
Generieke gids met coronamaatregelen vervalt: welke lessen trekken we?
Deze week verviel eindelijk de verplichte naleving van de generieke gids voor ondernemingen. Deze aanpak is niet voor herhaling vatbaar. Hoe moet het dan wel?
Deze week verviel eindelijk de verplichte naleving van de generieke gids voor ondernemingen. Deze aanpak is niet voor herhaling vatbaar. Hoe moet het dan wel?
Op maandag 25 april 2022 organiseerde Voka HC de kennissessie "Paradigmashift rond inzet en (her) gebruik van data in welzijn en zorg" in Kasteel ter Ham te Steenokkerzeel waar we een 70-tal deelnemers mochten ontvangen.
We gaan deze week van start met het extranet van Voka Health Community om jullie, onze leden nog beter te kunnen informeren en te betrekken bij onze werking.
Voor dit gesprek in de reeks "Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC" brengen we 2 mensen samen van organisaties die op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen hebben: vzw Zorg-Saam ZKJ en Cegeka.
71 miljard euro gaat er jaarlijks naar gezondheid en zorg in ons land. 60 miljard wordt verzameld bij de belastingbetaler en bij werknemers en werkgevers. Nog eens 11 miljard komt rechtstreeks uit de zak van de patiënten. Dat is gerekend zonder supplementen of hospitalisatieverzekeringen. Voor zo'n bedrag verwacht je waar voor je geld. Hoe beoordelen we de kwaliteit van onze zorg?
Een geïntegreerd welzijnsbeleid omvat de initiatieven die een onderneming voorziet rond fysieke en mentale gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Daar hadden we het over tijdens de themasessie "Geïntegreerd welzijns- en gezondheidsbeleid" van Voka Health Community.
Onze gezondheids- en zorgbehoeften veranderen: we leven langer met meervoudige langdurige aandoeningen zoals astma, diabetes en hartaandoeningen - en de gezondheidsongelijkheid wordt groter.
In de reeks "Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC" brengen we dit keer Edelhart Kempeneers van Attentia en An-Rose Vandewinckele van CAW Antwerpen samen.
Tijdens deze themasessie “Lange wachtlijsten in geestelijke gezondheidszorg” vertelt Prof. dr. Kris Van den Broeck (UAntwerpen) ons meer over het rapport “Wachten op psychische hulp – de lengte en beleving van wachttijden in de Vlaamse geestelijke gezondheidszorg”. Nadien vernemen we van enkele experten uit het werkveld welke concrete voorstellen ze hebben om dit op te lossen Koen Lowet (VVKP), Bart Claes (CAW Boom Mechelen Lier), Prof. Marina Danckaerts (Kinder- en Jeugdpsychiatrie UPC KU Leuven) en Sara Van de Kerckhove (BloomUp) .
Naar aanleiding van onze tiende verjaardag blikken we terug én kijken we vooruit. In deze artikelenreeks ‘Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC’ interviewen we zowel believers van het eerste uur als nieuwkomers in ons ecosysteem.
In de reeks "Toekomstdenkers 10 jaar Voka HC" brengen we dit keer Joost Baert van AZ Klina en Luc De Groote van MS-Liga Vlaanderen vzw samen. Deze twee gesprekspartners kennen elkaar (nog) niet persoonlijk, maar blijken heel wat gemeen te hebben.
Benieuwd wat er dit jaar op de planning staat?
Op woensdag 26 januari ging Voka Health Community live in gesprek met vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Naar aanleiding van de 10e verjaardag van Voka Health Community blikken we terug én kijken we vooruit. In deze artikelenreeks ‘Toekomstdenkers’ interviewen we zowel believers van het eerste uur als nieuwkomers in ons ecosysteem.
Bedrijfsartsen zijn eindelijk aan het prikken geslagen. Na maandenlang aandringen mogen 7 grote Vlaamse bedrijven eindelijk deel uitmaken van de vaccinatiecampagne en ook zelf boosterdosissen plaatsen. Prikken op de werkvloer is een volgende stap in een ongetwijfeld nog lange strijd tegen het coronavirus. Het inschakelen van bedrijfsartsen zou wel eens de voorbode kunnen zijn van een vernieuwde invulling van bedrijfsgeneeskunde. Past die zich net als het virus aan om te overleven?
Maak een profiel aan voor:
Ben je Voka-lid? Dan krijg je ook: