Skip to main content
  • Nieuws
  • "Een adviesraad zorgt ervoor dat je afstand neemt van de operationele realiteit"

"Een adviesraad zorgt ervoor dat je afstand neemt van de operationele realiteit"

  • 22/06/2022

Het familiebedrijf Clicktouch creëert oplossingen voor human machine interfaces in partnership met hun zijn klanten om hen zo te helpen innoveren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Gezien de familiale overdacht voor de deur staat, was dit het ideale moment om extra expertise in huis te halen via een raad van advies. Wij gingen in gesprek met de twee leidinggevenden Cedric Blomme en Bert Destoop en kwamen maar al te graag te weten hoe zij de dienstverlening van Voka Oost-Vlaanderen hebben ervaren.

“Ondertussen bestaat het bedrijf al 35 jaar. Samen met mijn schoonbroer Bert sta ik aan het roer van Clicktouch. Al bij al mogen we van geluk spreken dat we met twee de leiding hebben, want samen weet je meer. Met die insteek hebben we ook gezien voor een adviesraad, want we zijn er ons van bewust dat er nog meer ruimte is voor extra input, ideeën en expertise,” begint Cedric. “Vaak is het overleg tussen ons nog te operationeel. Het hebben van een adviesraad zorgt ervoor dat je jezelf verplicht om af en toe afstand te nemen van de operationele realiteit en om zo strategisch na te denken,” vult Bert aan.

“De wereld is in constant verandering, van krapte op de arbeidsmarkt tot de nood om je bedrijf future proof te maken. We willen nog verder groeien en ons stevig in de markt gaan positioneren. Op dit moment werken we in Gavere met een 40-tal mensen en op onze Chinese plant met een 65-tal. Via een raad van advies haal je externe expertise in huis en krijg je er een klankbord bij,” zegt Cedric. “Door de verschillende sessies bij Voka konden we duidelijk onze topics gaan bepalen, zijnde organisatie en strategie. Hier konden we meteen mee aan de slag gaan. Na de sessies en gesprekken met de Voka-coördinator wist Voka perfect waar onze noden lagen, en ontvingen een aantal CV’s van mogelijke adviseurs binnen hun netwerk. Op basis daarvan gingen we in gesprek met een aantal adviseurs. Tijdens deze gesprekken merkten we onmiddellijk met wie we best matchen,” zegt Bert. “Het moet matchen qua kwaliteiten en kennis. Met twee weten we al veel, maar met vijf nog meer. Daarnaast moet het ook goed zitten qua persoonlijkheid. Ik heb echt het gevoel dat het goed zit en ben benieuwd naar het verdere verloop,” vertelt Cedric.

Door de adviesraad als extern klankbord kunnen we onze business tegen het licht houden en bijsturen waar nodig.

“Door de adviesraad als extra klankbord kunnen we onze business tegen het licht houden en bijsturen waar nodig op basis van hun input en kennis. Wij twee hebben uiteraard nog steeds de eindverantwoordelijkheid, maar het blijft interessant dat je een externe blik hebt van iemand die niet actief is in het bedrijf. Zelf een eigen adviesraad opstellen vergt enorm veel tijd. Voka heeft het netwerk en begeleidt de beide partijen. Zowel de adviseurs als de ondernemers krijgen ondersteuning en volgen verschillende sessies. Zo kennen beide partijen de verwachtingen,” zegt Bert. 

Contactpersoon

Anke Cosijns

Groeitrajecten - Opleidingen

AW_Digitalisering
Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Mediafin TTL
MK - Advertentie Van Dessel
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - Recupel