Skip to main content

Navigatie

De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling

De digitale versnelling

Menselijk kapitaal is een van de grootste succesfactoren van digitale transformatie

Dieter Somers  |  Senior Adviseur Digitale Transformatie
dieter.somers@voka.be
+32 499 46 42 10
Dieter Somers

Nieuw

cybersecurity

Vlaamse ondernemingen achterop op vlak van cybersecurity

De grote meerderheid van Vlaamse ondernemingen loopt achter op cybersecurity en digitalisering. Dat leert de analyse na twee jaar Voka DigiScan. In dit artikel vatten we de tien belangrijkste vaststellingen samen.

Experience

Voka digihub opleiding in de metaverse

Experimenteren in de metaverse met Voka Digihub

De metaverse - dé hype van 2022 - is wel degelijk een realiteit. Als eerste Technology Career Center in België heeft ClimIT uit Leuven besloten om deze virtuele omgeving in te zetten om cursisten te ondersteunen bij het communiceren met elkaar en hun trainer. Dankzij Voka Digihub vonden zij in Thomas More Hogeschool in Mechelen de juiste kennispartner om hiervoor te experimenteren met VR-technologie.

Spraakmaker

Pieter Janssens, CEO iO

iO: Stap voor stap naar Europees niveau

Met een duidelijke visie en een goed plan kom je al een heel eind. Sinds twee jaar biedt het Belgische iO zijn klanten een volledige digitale dienstverlening aan, van strategie en creatie tot marketing en technologie. Na de Benelux verovert het nu ook Scandinavië met een opvallende ‘buy & build’-aanpak. “We zijn geen bedrijf dat op elke hype springt”, stelt CEO Pieter Janssens.
 

Hub

DIGITALIS is open

Voka partner in nieuwe European Digital Innovation Hubs

In 2020 kwam een nieuwe oproep vanuit Europa voor het organiseren van European Digital Innovation Hubs (e-DIH's). Voka engageert zich om in twee e-DIH's actief te participeren. Projectmanager Ondernemerschap Financiering, Innovatie & Digitalisering Arnout Deriemaeker coördineert dit binnen Voka en vertelt meer over het partnership en aanbod. 

Spraakmaker

ruwe diamant op rots

HB Antwerp brengt diamanten tot leven in de metaverse


“Vroeger waren diamanten naamloos, bij ons krijgen ze een eigen DNA en kan iedereen hun reis volgen in de metaverse.” De quantumshift van diamant- en techbedrijf HB Antwerp slaat aan: op twee jaar tijd konden ze 120 mensen aanwerven en willen de grootste modehuizen, gaande van Louis Vuitton tot Dior, met hen samenwerken.

Podcast

Podcast digitale versnelling

Digitaal transformeren? Gewoon doen!

"Door de digitalisering moeten bedrijven een nieuwe balans vinden, maar dat kan enkel door blijvend in beweging te zijn, net zoals bij fietsen." Zegt digitaal expert en keynote spreker Rik Vera. In deze podcast filosofeert hij over digitale transformatie en becommentarieert hij de ervaringen en uitspraken van Sven Cornelis van Acco Accountants en Dieter Somers die voor Voka een paper schreef over succesvol digitaal transformeren.

GRATIS DIGISCAN

Infographic V4

Hoe digitaal is jouw bedrijf? Doe de digitale quick scan.

Onze samenleving digitaliseert aan een sneltempo. Digitale technologieën zoals het gebruik van big data en artificiële intelligentie hertekenen de industriële productie en dienstverlening. Als bedrijf kun je maar beter mee zijn. Maar hoe weet je nu of je al voldoende mee bent op digitaal vlak? Welke maatregelen moeten er nog in het bedrijf genomen worden en hoe ga je ermee aan de slag? Dankzij de digitale scan van Voka en Deloitte geraak je al aardig op weg.

Activiteiten

Industrie 4.0

Scouting Industrie 4.0 - Ontdek de nieuwste technologieën voor productiebedrijven editie 2023

6 jun 2023

Meer info
Lab: Digital Roadmapping - Maak jouw bedrijf klaar voor een agile toekomst

Lab: Digitaal actieplan voor jouw onderneming

13 jun 2023

Oostkamp
Meer info
Voka Scouting Industrie 4.0 Smart Warehousing

Scouting Industrie 4.0 - Smart Warehousing

22 jun 2023

Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

Meer info via https://www.voka.be/privacy