Skip to main content

Bemiddeling: beter voorkomen dan genezen!

  • Online

Conflicten kunnen verregaande gevolgen hebben, zeker binnen familiebedrijven. Vaak sluimeren onuitgesproken verwachtingen om plots uit te barsten in een conflictsituatie. Bemiddeling kan deze situatie ontmijnen, of zelfs proberen te vermijden in de toekomst.

Uiteraard is het een slimme optie om vooraf na te denken over systemen van conflictmanagement binnen ondernemingen. Hetzelfde geldt voor het inbouwen van een bemiddelingsclausule in samenwerkingsovereenkomsten, (handels)contracten en vennootschapsstatuten. Zo wordt voorkomen dat een conflict onmiddellijk escaleert en partijen de hakken in het zand zetten.

Bemiddeling is een vrijwillige en vertrouwelijke alternatieve methode voor geschillenoplossing, onder begeleiding van een neutrale, deskundige bemiddelaar. Er wordt gezocht naar een maximaal resultaat voor alle betrokken partijen, rekening houdend met ieders belang.


Bijna alles waarover partijen het met elkaar eens moeten worden wanneer ze met elkaar moeten samenwerken, komt in aanmerking voor bemiddeling.
 

Programma

  • Lunchwebinar via Teams
  • 26 januari 2023 van 12u30 tot 13u30
  • Na inschrijving wordt de Teamslink bezorgd
     

Hilde Gaublomme, jouw expert

Hilde Gaublomme is naast jurist & bedrijfsadviseur, ook een erkend coach & bemiddelaar in burgerlijke, handels en sociale zaken. Zij begeleidt KMO’s en familiebedrijven bij groei-, veranderings- en opvolgingstrajecten.

“Ik zie aandeelhouders, bedrijfsleiders, managers, medewerkers dagelijks omgaan met diverse uitdagingen, vaak speelt een gebrek aan heldere afspraken een belangrijke rol. Dat kan leiden tot hevige conflicten of tot eindeloos blijven “samenwerken met de handrem op”. Daarom zoek ik manieren om organisaties strategischer, overkoepelender en mensgerichter te ondersteunen om tot die heldere afspraken te komen, op alle niveaus in de organisatie.” 

Hilde


 

Meer info

Filip Vandeweyer

Coördinator Ondernemerschap

Full bio of Filip Vandeweyer

Wanneer

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

logo VLAIO

MK - Advertentie Van Dessel
Advertentie VanRoey- nov