Forum Energie

10/10/2017
Forum Energie

Tijdens het Forum Energie bekijken we van nabij de energiemarkt die in volle verandering is. De omschakeling naar duurzame en hernieuwbare energie, de aanleg van (groene) warmtenetten, de nieuwe technologieën voor het opslaan van energie. Veranderingen die uitdagingen zijn voor bedrijven, maar zeker ook economische opportuniteiten bieden.

Het Forum Energie 2017 richt zich specifiek tot de bedrijfsleiders. Voor de meesten is energie geen core business, maar noodzaak. U bent van ’s morgens tot ’s avonds laat met uw zaak in de weer en hebt geen tijd om de complexe materie die energie is, te doorgronden. In een grote onderneming heeft u medewerkers die zich daarover bekommeren, maar in het bijzonder de KMO bedrijfsleider staat er vaak alleen voor. U weet dat er veel verandert, maar hoe en wat, weet u niet. Zolang er maar geleverd wordt en u het kan betalen, is het al lang goed.

Tegelijk weet u: het energielandschap is in volle transitie. Nieuwe business modellen zien het licht. Er ontstaat een nieuw ecosysteem waarin verbruiker en leverancier op totaal verschillende wijze met elkaar interageren. De wereld rondom u verandert spectaculair, globaal en lokaal. De Kempense ondergrond blijkt rijk aan groene warmte, een unieke opportuniteit. Hoe kan u vandaag en morgen de juiste ecologische en economische keuzes maken met betrekking tot uw energiehuishouding?

Programma

17u45 – 18u00 Onthaal plenair gedeelte

18u00 – 18u15 Verwelkoming - Wim Verheyen, Olmense Zoo: Energiehuishouding van een dierentuin in de 21ste eeuw

18u15 – 18u30 Inspiratiemoment - Ivo Van Vaerenbergh, Actility: Energiemarkt in transitie

18u30 – 19u15 Keynote - Dominique Hamerlinck, Alpro: Een gedurfde bedrijfsvisie op energie

19u15 – 19u30 Slotwoord - Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor economie en innovatie Provincie Antwerpen

19u30 – 22u00 Netwerkmoment met buffet van Vlaamse lekkernijen