Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Welkom bij het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen!

Welkom bij het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen!

Voor wat staat Voka?

Als Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, zijn we het grootste en meest dynamische ondernemersnetwerk in Vlaanderen. Dankzij onze lokale Voka – Kamers van Koophandel staan we ook dicht bij onze ondernemers en weten we als geen ander wat er bij hen leeft. We vertegenwoordigen de belangen van ondernemingen tot op het hoogste niveau. Al onze leden samen zijn goed voor 65% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen. 

Samen zorgen we voor een optimaal kader om vrij en succesvol te kunnen ondernemen en groeien. Voka gelooft immers in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. Met onze baseline ‘Samen ondernemen, samen groeien’ geven we aan dat we streven naar gezonde en gedeelde groei voor honderd procent in onze werking inschrijven.

Samen steken we vaart in welvaart, voor het welzijn van iedereen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Je kan deel uitmaken van dit Vlaams netwerk van ondernemingen door rechtstreeks lid te worden. Daarmee schrijf je je in in een netwerk van 18.000 leden met groeiambities waar Voka en haar 350 medewerkers jaarlijks meer dan 1.000 netwerkevents, activiteiten en opleidingen organiseren. 

Als Voka-lid kun je rekenen op de steun van het netwerk, want Voka verdedigt, verbindt en versterkt ondernemingen. Wil je weten hoe? 

Voka verdedigt

Of je nu net gestart bent of al jaren onderneemt, als Voka-lid heb je altijd iemand aan je zijde. Iemand die jouw belangen als ondernemer overal sterk verdedigt: bij lokale besturen maar ook op regionaal, nationaal en Europees niveau. Dat doen we niet met holle slogans, wel met studies en onderbouwde standpunten, ontwikkeld door ons slagkrachtig kenniscentrum en in samenspraak met onze leden. Dat doen we ook niet door passief achterover te leunen, maar wel door proactief onderwerpen die belangrijk zijn voor ondernemingen op de politieke agenda te plaatsen. Dankzij de vele lobbydossiers van Voka sta je als ondernemer sterker in je schoenen, in goede én in crisistijden.

Voka verbindt

Ondernemen doe je niet alleen. Een dynamisch en groot netwerk is essentieel om op koers te blijven en te groeien als ondernemer. Voka verruimt je blik en je netwerk door activiteiten te organiseren voor ondernemers en beleidsmakers uit de politieke en academische wereld.

Als Voka-lid kan je ook deelnemen aan netwerkevents, webinars en andere lerende netwerken. Je kan bovendien op je eigen ritme bijleren en inspiratie opdoen via de specifieke communities van Voka, zoals het starterstraject of coachingstraject voor groeiondernemers.
 
Een van de hoogtepunten is de Voka Nieuwjaarsreceptie, waar Voka met krachtige boodschappen de toon zet voor het komende jaar. Begin september trapt Voka dan weer het nieuwe politiek-economische jaar af met de Voka Rentree. In oktober laten we het grote publiek proeven van het beste wat onze ondernemingen te bieden hebben tijdens de Voka Open Bedrijvendag, waar meer dan een half miljoen bezoekers op afkomen. En dat is nog maar een greep uit onze evenementen en activiteiten.

Voka versterkt

De bedrijfswereld verandert continu. Daarom houdt Voka je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe maatregelen en wetgeving die op jouw business van toepassing zijn. Hulp nodig bij een moeilijk fiscaal dossier of een vergunning? Aan de hand van actuele informatie maar ook advies van experten kan je als ondernemer snel de juiste beslissingen nemen.

Via het uitgebreide opleidingsaanbod van Voka werk je aan je eigen kennis en skills, en krijgt je persoonlijke groei een boost. Op die manier begeleidt Voka je in elke fase van het ondernemerschap.

Zo hebben al bijna 14.000 ondernemers deelgenomen aan een van de vele trajecten waaronder Bryo, Plato, Familio, Transitio en Accelero  of waren ze aanwezig op de vele community- en inspiratiesessies.

Heb je internationale ambities? Dan kan ons internationaal begeleidingsprogramma Mercurio je helpen. En ook via het partnership met Flanders Investment and Trade ondersteunen we bedrijven (bijvoorbeeld via deelname aan buitenlandse missies, de ‘Week van het internationaal Ondernemen', opleidingen).

Digitaliseren betekent investeren in de groei van je onderneming. Met Voka Digihub bieden we je een uniek begeleidingstraject voor datagedreven digitalisering.

Met het ‘Voka Charter Duurzaam Ondernemen’ bieden we bedrijven dan weer de mogelijkheid duurzaam ondernemen concreet vorm te geven.

Interesse om gebruik te maken van onze diensten. Word dan vandaag nog lid!

Tot slot een beetje geschiedenis: Voka steunt op een lange traditie

We ontstonden in januari 2004, toen het Vlaams Economisch Verbond en de acht regionale Kamers van Koophandel in Vlaanderen besloten om in een alliantie intensief samen te werken.

Vandaag bestaan we uit Voka vzw en zes Voka – Kamers van Koophandel. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er bovendien Voka Metropolitan. Voka vzw legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven.

Sinds 2008 werkt Voka nauw samen met 29 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

Heb je een vraag over onze organisatie? We horen het graag.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Nog geen profiel?

Maak een profiel aan om gemakkelijk in te schrijven voor activiteiten, deelnemerslijsten te bekijken of inhoud te zien van communities waar je aan deelneemt.

Registreer hier