegankelijk en interessant voor de doelgroep.

 • In de eerste graad secundair licht je de verschillende beroepen binnen het bedrijf toe.
 • In de tweede graad secundair ligt de focus op de belangrijke competenties en talenten die jongeren nodig hebben in hun latere carrière.
 • In de derde graad secundair en het hoger onderwijs gun je de jongeren een blik op jouw functie en het reilen en zeilen binnen jouw bedrijf.
Inschrijven

Sprekers kunnen zich via onderstaande aanmeldingsformulier inschrijven tussen:

 • 1 september 2023 tot 15 oktober 2023
 • 1 januari 2024 tot 15 februari 2024
 • 1 maart 2024 tot 15 mei 2024
Gastlessen

Gastlessen vinden plaats tussen:    

 • 15 oktober 2023 tot 30 november 2023
 • 15 februari 2024 tot 31 maart 2024
 • 1 mei 2024 tot 31 mei 2024

Contact Vlajo

 

Vlajo ondernemers voor de klas 

  Vlajo-projectcoördinator
  voor Ondernemers voor de Klas

  Wendy Smets | ondernemersvoordeklas@vlajo.org | 016 29 84 01

Contactpersoon

Annelies Maes

Projectmanager Starten, Snelle groei & Financiering