Skip to main content
  • LAB: Vermogensbeheer

LAB: Vermogensbeheer

Hoe kan u uw vermogen plannen zodat uw erfgenamen niet meer dan een ‘faire’ belastingfactuur dienen te betalen, terwijl u zelf van uw vermogen kan genieten bij leven? Denkt u in dat kader wel eens aan het familiaal beheren en/of overdragen van (een deel van) uw vermogen en wenst u te begrijpen welke ‘limieten’ er zijn (burgerrechtelijk en fiscaal)?

In deze opleiding worden verscheidene technieken toegelicht om uw vermogen op een civiel veilige en fiscaal optimale wijze te plannen. Hierbij wordt onder meer gedacht aan volgende elementen:

  • hoe kan ik mijn langstlevende partner zoveel als mogelijk beschermen zonder dat hier een fiscaal prijskaartje aan vasthangt?  
  • in welke omstandigheden is het nuttig en/of aangewezen om een testament of een huwelijkscontract op te stellen en hoe ga ik dan te werk?  Wat zijn de quick-wins? 
  • wat is een zorgvolmacht, hoe moet deze worden opgemaakt en waarom is deze volmacht een interessant instrument in het kader van vermogensbeheer- en planning?  
  • op welke wijze kan ik mijn vermogen reeds bij leven overdragen zonder daarbij afstand te moeten doen van de inkomsten en/of de controle? Hoe werkt een controlestructuur en hoe kijkt de Vlaamse Belastingdienst hier naar?  

Al deze aspecten worden toegelicht aan de hand van voorbeelden, waarbij vertrokken wordt van een zero-situatie: wat is de regelgeving en welke gevolgen brengt deze met zich mee wanneer u niet aan uw vermogensbeheer heeft gedacht tijdens uw leven?

Deze opleiding heeft tot doel om elke deelnemer te laten stilstaan bij de civiel- en fiscaalrechtelijke gevolgen van zijn of haar persoonlijke situatie en de wijze waarop deze kan worden geoptimaliseerd. 
Om deze doelstelling te bereiken zal er op het einde van elke sessie dan ook aan iedere deelnemer de mogelijkheid worden geboden om vragen te stellen aan de sprekers in een individueel gesprek!

Programma

13 oktober Sessie 1
20 oktober Sessie 2
27 oktober Sessie 3

 

AIO

Contactpersoon

Carolien Jans

Project manager

Adres

Voka Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx