Skip to main content

Nieuws

Kadri2
Nieuws

Voorjaarslunch Voka Metropolitan met Ilham Kadri

Op maandag 29 maart ontving Voka Metropolitan Ilham Kadri, ceo van Solvay voor haar eerste digitale editie van de voorjaarslunch. Een boeiende persoon aan het hoofd van een even boeiend bedrijf.

Broeklin vergunning
Nieuws

VOKA is tevreden met toekenning omgevingsvergunning Broeklin

VOKA reageert tevreden op de toekenning van een omgevingsvergunning aan de innovatieve, circulaire werkwinkelwijk BROEKLIN in Machelen. De Vlaamse regering geeft met haar beslissing een positief signaal voor de noodzakelijke reconversie van het voormalige industriegebied in de Noordrand. Het trendsettend project zal een nieuwe ecologische standaard voor Vlaanderen zetten, een duurzame en circulaire focus die VOKA toejuicht.

hassan
Nieuws

“Je moet jongeren niet knuffelen, maar uitdagen”

Als tiener al stampte hij een eerste onderneming uit de grond. Intussen zetelt hij in de bestuursraden van Beci en Cultuurconnect, schreef hij een boek en is hij veelgevraagd spreker op lezingen.

Brussel relance
Nieuws

EU-relanceplan voor Brussel

Investeren in duurzame mobiliteit, renovatie, omscholing van werkzoekenden, en digitalisering bij de publieke diensten…Dat zijn de belangrijkste doelstellingen in het relanceplan dat vanuit het Brusselse gewest worden ingediend bij Europa. Er is ook geld voorzien voor de renovatie van het justitiepaleis.

michel mersch
Nieuws

Nestlé wil groot zijn in maatschappelijke impact

Michel Mersch leidde als CEO van Nestlé Belgilux zijn bedrijf door het oog van de coronastorm. Daar op terugblikken heeft weinig zin, meent hij. Het draait om wat de toekomst brengt en daarin tekenen zich drie duidelijke werven af: gezondheid, duurzaamheid en jongeren. “Een bedrijf met omvang als Nestlé heeft de plicht om meer te zijn dan producent van voedingswaren. We willen groot zijn in maatschappelijke impact en verantwoordelijkheid.”

Kris cloots
Nieuws

Opinie: Brussel post corona

De coronacrisis is bijzonder hardnekkig. De corona-moeheid raakt nog meer verspreid dan het virus zelf. Het moe zijn, is begrijpelijk. Maar gelatenheid is niet op zijn plaats. De perspectieven op een uitweg uit de crisis, maatschappelijk en economisch, worden steeds tastbaarder. En we zijn het aan onze welstand verplicht ambitie te hebben om opnieuw te groeien, en daarvoor ook nieuwe paden te bewandelen.

30 Brusselse topondernemers nemen deel aan initiatief '100x100'
Nieuws

30 Brusselse topondernemers nemen deel aan initiatief '100x100'

Anno 2021 vragen heel wat jongeren zich af met welke bouwstenen een succesvolle onderneming gebouwd wordt. Tegelijk zijn vele CEO’s bereid om hun kennis te delen met young potentials. Hun persoonlijke levenslessen over de zakenwereld kunnen ondernemende jongeren inspireren om zelf de stap te zetten in het starten van een eigen zaak. Om deze beide groepen bij elkaar te brengen, bundelen ASATT (A Seat At The Table) en Voka de krachten om als matchmaker 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen. En ja, ook de Brusselse Metropool is vertegenwoordigd onder de deelnemende ondernemers.

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam
Nieuws

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam

Cargobikes – ook wel cargofietsen of transportfietsen – winnen steeds meer aan populariteit. Hoe valt deze opmars te verklaren? Welke mogelijkheden biedt het vervoersmiddel? En hoe zit het met de ervaringen van bedrijven die er al mee werken? Dat gingen we na tijdens het gratis webinar ‘Cargobikes: praktijkervaringen van lokale ondernemer tot distributiebedrijf’, dat plaatsvond op 1 februari en flink wat geïnteresseerden lokte.

Bijkomende steun voor aanwerving Brusselse werkzoekenden
Nieuws

Bijkomende steun voor aanwerving Brusselse werkzoekenden

Bedrijven die Brusselaars aanwerven die hun job verloren tijdens de coronaperiode kunnen genieten van een nieuwe aanwervingspremie. De zogenaamde Phoenix-premie bedraagt tussen de 500 en 800 euro per maand (gedurende 6 maanden), afhankelijk van het profiel van de werkzoekende. Ook werkgevers in het Vlaamse gewest kunnen er van genieten.

Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond brussel
Nieuws

Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond Brussel

Openbaarvervoersmaatschappijen NMBS, De Lijn, TEC en de MIVB lanceren een nieuw openbaarvervoersticket: de Brupass en Brupass XL. Deze nieuwe formule maakt het voor reizigers mogelijk om vanaf 1 februari met één enkel vervoersbewijs gebruik te maken van de trein, tram, bus en metro in en rond onze hoofdstad. De wijziging zal niet alleen het gebruik van het openbaar vervoer vereenvoudigen, maar ook het aanbod uitbreiden en de kosten van intermodaliteit voor reizigers verlagen.

Nieuwjaarsreceptie
Nieuws

450 ondernemers klikken samen voor groei

Geen feestgedruis en walking buffet dit jaar, maar 450 ondernemers en beslissingsnemers vonden elkaar virtueel op de online nieuwjaarsreceptie van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan, op donderdag 21 januari.

Mobiliteit in Brussel: wat verandert er in 2021?
Nieuws

Mobiliteit in Brussel: wat verandert er in 2021?

Het nieuwe jaar brengt enkele nieuwe maatregelen voor het verkeer in en naar de hoofdstedelijke regio. Zo komt er een veralgemeende zone 30, worden er verkeersluwe wijken ingericht, en wordt het openbaarvervoersaanbod verder uitgebreid. We lichten de voornaamste maatregelen toe.

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG