Skip to main content

Nieuws

Fosbury
Nieuws

“Ik zie je op kantoor!” Of toch niet?

Nu bedrijven terug opstarten en werknemers beetje bij beetje terug naar kantoor kunnen, rijst de vraag of alles wel terug naar het oude kan. Moeten kantoren anders ingericht worden voor meer onderlinge afstand? Wordt telewerken voortaan altijd de norm? En wat met de populaire landschapskantoren? We laten enkele experten aan het woord.

Marc Noppen, CEO UZ Brussel
Nieuws

Marc Noppen, CEO UZ Brussel, trekt lessen uit coronacrisis

We zullen onze gezondheidszorg anders moeten organiseren: minder versnippering van bevoegdheden, meer digitaal, en met een financiering die overconsumptie een halt toeroept en waardecreatie beloont. Lees hier welke lessen Marc Noppen, gedelegeerd bestuurder van UZ Brussel, trekt uit de coronacrisis.

Opinie - Kris Cloots
Nieuws

Tijd voor relance dringt

Nu het coronavirus stilaan bedwongen lijkt, is het doel nu om onze economie terug op normaal toerental te krijgen in de komende maanden, en tegelijk de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen om een heropflakkering van de pandemie te counteren. Onze diverse overheden staan voor de belangrijke taak om een gestroomlijnd relancebeleid op te zetten.

Brussels gewest investeert in relance
Voka-Persbericht

Brussels gewest investeert in relance

De Brusselse regering lanceerde op 30 april bijkomende steunmaatregelen voor sectoren die getroffen door de gezondheidscrisis en gericht op een relance.

Vliegtuig dat opstijgt
Opinie

Open brief - SOS Luchtvaart

De internationale luchtvaart zit in het oog van de Corona-storm. Het is één van de meest getroffen economische activiteiten.

SOS Luchtvaart
Nieuws

SOS Luchtvaart

De internationale luchtvaart zit in het oog van de Corona-storm. Het is één van de meest getroffen economische activiteiten. En de luchtvaartbedrijvigheid zal ook één van de laatste zijn om uit het dal te geraken. Tal van bedrijven actief in de luchtvaart dreigen de eindmeet niet te halen, geveld door het ongeziene gewicht en de duur van deze crisis.

Heropstart FAQ
Nieuws

Samen veilig heropstarten

Ben je klaar voor de heropstart? Want meer en meer ondernemingen mogen van de overheid weer aan de slag. Anderen kunnen zich daarop voorbereiden, in afwachting van het einde van de lockdown. Maar hoe zorg je voor een vlotte heropstart, met de nodige aandacht voor veiligheid en gezondheid?

VOKA Hans Maertens
Nieuws

VOKA tevreden met exitplan dat ondernemingen en medewerkers perspectief geeft

Voka reageert tevreden op de versoepeling van de lockdownmaatregelen voor de economie die vanavond in het exitplan werden voorgesteld. De Nationale Veiligheidsraad en de regeringen kiezen duidelijk voor een globale heropleving van de hele waardeketen in de economie en bieden perspectief op een heropstart. Directeur VOKA Metropolitan Jan Van Doren: "Voor de Brusselse metropool, het economisch knooppunt van ons land, is de heropstart ontzettend belangrijk. Om ook de mobiliteit terug op gang te trekken, dient het openbaar vervoer voldoende capaciteit te bieden."

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering