Skip to main content

Van Teamlid naar Teamleider

Dankzij dit lab sta jij sterker in je schoenen om je functie als leidinggevende vol enthousiasme uit te voeren. 

Om een goede leider in een productieomgeving te zijn, heb je competenties nodig om opportuniteiten én valkuilen te zien. Tijdens dit lab krijg je de tools aangereikt je rol als leidinggevende met succes te vervullen. 

Heb je net promotie gemaakt? Proficiat! Maar je nieuwe functie betekent een hele verandering, voor jou én je collega's. Daarnaast horen er nieuwe verantwoordelijkheden en uitdagingen bij. Tijdens dit lab leer je de eerste stappen naar goed leiderschap te zetten. Je ontdekt hoe je alle neuzen in dezelfde richting krijgt om zo samen met je team je doelstellingen te bereiken.

Doelgroep

Dit lab is gericht op leidinggevende profielen.

Trainer

Marleen Miechielsen van AAA Talent Academy 

Programma

Sessie 1: Starten met leidinggeven

Wat is leidinggeven? Wat betekent dat voor jou en je groep?
Goed en efficiënt leiderschap start met zelfinzicht. Hoe kom je over? Wat is je stijl? Je ontdekt aan de hand van testen hoe je je stijl optimaal inzet om zo tot efficiënt leiderschap te komen.

Sessie 2: Samenwerken en communicatie

Wat is leidinggeven? Wat betekent dat voor jou en je groep?
Goed en efficiënt leiderschap start met zelfinzicht. Hoe kom je over? Wat is je stijl? Je ontdekt aan de hand van testen hoe je je stijl optimaal inzet om zo tot efficiënt leiderschap te komen.

Sessie 3: Sturen en delegeren

Als leider zie je anderen het werk doen dat je zelf hebt gedaan. Misschien kun je het zelfs beter … Toch is het niet meer je taak om dat werk te doen. Hoe stuur je je medewerkers aan? En hoe delegeer je met succes je taken? Je achterhaalt het in deze module.

Sessie 4: Assertiviteit voor de teamleider

Assertiviteit betekent opkomen voor je rechten met respect voor de andere. En dat is niet altijd gemakkelijk. Toch is het belangrijk dat je boodschap helder een eenduidig overkomt, zeker in moeilijke gesprekken zoals een ontslaggesprek, een evaluatiegesprek of een gesprek over een conflict met een collega. Hoe je dat doet, ontdek je in deze module.

Samen voor sterk ondernemen | Voka

Contactpersoon

Elisa Frias

Adviseur Groei, Opvolging & Overname

Adres

Voka - Kamer van Koophandel kantoor Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden

Proximus