Skip to main content
  • Activiteiten
  • Infosessie: Wat betekent de Europese Green Deal voor mijn onderneming?

Infosessie: Wat betekent de Europese Green Deal voor mijn onderneming?

  • Online

Met de ‘Green Deal’ koos Europa enkele jaren geleden radicaal voor een duurzame toekomst. Elke onderneming - ongeacht productiebedrijf of dienstverlener - zal door de Europese Green Deal beïnvloed worden. Aan welke maatregelen kan ik me als ondernemer verwachten? Brengt deze Europese Green Deal ook opportuniteiten? Deze online infosessie geeft raad.

De Green Deal houdt veel meer in dan de ambitie om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken – waar ze vaak tot wordt gereduceerd. In feite gaat het om een volstrekt nieuwe economische groeiagenda. De komende decennia zullen we met z’n allen anders moeten gaan leven, produceren en consumeren. 

Het plan omvat:

  • richtlijnen voor het terugdringen van emissies;
  • plannen voor slim en duurzaam vervoer;
  • maatregelen voor duurzaam omgaan met materialen en grondstoffen door meer circulair ondernemen;
  • een strategie voor duurzamer geteeld voedsel;
  • een aanpak voor het herstel van de biodiversiteit.

Het bijzondere aan de Green Deal is dat de groene, duurzame economie ook écht als een opportuniteit wordt gezien. Dat is ook de reden waarom de gezondheidscrisis de doelstellingen van de Europese Green Deal niet naar de achtergrond verdreven heeft. Integendeel, een groot deel van de 750 miljard euro aan bijkomende investeringen uit het relanceplan ‘Next Generation EU’ wordt tussen 2021 en 2027 besteed aan de uitvoering van de Green Deal.

Wat dat voor u als ondernemer kan betekenen, ontdekt u in deze online infosessie. Inschrijven kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Marijke Bouciqué.

Spreker

Deze infosessie wordt verzorgd door Lieze Cloots, hoofd van de internationale policy unit van OVAM, die toeziet op het uitvoeren van het EU-actieplan circulaire economie.

Doelgroep

Deze infosessie is uitermate geschikt voor bedrijfsleiders en beslissingsnemers in ondernemingen. 

VLAIO/AIO

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze infosessie is gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group