Skip to main content

Start2Export2 Egypte

 • On- en offline

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf in het land van de farao’s!

Egypte is het enige land in het Midden-Oosten en Noord-Afrika dat voor 2020-2021 een positieve groei noteert. Bent u exporteur en wilt u uw eerste stappen in Egypte zetten? Dan is het exclusief begeleidingstraject Start2Export2 Egypte van Voka en Flanders Investment & Trade iets voor u!

Doelgroep

Start2Export2 Egypte is een begeleidingstraject op maat van Vlaamse exporteurs van goederen of diensten met weinig of geen exportervaring in dit land. Het aantal deelnemers is beperkt om een goede begeleiding van elke deelnemer te kunnen verzekeren.

Waarom Egypte ?

 • Van oudsher ligt Egypte op een van de belangrijkste handelsroutes tussen Azië, Europa en Afrika.
 • Egypte kent een overwegend jonge bevolking van 100 miljoen inwoners die voornamelijk geconcentreerd is in en rond de hoofdstad Caïro en in de Nijldelta.
 • Hoewel het hervormingsprogramma - opgestart in 2016 onder impuls van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) - nog niet is afgerond, bedroeg de economische groei vóór de crisis 5,2%. Volgens het IMF bedraagt die voor het afgelopen begrotingsjaar nog steeds 2%. Daarmee is Egypte het enige land in het Midden-Oosten en Noord-Afrika dat nog een positieve groei kan voorleggen.
 • De bouwsector blijft een van de belangrijkste motoren van de economie. De overheid maakt van woningbouw en urbanisatie een prioriteit. Daarnaast zet ze sterk in op het investeren in grootschalige projecten, zoals de New Administrative Capital en de Suez Canal Economic Development Zone.
 • Ook op het vlak van energie, infrastructuur, transport & logistiek, gezondheidszorg, telecommunicatie-ICT en toerisme zijn er interessante opportuniteiten.      

 

Wat mag u verwachten van het begeleidingstraject?

Start2Export2 Egypte omvat verschillende etappes. Het coachingtraject werkt praktisch toe naar een zakelijke b2b-missie in december.

 • Kick-offseminarie: 02/02 Schrijf u hier in voor dit gratis seminarie
 • Workshop 1: 16/03 Praktische training en een individueel intakegesprek met experten
 • Workshop 2: 16/06 Praktische training
 • Workshop 3: 09/11 Voorbereiding missie 
 • Groepszakenreis van 12/12 tem 16/12: Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Caïro maakt op maat van uw bedrijf een individueel afsprakenprogramma op met potentiële Egyptische zakenpartners.
 • Opvolgmoment: Een informeel evaluatie- en opvolgmoment om terug te blikken en verdere ervaringen en tips te delen in 2022 (datum te bepalen in 2022)

Interesse?

De inschrijvingen gaan van start vanaf het kick-offmoment. Om u als deelnemer een maximale kwaliteit te garanderen, zien wij de begeleidende workshops en missie inhoudelijk als een geheel.

 

In samenwerking met

FIT

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

€250 (+ €125 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf) incl. btw voor de groepszakenreis

€200 (+ €100 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf) excl. btw voor de begeleidingssessies

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten van het begeleidingstraject en de groepszakenreis.

Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

U zal als deelnemer in totaal 2 facturen ontvangen, met hierbij €200 die wij factureren vanuit Voka aan deelnemers voor het voortraject. FIT factureert de organisatiekosten voor de missie zelf. Dit is een variabel bedrag met als betalingsvoorwaarde dat de helft vooraf wordt betaald, de andere helft later.

U kan enkel inschrijven voor het volledige traject (Kick-off niet inbegrepen).

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD Worx
Tormans