Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Online seminarie: Internationale financiering en betaling: risico's en oplossingen, ondersteuningen tijdens & na Covid-19

Online seminarie: Internationale financiering en betaling: risico's en oplossingen, ondersteuningen tijdens & na Covid-19

  • Online

Ontdek alles over internationale financierings- en betalingstechnieken

Nieuwe buitenlandse markten verkennen is belangrijk om als bedrijf te blijven groeien. Maar wat als een buitenlandse klant niet betaalt? Wat als je zelf voorschotten betaalt voor een buitenlandse levering, die uiteindelijk niet aankomt? Wat als er een crisis uitbreekt in een land waar je vaak zaken doet? 

De Belgische economie is een van de meest open economieën ter wereld en de export van België vertegenwoordigt meer dan 85% van het bbp. 
Het is dan ook cruciaal om de Belgische bedrijven die internationaal actief zijn te ondersteunen tijdens en na de covid-19-crisis.

U zal misschien genoodzaakt zijn om bij de bank aan te kloppen om een overbruggingskrediet te verkrijgen om deze moeilijke periode te overbruggen. 
Om Belgische exporterende bedrijven gemakkelijker toegang te geven tot dergelijke overbruggingskredieten, lanceert Credendo de “Credendo Bridge Guarantee”.

Programma

Deze opleiding biedt jou: 

  • inzicht in de betalingsrisico's bij internationale transacties
  • kennis van de verschillende betalingsmiddelen en -technieken (met en zonder documenten) en hun mate van bescherming tegen diverse risico's

Spreker

Wim Bosman is Business Development Specialist bij Credendo, een Europese kredietverzekeringsgroep die actief is in alle segmenten van de verzekering van kredietrisico’s en politieke risico’s. 

Meer info

Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager, Voka Mechelen-Kempen: Petra.van.bouwelen@voka.be 
EUEFRO

 

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Wanneer

Prijs

Gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse