Skip to main content
Het verduurzamen van internationaal ondernemen
 • Online

Het verduurzamen van internationaal ondernemen


Er zijn 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties die de prioriteiten en ambities vastleggen voor 2030 op wereldniveau.
Jouw buitenlandse klanten, leveranciers, distributeurs en andere actoren zullen veeleisender en kieskeuriger worden, zeker door de Covid-19 impact. Dus hoog tijd om je te informeren en te laten bijstaan door experten die in dit seminarie aan bod komen.
Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen stopt niet bij de landsgrenzen. Het is dus belangrijk een weloverwogen beleid te hanteren waar dit centraal staat.
 

Programma

 • 13u30: Registratie van de deelnemers 
 • 14u00: Verwelkoming door Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager, Voka Mechelen-Kempen
 • 14u05: Inleiding tot het thema en een internationaal kader voor duurzaam ondernemen in de praktijk door Anouk Van de Meulebroecke, zaakvoerder van Slidingdoors 
 • 14u30: Procedures opstellen om tot een systematische verduurzaming te komen als Vlaamse kmo door Mieke Pieters, zaakvoerder van The Global Picture 
 • 15u00: Pauze
 • 15u15: De toegevoegde waarde van normen voor kmo’s die duurzaam en internationaal willen ondernemen door Ellen Bartholomeeusen van NBN 
 • 15u45: Steunmaatregelen op het vlak van duurzaam ondernemen door Eddy Jonckheere en Bert Reekmans van Vlaio
 • 16u15: Praktijkgetuigenis van An Dries, HR & CSR verantwoordelijke bij Orakel Group  
 • 16u30: Q&A panel 

Sprekers

 • Anouk Van de Meulebroecke, Slidingdoors
  Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar MVO-expertise. Anouk is dus een ware MVO pionier.
  Met strategische adviesopdrachten, duurzaamheidsverslagen en opleidingen voor overheden, bedrijven en sectororganisaties bewijst zij sinds 1999 dat een goede MVO-stategie vruchten afwerpt! Niet alleen bij haar klanten, maar ook voor de eigen onderneming. 
  Samen gaan we op zoek naar de meerwaarde van MVO voor uw organisatie, uw stakeholders en de maatschappij. Met uw core business als leidraad brengen we alle MVO-aspecten in kaart en maken we uw inspanningen meetbaar en aantoonbaar.
 • Mieke Pieters, The Global Picture
  Economist voor de economie van de toekomst.
  Oprichtster van The Global Picture en The Circular Hub
  Meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van duurzame en circulaire inkoop
  Lid van het ISP20400 Comité en lid van de club van Rome
  Consultant van UNOPS / UN One Planet
  Content manager van Green Deal Circular Procurement in Vlaanderen 
 • Ellen Bartholomeeusen, Operations Manager bij NBN
  Sinds december 2012 is Ellen Bartholomeeusen aan de slag bij het NBN.  Als Marketing & Communication Manager zorgde Ellen met doelgerichte marketingcampagnes en een klantvriendelijke communicatie ervoor dat normen beter gekend geraken bij bedrijven. Nu is ze Operations Manager en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en publicatie van normen, opleidingen en events en marketing & communicatie. Voor haar aanstelling bij het NBN, stond Ellen aan het hoofd van het wereldwijde marketingdepartement van Financial Architects gespecialiseerd in software voor financieel beheer van banken en financiële instellingen. Voordien was ze onder andere vice president voor marketing bij Luma International, leverancier van een end-to-end SaaS-marketing-platform voor de ondersteuning van sales en marketing, en Head of Marketing bij SAP België en Luxemburg. 
 • Bert Reekmans, Bedrijfsadviseur bij Team Bedrijfstrajecten van Vlaio (Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse Overheid)
  Sinds 2008 begeleidt Bert Reekmans ambitieuze en innovatieve groeibedrijven bij het uitwerken van hun toekomstplannen.  Vanuit een brede business ervaring ondersteunt hij bij het zoeken naar technologische kennis- en dienstverleners en naar subsidie- en financieringsmogelijkheden van de Vlaamse overheid en de private financieringssector.  
 • Eddy Jonckheere, Projectadviseur, Afdeling steun ondernemingen, Vlaamse overheid, AGENTSCHAP INNOVEREN & ONDERNEMEN
  Als industrieel ingenieur elektro-mechanica van opleiding actief bij de Vlaamse overheid sinds 1995 op het thema energie in ondernemingen; Dit is een thema dat sindsdien meer en meer aan belang heeft gewonnen in het kader van een duurzame economie en toekomst. Momenteel is hij projectadviseur in de afdeling 'steun' van Vlaio en meer specifiek ecologiesteun. Zelf is hij steuninstrumentverantwoordelijke voor de subsidie ecologisch en veilig transport. Energie, klimaat, circulaire economie, water/droogte, transport … zijn thema’s die behoren tot zijn dagelijks werkdomein.
 • An Dries, HR & CSR verantwoordelijke bij Orakel Group
  An is sinds 2015 aan de slag bij Orakel Group, een Kempens productiebedrijf met 8 buitenlandse kantoren gespecialiseerd in gepersonaliseerde producten voor events en organisaties. De focus van An ligt op HR en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid en internationaal ondernemen zitten bij Orakel in het DNA en sinds 2019 heeft de onderneming haar strategie aan de 17 SDG's verbonden. 
  De 4 kernwaarden van het bedrijf zijn moving - responsible - colourful - bonding.

   

 

mercurio     VLAIO

Contactpersonen

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke internationaal ondernemen & duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis.

Vooraf inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via Kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. 

Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl