Skip to main content
Map

Plato Develop

Wil jij als ondernemer sparren over jouw uitdagingen met collega-ondernemers die tussen de 15 en 40 medewerkers hebben? Stap dan in Plato Develop en deel kennis en ervaringen.

Ontdek meer over het traject in de verschillende tabs

De bedrijfswereld verandert continu en -managementstrategieën moeten non-stop opnieuw worden bijgestuurd. Die dingen sturen jouw planning in de war. Jouw succes als zaakvoerder van een bedrijf is niet langer een garantie. 

Geef jouw bedrijf en vooral jezelf een boost. Start met Plato Develop een leerrijk groeitraject en geef jezelf en jouw bedrijf de inzichten en methodieken om vooruit te kijken op verandering en deze om te zetten in uw bedrijfsvoering. 

In dit Plato-traject brengen we jou samen in een netwerk van 15 ondernemers die een uit de kluiten gewassen kmo leiden. Door kennis en ervaringen te delen over concrete cases, werk je verder aan de professionalisering van jouw bedrijfsvoering en zet je maximaal in op groei en succes.

Jullie bepalen zelf de topics die in de sessies aan bod zullen komen, maar hieronder alvast enkele voorstellen:

 • Hoe kan je jouw missie, visie en strategie opnieuw in vraag stellen?
 • Hoe kan je jouw bedrijfscultuur opbouwen, onderhouden en continu verbeteren?
 • Hoe ownership stimuleren bij je medewerkers?
 • Hoe je bedrijfsprocessen efficiënt en effectief identificeren, aanpassen, evalueren en verbeteren?
 • Hoe zicht krijgen op de voornaamste kostenfactoren in je bedrijf?
 • Hoe kan je je marketing optimaliseren en welke marketingkanalen zijn relevant voor jouw bedrijf?
 • Wat is de juiste organisatiestructuur voor jouw bedrijf?

De kick-off vindt plaats op 24 en 25 november 2022. Nadien volgen

 • 10 maandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar
 • 1 informele sessie
 • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato-groepen.
 • begeleiding door 2 ervaren mentoren en een Voka-coördinator

Ontdek de peters van dit traject

Als Plato peter voor deze groep wil ik graag mijn jarenlange ervaring delen als zaakvoerder van enkele mature KMO’s. Meer dan 15 jaar lang heb ik bedrijven geleid in de IT en Media sector in België, Nederland en Frankrijk. Momenteel werk ik als een part-time CFO voor diverse KMO’s die wel de specifieke financiële noden en behoeften hebben van een CFO, maar nog te klein zijn voor een full-time invulling van deze positie. Ook in deze functie streef ik er naar om verder te kijken dan het puur financiële door strategisch mee te denken en te fungeren als vertrouwenspersoon en sparring partner van de zaakvoerder/aandeelhouder. Ik ben er van overtuigd dat dit programma voor ieder van jullie een bron van inspiratie zal zijn waarbij we samen alle waardevolle aspecten van ondernemen onder de loupe nemen en kunnen leren van elkaars ervaringen. Maak alvast kennis via LinkedIn.

 

Luc Meertens

Met Drive2XL willen wij mensen en bedrijven hun potentieel beter laten benutten, zodat ze zich beter in hun vel voelen en samen beter kunnen samenwerken. Wij doen dit door te werken rond motivaties van individuen en van teams. In dezelfde lijn wil ik mij ook graag inzetten als Plato-Peter en mijn kennis en ervaring delen met deze Plato-groep.
Om af en toe tot rust te komen, lees ik graag boeken en hou ik mij bezig in het bos dat we recentelijk zelf aangelegd hebben. Dus ook over duurzaamheid kunnen we van ideeën wisselen. Heel graag tot op de kick-off! Maak alvast kennis via LinkedIn.

KoenBreyne

"Je weet nooit alles. Er is altijd nog iets om bij te leren."

Snuif de sfeer op met enkele beelden van de vorige kick-off

Getuigenis van Lodewijk Kiekens (Timfin)

“Met een totaal onbekende groep de Gentse binnenstad induiken en een leerprogramma voor het komende jaar samen opmaken. De toon was gezet! Ambiance in de groep, maar ook een stevige verzameling aan vragen en thema’s die bij veel collega’s terug keren. Bij elke sessie dieper ingaan op een thema, gaf me de mogelijkheid om voor mezelf en het bedrijf hier even bij stil te staan en naar huis te gaan met praktische tools en tips. Ook buiten de sessies wordt er geregeld eens contact genomen met elkaar. Met Plato Develop leer je uit elkaars ervaring!”

kiekens

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Julie Van der Gucht

Belangenbehartiging - Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

€ 1250 (excl. btw)

 • € 1000 deelname Plato
 • € 250 kick-off

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO