Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen behartigt de belangen van de ondernemingen in Vlaanderen. Om de standpunten van de Vlaamse ondernemingen te kennen, leggen we ons oor voortdurend te luister bij de ondernemers zelf. Tegelijk brengen we lokale, nationale en internationale tendensen in kaart. Zo kunnen we beleidsvoorstellen formuleren die de Vlaamse economie helpen groeien.

 

Wat is Voka?

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. We vertegenwoordigen meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, die samen goed zijn voor 65% van de private werkgelegenheid en voor 66% van de hier gerealiseerde toegevoegde waarde.

Voka ontstond in januari 2004, toen het Vlaams Economisch Verbond en de verschillende regionale Kamers van Koophandel in Vlaanderen besloten om een alliantie te vormen. Sinds 2008 werkt Voka bovendien nauw samen met 30 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

    

Waarvoor staat Voka?

Wat Voka wil zijn, dat staat in onze missie:

"Voka wil als het meest nabije, invloedrijke en professionele netwerk van ondernemers en de representatieve organisatie van ondernemingen in Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil op die manier fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van zijn regio."

 

Wie kan lid worden van Voka?

Ondernemingen worden rechtstreeks lid van Voka. Ze versterken zo de invloed van Voka als vertegenwoordiger van de ondernemingsbelangen en ze krijgen toegang tot het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. Voka telt intussen meer dan 18.000 leden-bedrijven.
    


Hoe ziet de structuur van Voka eruit?

Voka bestaat als alliantie uit acht entiteiten: Voka - Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de zeven Voka - Kamers van Koophandel.

Voka - VEV legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er bovendien Voka Metropolitan.

News

 • Broeders van liefde
  Nieuws 19.01.2018

  Ondernemers met liefde

  'Iedereen ondernemer', met die leuze gaat Voka 2018 in. En we hebben fantastische ondernemers in dit land, ook in sectoren waar je ze meteen zult zoeken.
  Lees meer
 • De Week van Hans
  Nieuws 19.01.2018

  De Week van Hans - 19 januari - Nieuwe voorzitter SERV

  Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, is deze week aangesteld als van voorzitter van de SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen.
  Lees meer
 • Groei
  Nieuws 19.01.2018

  Groei maakt leven aangenamer

  ‘Groei is de beste sociale zekerheid’. Deze leuze hanteerde Voka naar aanleiding van de verkiezingscampagne van 2014. We krijgen gelijk.
  Lees meer
Meer nieuws over Vlaanderen

Activiteiten

 • Stadsdistributie
  Netwerking 01.02.2018

  Slimme stedelijke logistiek - Bedrijven reiken steden de hand

  Steden en gemeenten streven naar een leefbare en aangename omgeving voor inwoners en bezoekers.
  Lees meer en schrijf in
 • Lerende Netwerken Kempen
  Project 01.03.2018

  LN Supply Chain Management groep 2

  Voka - Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen, Antwerpen-Waasland en Vlaams-Brabant geven op 1 maart het startsein voor een nieuw traject van groep 2 van het Lerend Netwerk Supply Chain Management
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Vlaanderen