Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Ondernemers voor de Klas

Ondernemers voor de Klas

Ben jij ondernemer en wil je jongeren inspireren? Grijp dan nu je kans en meld je aan als gastspreker voor Ondernemers voor de Klas. Samen met Jong Voka en Vlajo  bied je Vlaamse jongeren in het secundair en hoger onderwijs een unieke inkijk in jouw vakgebied. In een gastles van 2 uur deel je jouw ervaring, successen en uitdagingen als ondernemer. 

Of je nu een doorgewinterde professional bent of een energieke millennial met frisse ideeën, jouw verhaal kan hét verschil maken. Als gepassioneerde gastspreker deel je dan ook succesverhalen en focus je op creativiteit, samenwerking en veerkracht – essentieel voor een goede start op de arbeidsmarkt.

Wist je al dat we in 2024...

  • 1000 gastlessen organiseerden
  • 30.000 leerlingen bereikten
  • 580 inspirerende gastsprekers deelnamen

Word Ondernemer voor de Klas

Word één dag Ondernemer voor de Klas en inspireer de ondernemers/intrapreneurs van morgen. Inspireer jongeren tijdens een twee uur durende gastles met jouw ervaring, passie en energie. Andersom is dit een kans om kennis te maken met de generatie die morgen bij jou komt solliciteren. Het thema van jouw gastles en de doelgroep waarvoor je wilt spreken bepaal je volledig zelf. Samen ondernemen, samen groeien, en dit voor een veelbelovende toekomst!

Jouw rol als ondernemer

Als Ondernemer voor de Klas geef je een gastles in een Vlaamse school om jongeren te inspireren met jouw loopbaanverhaal. Als rolmodel motiveer je hen om een soortgelijk pad te overwegen en te verkennen. Ga vandaag al in gesprek met de jongeren die jouw pad misschien kruisen, geef hen een realistisch beeld van het werkveld en help hen ondernemende vaardigheden ontwikkelen.

Jij deelt kennis met

Het project is gericht op leerlingen van het secundair en hoger onderwijs. Gastlessen kunnen in elke graad en richting plaatsvinden, waarbij je als spreker je voorkeuren kunt aangeven:

  • In de eerste graad leg je beroepen binnen je bedrijf uit.
  • In de tweede graad richt je je op de vaardigheden die jongeren later nodig hebben.
  • In de derde graad en hoger onderwijs geef je een kijkje in jouw functie en bedrijf.

Meld je aan als 'Ondernemer voor de Klas'

Bij welke Jong Voka-regio ben je aangesloten?
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contact Vlajo

 

Vlajo ondernemers voor de klas 

  Vlajo-projectcoördinator
  voor Ondernemers voor de Klas

  Wendy Smets | ondernemersvoordeklas@vlajo.org | 016 29 84 01

Contactpersoon

Annelies Maes

Projectmanager Starten, Snelle groei & Financiering