Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka partner in nieuwe European Digital Innovation Hubs

Voka partner in nieuwe European Digital Innovation Hubs

  • 03/05/2023

In 2020 kwam een nieuwe oproep vanuit Europa voor het organiseren van European Digital Innovation Hubs (e-DIH's). Voka engageert zich om in twee e-DIH's actief te participeren. Projectmanager Ondernemerschap Financiering, Innovatie & Digitalisering Arnout Deriemaeker coördineert dit binnen Voka en vertelt meer over het partnership en aanbod. 

EDIH DIGITALIS

De start van de nieuwe e-DIH's

Arnout vertelt: "In 2020 kwam een nieuwe oproep vanuit Europa voor het organiseren van European Digital Innovation Hubs (e-DIH's). Het geloof in de hubs is groot en alle Voka-Kamers van Koophandel zijn gevraagd om een partnerschap aan te gaan. Voka gaat dan ook in twee e-DIH’s actief participeren: DIGITALIS (getrokken door Flanders Make) en Flanders AI (getrokken door Imec), waar we de brug slaan naar DIGITALIS.”

“De hub DIGITALIS is een one-stop-hub voor start-ups, scale-ups, kmo's en publieke organisaties die bezig zijn met digitalisering, transformeren, innoveren en opzoek zijn naar geschikte financiering.” Dit alles wordt ook wel geplaatst onder de noemer "Industrie 4.0", met focus op de maakindustrie. Het gaat hier om een vierde industriële revolutie, met de verbinding tussen (slimme) machines, robots en de automatisering van productieprocessen. Nu artificiële intelligentie afgelopen jaar in stroomversnelling raakt, maken steeds meer bedrijven gebruik van AI in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Voor meer informatie over de EDIH's kan je terecht via DIGITALIS - European Digital Innovation Hub | Voka.

DIGITALIS als toegangspoort naar de digitale transitie

"DIGITALIS vormt de toegangspoort tot een reeks diensten, technologieën en kennis die nodig zijn voor deze digitale transitie. We gaan een niveau hoger: Voka is jouw persoonlijke matchmaker en helpt je bij het informeren, ondersteunen, creëren en implementeren van nieuwe digitale technologieën in combinatie met het zoeken naar de meest geschikte financiering. Wij brengen je in contact met de juiste kennispartners om een digitaal traject te starten, zodat jij een concurrentievoordeel kunt opbouwen op de geglobaliseerde markt.”

Benieuwd naar het aanbod? 
Neem een kijkje op www.voka.be/digitalis voor een volledig overzicht van de diensten. 

Contactpersoon

Arnout Deriemaeker

IT-Manager

imu - vzw - Altez