Skip to main content

Nieuws

30 Brusselse topondernemers nemen deel aan initiatief '100x100'
Nieuws

30 Brusselse topondernemers nemen deel aan initiatief '100x100'

Anno 2021 vragen heel wat jongeren zich af met welke bouwstenen een succesvolle onderneming gebouwd wordt. Tegelijk zijn vele CEO’s bereid om hun kennis te delen met young potentials. Hun persoonlijke levenslessen over de zakenwereld kunnen ondernemende jongeren inspireren om zelf de stap te zetten in het starten van een eigen zaak. Om deze beide groepen bij elkaar te brengen, bundelen ASATT (A Seat At The Table) en Voka de krachten om als matchmaker 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen. En ja, ook de Brusselse Metropool is vertegenwoordigd onder de deelnemende ondernemers.

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam
Nieuws

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam

Cargobikes – ook wel cargofietsen of transportfietsen – winnen steeds meer aan populariteit. Hoe valt deze opmars te verklaren? Welke mogelijkheden biedt het vervoersmiddel? En hoe zit het met de ervaringen van bedrijven die er al mee werken? Dat gingen we na tijdens het gratis webinar ‘Cargobikes: praktijkervaringen van lokale ondernemer tot distributiebedrijf’, dat plaatsvond op 1 februari en flink wat geïnteresseerden lokte.

Bijkomende steun voor aanwerving Brusselse werkzoekenden
Nieuws

Bijkomende steun voor aanwerving Brusselse werkzoekenden

Bedrijven die Brusselaars aanwerven die hun job verloren tijdens de coronaperiode kunnen genieten van een nieuwe aanwervingspremie. De zogenaamde Phoenix-premie bedraagt tussen de 500 en 800 euro per maand (gedurende 6 maanden), afhankelijk van het profiel van de werkzoekende. Ook werkgevers in het Vlaamse gewest kunnen er van genieten.

Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond brussel
Nieuws

Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond Brussel

Openbaarvervoersmaatschappijen NMBS, De Lijn, TEC en de MIVB lanceren een nieuw openbaarvervoersticket: de Brupass en Brupass XL. Deze nieuwe formule maakt het voor reizigers mogelijk om vanaf 1 februari met één enkel vervoersbewijs gebruik te maken van de trein, tram, bus en metro in en rond onze hoofdstad. De wijziging zal niet alleen het gebruik van het openbaar vervoer vereenvoudigen, maar ook het aanbod uitbreiden en de kosten van intermodaliteit voor reizigers verlagen.

Nieuwjaarsreceptie
Nieuws

450 ondernemers klikken samen voor groei

Geen feestgedruis en walking buffet dit jaar, maar 450 ondernemers en beslissingsnemers vonden elkaar virtueel op de online nieuwjaarsreceptie van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan, op donderdag 21 januari.

Mobiliteit in Brussel: wat verandert er in 2021?
Nieuws

Mobiliteit in Brussel: wat verandert er in 2021?

Het nieuwe jaar brengt enkele nieuwe maatregelen voor het verkeer in en naar de hoofdstedelijke regio. Zo komt er een veralgemeende zone 30, worden er verkeersluwe wijken ingericht, en wordt het openbaarvervoersaanbod verder uitgebreid. We lichten de voornaamste maatregelen toe.

Germond
Nieuws

“Brussel kan voorbeeld zijn van duurzaamheid”

“De corona-pandemie verhoogt de aandacht voor duurzaamheid, wat de kern uitmaakt van de activiteiten van Veolia.”  De Fransman Nicolas Germond, algemeen directeur van Veolia België-Luxemburg, is

Finance invest
Nieuws

Vers kapitaal voor groeibedrijven

Finance&Invest.Brussels, de gewestelijke investeringsmaatschappij, zal zijn kapitaalreserve tegen eind dit jaar met 160 miljoen euro aanvullen.

OPINIE - kris kloots
Nieuws

Opinie: The times they are a-changin’

De berichten over de komst van vaccins biedt perspectief om in 2021 komaf te maken met de verwoestende impact van COVID-19 op ons leven en werken. Al zal het nog veel voorzichtigheid vergen.

Bart Van Craeynest
Nieuws

Nieuwe terugval in economische activiteit met 4,5% waarschijnlijk

Corona blijft onze economie onder druk zetten. Volgens onze ramingen is in het vierde kwartaal een nieuwe terugval in economische activiteit met 4,5% waarschijnlijk. Ter vergelijking, de totale economische krimp in de crisis van 2008-2009 bedroeg 3,7%.

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG