Skip to main content

Plato Vlaams-Brabant

Al 30 jaar is Plato hét Lerend Netwerk bij uitstek voor ondernemers. Meer dan 150 deelnemers schrijven zich elk jaar in om deel te nemen aan dit interactieve en inspirerende meter en peterschapstraject.

In een Plato-traject wordt dieper ingegaan op een bepaald thema, waarbij ondernemers of professionals samen kunnen netwerken, ervaringen kunnen uitwisselen en knowhow kunnen delen. In vaste groepen komen 15 gelijkgestemde ‘decision makers’ maandelijks samen om via concrete ervaringen uit de praktijk knowhow te delen en op een ontspannen manier te netwerken. Dat alles in een vertrouwelijk kader, zonder concurrenten en onder begeleiding van ervaren profielen uit het Voka-netwerk: de Plato-meters en –peters. Geen theoretische verhalen of gastcolleges, maar kennisoverdracht en handige tools uit de praktijk!

 

Er zijn drie soorten Plato-trajecten, telkens met een andere doelgroep voor ogen.

 • Plato Ondernemers richt zich op bedrijfseigenaars en behandelt thema’s die aansluiten bij hun noden en behoeften.
 • Plato Experten, dat bedoeld is voor beslissingsnemers en kaderleden binnen kmo’s, gaat dieper in op specifieke onderwerpen uit het bedrijfsleven zoals hr, finance, sales of marketing.
 • Plato Business legt het accent op onderwerpen binnen specifieke markten of sectoren.

Interesse in een Plato-traject? Neem contact op met onze Plato-coördinatoren via plato.vb@voka.be

Een Plato-traject bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Kick-off: de startschot van het traject! Een informele kennismaking waarbij de behoeften en vragen van de groep worden afgestemd. Hier worden ook de thema’s in kaart gebracht en de data van de sessies bepaald. 
 2. 10 periodieke groepssessies: Maandelijkse sessies waarin ervaringen worden uitgewisseld, ideeën en inzichten worden gedeeld van experten. 
 3. Minimum 2 collectieve sessies met 120 Platonisten met inspirerende getuigenissen en boeiende sprekers. Hieraan wordt ook steeds een netwerkreceptie aan gekoppeld. 
 4. Ondersteuning bij individuele vragen.  
 5. Nul – en eindmeting

 

Kostprijs

 • 1-jarig traject
  • Voka-lid: €1.000
  • Niet-leden: €1.300
 • 2-jarig traject
  • Voka-lid: €2.000
  • Niet-leden: €2.600

(Excl. btw)

Algemeen management - Ervaren ondernemers

Meer info

Algemeen management - Jonge ondernemers

Meer info

Sales & Marketing

Meer info

Algemeen management - Pajot

Meer info

HR-Experten

Meer info

Legal

Meer info

 

Bekijk al onze digitale folders hier

Interesse in Plato maar wil je nog meer gepersonaliseerde info ontvangen? Laat hier jouw contactgegevens achter en wij contacteren jou!

Interesse? Contacteer onze Plato-Coördinatoren 

Ben jij gepassioneerd door ondernemerschap? Heb je een sterke affiniteit met een kmo-bedrijfsvoering en kan jij dankzij tonnen ervaring, kennis én een mooi netwerk je passie overdragen naar andere bedrijfsleiders? Dan heb jij het ideale profiel om als Plato-peter/meter de deelnemers te motiveren, modereren en faciliteren.

Je begeleidt een groep van ongeveer 15 deelnemers in hun Plato-traject. Daarbij krijg je de hulp van een andere peter of meter. De deelnemers van onze Plato -trajecten verwachten een kritische blik op hun bedrijfsvoering en concrete tips om verder te groeien als bedrijf én als persoon.

Jouw algemene kennis en ervaring biedt de deelnemers een klankbord voor hun vragen, noden en ideeën. Als peter of meter ben je bereid je eigen netwerk in te zetten gedurende het traject. Dat kan bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een geschikte spreker of door de deelnemers in contact te brengen met de juiste experts, in het geval dat een specifieke vraag niet tot jouw expertise behoort.

Je staat er als meter of peter niet alleen voor. Uiteraard kan je altijd rekenen op de expertise van onze Plato-coördinatoren, maar je krijgt ook een ruim aanbod aan opleidingen die je voorbereiden op je taak als meter of peter:

 • Een 2-daagse training in o.a. sociale vaardigheden, teamwork, groepsdynamiek en andere groepstechnieken.
 • Functionele feedback tijdens de duur van het traject.
 • Ruimte voor ontplooiing van uw coaching- en leiderschapscapaciteiten.
 • Een netwerk van collega’s uit grote ondernemingen.
   

What’s in it for you?

Naast een zeer fijne en inspirerende ervaring, krijg je via Plato heel wat kansen om zelf nieuwe inzichten te verwerven. Bovendien draagt Plato bij tot de verdere groei van je persoonlijke competenties en kennis. Op professioneel vlak krijgt je niet enkel toegang tot een zeer breed Plato-netwerk, het volledige netwerk van Voka staat tot jouw beschikking!

Tijdsinvestering? 

Je aanwezigheid op de sessies en events zijn zeer belangrijk. Daar hechten we dus veel belang aan. Gedurende één of twee jaar voorzie je één avond per maand in je agenda voor de sessies en één halve dag per maand voor de voorbereiding en administratieve opvolging. Het mooie van de Plato-sessies is dat de tijd die je er voor vrijmaakt minimaal is, maar het engagement en de resultaten die eruit voortvloeien maximaal zijn!

Hoe stel je je kandidaat?

Dat is heel eenvoudig. Mail naar plato.vb@voka.be, dan neemt één van onze Plato-coördinatoren contact met je op voor kennismakingsgesprek. We komen naar je toe en overlopen samen met jou al je vragen.

Contact

Meer info?

Els Boersma

Coördinator Plato

Full bio of Els Boersma

 

Met de steun van Agentschap Ondernemen

VLAIO