Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Lab - Starten met een raad van advies of bestuur

Tijdens deze opleidingsdag stomen we je klaar om een raad van advies of bestuur op te starten die past binnen je bedrijfsstrategie, en die op een correcte manier wordt samengesteld en georganiseerd.

De opleiding biedt een stukje theorie, praktijkgetuigenissen, en voldoende ruimte voor jouw individuele vragen en voor ervaringsuitwisseling.

Programma

De dag is opgedeeld in 4 inhoudelijke blokken:

1. Een raad van advies of bestuur als onderdeel van de strategie en het goed bestuur van een organisatie.

We gaan na wat de strategie van jouw bedrijf is en hoe een raad van advies en/of bestuur hierin past. We lichten ook kort toe wat ‘deugdelijk bestuur’ inhoudt. We gaan dieper in op wat een raad van advies of bestuur kan betekenen voor jouw organisatie en waarom je er één zou opzetten. We laten je daarbij nadenken tussen de keuze om een raad van advies of raad van bestuur samen te stellen. 

2. Organisatie van een raad van advies of bestuur

We geven mee hoe je de bijeenkomsten efficiënt en vlot kan laten verlopen. We overleggen samen over de do’s & don’ts en delen best practices. We bekijken samen wat van jou als ondernemer verwacht wordt.

3. Samenstelling van jouw raad van advies of bestuur

We bekijken hoe je kan zorgen voor een kwaliteitsvolle samenstelling van je raad. Hoe zorg je voor een goede matchmaking? Hoe leid je de externe adviseur in je organisatie in? 

4. Communicatie en persoonlijkheidstypes in een raad van advies of bestuur

Aan de hand van een praktijkoefening doen we al een eerste screening van de aanwezige expertises en leiderschapskwaliteiten in jouw bedrijf. Je krijgt tips en tricks rond open communicatie, feedback geven en moeilijke gesprekken voeren.

Als je je wil inschrijven voor het Lab, vragen wij je ook om jouw raad van advies of bestuur te laten vernieuwen of samenstellen door ons.

Interesse om het Lab te volgen? Vul jouw gegevens in en wij contacteren jou zo snel mogelijk!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Anke Cosijns

Groeitrajecten - Bedrijfstoekomst & Bestuur

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

 4.950 euro

Inbegrepen:

  • Opleiding, matchmaking en opvolging
  • Alle documenten die nodig zijn om de Raad van Advies te starten.
  • Een kick-off lunch met de nieuw samengestelde raad van advies of bestuur.

Kortom, we voorzien alles voor een vlotte opstart of vernieuwing van jouw raad van advies of bestuur.

Voor deze activiteit kan je kmo-portefeuille aanvragen, indien jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Kies het thema 'bedrijfsstrategie', 8 opleidingsuren. Registreer op www.kmo-portefeuille.be

kmo-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.