Skip to main content
Webinar - Wederopbouwreserve
  • Online

Webinar - Wederopbouwreserve

Ondernemingen doen al het mogelijke om deze crisis zo goed als mogelijk te doorstaan. Voortdurende steun van overheden is daarbij broodnodig. België heeft gelukkig ook al gedacht aan herstel in een post-COVID-19-wereld. Om daarbij zoveel mogelijk  te helpen, werd ondermeer de wederopbouwreserve in het leven geroepen. De wederopbouwreserve laat een vennootschap toe haar toekomstige winsten fiscaalvriendelijk binnen de onderneming te houden. De wederopbouwreserve is namelijk een vrijgestelde reserve die in aanslagjaren 2022-2024 aangelegd kan worden ten belope van het boekhoudkundig bedrijfsverlies op de afsluitdatum van boekjaar 2020.

Een goed begrip van deze nieuwe maatregel is cruciaal om de impact ervan te kunnen inschatten. Daarom zullen we tijdens dit webinar met KPMG graag deze maatregel en haar opportuniteiten toelichten, waarbij we zullen stilstaan bij de volgende topics:

  • Kwalificeert mijn onderneming?
  • Welke voorwaarden moeten voldaan zijn?
  • Wat is het maximumbedrag dat kan worden aangelegd?
  • Welke formaliteiten moeten worden vervuld?
  • Is er sprake van interactie met andere fiscale regels zoals de minimum belastbare basis, DBI-aftrek, de fiscale consolidatie-regels,… ?

 

Wanneer

Prijs

Gratis, maar exclusief voor Voka-leden

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG