Skip to main content

Seminarie ‘Manager, blijf bij je leest en delegeer!’

Druk druk druk… u heeft het constante gevoel dat u achter de feiten aanloopt, brandjes loopt te blussen, en bezig bent met dagelijkse beslommeringen, waardoor u geen tijd meer heeft om met essentiële, managementtaken bezig te zijn. 

Ik zal het wel gauw zelf doen, dan ben ik tenminste zeker dat het goed is en op tijd klaar” een gedachte die de meeste managers wel herkennen. Bovendien vindt u het eng om niet van alles op de hoogte te zijn. Want wat als het fout gaat? Wat als het te lang duurt? Redenen bij de vleet om niet te moeten delegeren, maar minstens evenveel om het wél te doen. Delegeren gaat niet over het afschuiven van (vervelende) taken, het gaat over het inzetbaar maken van talenten, waarbij uiteindelijk alle betrokken partijen winnen. 

Aanpak

U leert op één dag een aantal nuttige begrippen en technieken vertalen naar uw eigen werkomgeving en kunt hiermee onmiddellijk aan de slag. Over de middag krijgt u een warme lunch aangeboden. 

Programma

 • Wat is delegeren?
 • Welke taken zijn essentieel voor een manager?
 • Welke taken kunnen door medewerkers gedaan worden?
 • Wat delegeer je: een taak of een resultaat?
 • Aan wie delegeer je?
 • Hoe delegeer je?
 • Wanneer en hoe stuur je bij?
 • Wat als het misloopt?

Resultaat

U leert uw tijd besteden aan zaken die belangrijk zijn en laat u niet meer in met zaken die uw medewerkers zelf kunnen oplossen. U leert wat en wanneer u kunt of moét delegeren en krijgt weer tijd voor wat echt belangrijk is en wat waarde genereert voor de onderneming. 

Doelgroep

Voor managers in een operationele productie- of technische omgeving

Spreker

Marleen Miechielsen, zaakvoerder van MTC bvba. Marleen werkt al jaren als trainer voor Voka. Haar trainingen timemanagement en delegeren zijn bekend in heel Vlaanderen. Ze maakt er een erezaak van om de concrete leefwereld van de deelnemers als uitgangspunt te nemen: de eigen taken en situatie zijn de basis van de opleidingen die ze geeft. De mix van theorie en praktijk staat garant voor een unieke leerervaring.

Voor meer info kunt u terecht bij Britte Ødegård

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 400 euro
 • Niet-leden: 600 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.
Aantal opleidingsuren: 8

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group