Skip to main content
  • Home
  • Nieuws - Brusselse metropool

Nieuws - Brusselse metropool

Meer Brussels talent voor Vlaamse vacatures
Voka-Persbericht

Meer Brussels talent voor Vlaamse vacatures

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, is tevreden met het nieuwe samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en Brussel over de afstemming van het arbeidsmarktbeleid.

Smet
Nieuws

Brussel werkt aan internationale promotie

Brexit is een grote opportuniteit voor Brussel om Britse investeerders aan te trekken. Anderzijds is er met de impact van de coronapandemie meer dan ooit werk aan de winkel om Brussel op de radar te houden van buitenlandse investeerders. Staatssecretaris Pascal Smet, bevoegd voor internationale betrekkingen en buitenlandse handel, onderneemt actie en heeft er een goed oog in.

5G
Nieuws

Brusselse relance mist 5G en laadpalen

In het Herstel- en Veerkrachtplan door het Brussels gewest ingediend bij de Europese Unie ontbreken twee belangrijke hefbomen voor een digitale en duurzame relance: de uitrol van 5G en een investering

R0
Nieuws

In de ban van de Ring

De Vlaamse regering wil eind dit jaar de knoop doorhakken inzake het precieze scenario voor de aanpassing van de Brusselse ring (R0).

Youthstart
Nieuws

YouthStart activeert kwetsbare jongeren

In 2020, een moeilijk COVID-jaar, heeft YouthStart aan 700 kwetsbare jongeren een training gegeven gebaseerd op de principes van ondernemerschap. Met resultaat: 73% van de deelnemers is geactiveerd.

Edito - Kris Cloots
Opinie

Opinie: Samen groeien

Het “rijk van de vrijheid” is eindelijk nabij. De uitdaging is nu wat we gaan doen met onze herwonnen vrijheid? Gewoon terug de draad opnemen van voor de coronacrisis? Dat zou kortzichtig zijn. De wereld is intussen veranderd. We gaat onze contacten, onze ondernemingen, ons werk meer digitaal organiseren. Duurzaamheid wordt de nieuwe leidraad, met zorg voor milieu en gezondheid.

Khadia Nadi
Nieuws

“Business en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

De kantoorthermostaat aansturen op basis van voorspellingen over het weer en de bezettingsgraad op kantoor: dat is in het kort wat de slimme software van het Brusselse DeltaQ doet. Daarmee kunnen de energiekosten en CO2-uitstoot van gebruikers tot 40% dalen. Khadija Nadi was zo overtuigd van de impact die DeltaQ kan genereren, dat ze haar job bij een multinational opgaf om er CEO te worden.

VDAB en Actiris helpen Vlaamse bedrijven aan Brussels talent
Nieuws

VDAB en Actiris helpen Vlaamse bedrijven aan Brussels talent

In Vlaanderen zoeken ondernemingen verwoed naar talent. Tegelijk groeit in Brussel de grote groep werkzoekenden. Arbeidsmarktactoren VDAB en Actiris bundelen al langer de krachten om meer Brusselse werkzoekenden naar vacatures bij bedrijven in Vlaanderen te begeleiden, en een versterking van die samenwerking is momenteel in de maak. Hoe zal het vernieuwde samenwerkingsakkoord eruitzien? En hoe kunnen VDAB en Actiris Vlaamse bedrijven aan Brussels talent helpen? Om dat te onderzoeken, brengen Voka Metropolitan en Voka Vlaams-Brabant beide actoren samen rond de tafel tijdens een online panelgesprek op 10 juni.

Brussel
Opinie

Internationale relancestrategie voor Brussel nodig

De Brusselse metropool beschikt over enorme troeven om verder te schitteren als internationaal economisch centrum. Die moeten we uitspelen in een doordachte economische toekomststrategie, waarbij naast het Brusselse gewest ook Vlaanderen en de federale overheid betrokken moeten zijn. Internationale promotiecampagnes zullen niet volstaan.

Kadri2
Nieuws

Voorjaarslunch Voka Metropolitan met Ilham Kadri

Op maandag 29 maart ontving Voka Metropolitan Ilham Kadri, ceo van Solvay voor haar eerste digitale editie van de voorjaarslunch. Een boeiende persoon aan het hoofd van een even boeiend bedrijf.

Broeklin vergunning
Nieuws

VOKA is tevreden met toekenning omgevingsvergunning Broeklin

VOKA reageert tevreden op de toekenning van een omgevingsvergunning aan de innovatieve, circulaire werkwinkelwijk BROEKLIN in Machelen. De Vlaamse regering geeft met haar beslissing een positief signaal voor de noodzakelijke reconversie van het voormalige industriegebied in de Noordrand. Het trendsettend project zal een nieuwe ecologische standaard voor Vlaanderen zetten, een duurzame en circulaire focus die VOKA toejuicht.

hassan
Nieuws

“Je moet jongeren niet knuffelen, maar uitdagen”

Als tiener al stampte hij een eerste onderneming uit de grond. Intussen zetelt hij in de bestuursraden van Beci en Cultuurconnect, schreef hij een boek en is hij veelgevraagd spreker op lezingen.

Brussel relance
Nieuws

EU-relanceplan voor Brussel

Investeren in duurzame mobiliteit, renovatie, omscholing van werkzoekenden, en digitalisering bij de publieke diensten…Dat zijn de belangrijkste doelstellingen in het relanceplan dat vanuit het Brusselse gewest worden ingediend bij Europa. Er is ook geld voorzien voor de renovatie van het justitiepaleis.

michel mersch
Nieuws

Nestlé wil groot zijn in maatschappelijke impact

Michel Mersch leidde als CEO van Nestlé Belgilux zijn bedrijf door het oog van de coronastorm. Daar op terugblikken heeft weinig zin, meent hij. Het draait om wat de toekomst brengt en daarin tekenen zich drie duidelijke werven af: gezondheid, duurzaamheid en jongeren. “Een bedrijf met omvang als Nestlé heeft de plicht om meer te zijn dan producent van voedingswaren. We willen groot zijn in maatschappelijke impact en verantwoordelijkheid.”

Kris cloots
Nieuws

Opinie: Brussel post corona

De coronacrisis is bijzonder hardnekkig. De corona-moeheid raakt nog meer verspreid dan het virus zelf. Het moe zijn, is begrijpelijk. Maar gelatenheid is niet op zijn plaats. De perspectieven op een uitweg uit de crisis, maatschappelijk en economisch, worden steeds tastbaarder. En we zijn het aan onze welstand verplicht ambitie te hebben om opnieuw te groeien, en daarvoor ook nieuwe paden te bewandelen.

30 Brusselse topondernemers nemen deel aan initiatief '100x100'
Nieuws

30 Brusselse topondernemers nemen deel aan initiatief '100x100'

Anno 2021 vragen heel wat jongeren zich af met welke bouwstenen een succesvolle onderneming gebouwd wordt. Tegelijk zijn vele CEO’s bereid om hun kennis te delen met young potentials. Hun persoonlijke levenslessen over de zakenwereld kunnen ondernemende jongeren inspireren om zelf de stap te zetten in het starten van een eigen zaak. Om deze beide groepen bij elkaar te brengen, bundelen ASATT (A Seat At The Table) en Voka de krachten om als matchmaker 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen. En ja, ook de Brusselse Metropool is vertegenwoordigd onder de deelnemende ondernemers.

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam
Nieuws

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam

Cargobikes – ook wel cargofietsen of transportfietsen – winnen steeds meer aan populariteit. Hoe valt deze opmars te verklaren? Welke mogelijkheden biedt het vervoersmiddel? En hoe zit het met de ervaringen van bedrijven die er al mee werken? Dat gingen we na tijdens het gratis webinar ‘Cargobikes: praktijkervaringen van lokale ondernemer tot distributiebedrijf’, dat plaatsvond op 1 februari en flink wat geïnteresseerden lokte.

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG