Skip to main content
Map

Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2022

Duurzaam Ondernemen

Bedrijven zijn de trekkers van de duurzame evolutie in een sterke economie. Maak jouw duurzame ambities concreet, giet ze in een actieplan en behaal het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Hoe behaal je het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)?

Het VCDO biedt een kader voor bedrijven om duurzame ambities te vertalen naar de praktijk, en wil bedrijven stimuleren om zichzelf uit te dagen verder te gaan in duurzaamheid.

Van het stapsgewijs reduceren van de carbon footprint, over circulaire pilootprojecten opzetten tot het uitbouwen van een inclusieve en sociale werkvloer: het zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe de deelnemers forse inspanningen leveren voor het klimaat, welzijn en mensvriendelijk ondernemen.

Die inspanningen worden, na een positieve eindevaluatie door een onafhankelijke commissie, beloond met het duurzaamheidscertificaat.

De laureaten vormen een sterk netwerk van bedrijven die elkaar challengen en tips uitwisselen om de uitdagingen van morgen vast te pakken.
 

doelstellingen

In samenwerking met de Verenigde Naties

De duurzaamheidsacties zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Door de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te verweven in het VCDO is de betekenis van deze erkenning nog toegenomen. Voka werkt hiertoe samen met CIFAL Flanders / UNITAR, een internationaal trainingscentrum dat bevoegd is om het internationaal erkend UNITAR-certificaat toe te kennen.

sdg

Verloop

deelname vcdo

 

Interesse om duurzaam ondernemen ook te verankeren in jouw onderneming?

Dat is een slimme zet, want ondernemingen die inzetten op duurzaam ondernemen zijn weerbaarder, efficiënter en weten meer talent te behouden.

Neem een kijkje op de pagina van Voka Charter Duurzaam Ondernemen voor alle details van een deelname of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op met jou.

Interesse in het VCDO?

Laat even jouw gegevens na wij nemen zo snel mogelijk contact op!

Inschrijven voor het VCDO zelf kan via de knop rechts op de pagina.

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Partners

patrners

 

Contactpersonen

Maarten Dheedene

Belangenbehartiging – Manager Duurzaam Ondernemen

Katrien Moens

Financieel en Operationeel Directeur - Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Aantal werknemers Voka-lid Niet-lid
< 25 of non-profit € 1.650 € 2.200
25 - 50 € 2.200 € 2.850
51 - 250 € 2.750 € 3.600
251 - 500 € 3.300 € 4.300
501 - 1000 € 4.000 € 5.200
> 1000 € 5.000 € 6.500

Nog geen lid?
Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Bedrijven die zich kandidaat stellen verklaren zich akkoord met de inhoud, de beleidsprincipes, de doelstellingen, de aanvraag- en evaluatieprocedure van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.