Skip to main content

Navigatie

Niet te missen

Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 november 2020

Londerzeel
Meer info
De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling De nieuwe digitale versnelling

De nieuwe digitale versnelling

Nu de coronacrisis ons geleerd heeft hoe belangrijk digitale connecties zijn, neemt het belang van een snelle 5G-opstart toe.

Dieter Somers  |  Senior Adviseur Digitale Transformatie
dieter.somers@voka.be
+32 499 46 42 10
Dieter Somers

Recent

5G en zorg

Help de helden van de zorg, zorg voor een 5G-verbinding

De coronacrisis heeft velen doen inzien hoe belangrijk een goed georganiseerde en kwalitatieve gezondheidszorg is. Volgens De Stemming van VRT NWS en De Standaard is de gezondheidszorg het belangrijkste politieke thema. Een sterk 5G-netwerk kan onze gezondheidszorg echt helpen en laat de helden van de zorg ook toe hun job te doen vanop een veilige afstand. Maar terwijl in Europa al meerdere landen 5G in gebruik nemen, wordt in België de vooruitgang geblokkeerd en hanteert men absurd strenge stralingsnormen.

Expert Talk

"5G combineert beste van twee werelden”

5G, waarom is dat zo belangrijk? Waarom slagen we er niet in dit sneller uit te rollen? En hoe zou het ons in deze coronatijden kunnen helpen? Op deze en andere vragen formuleert expert digitale transformatie Dieter Somers een antwoord.

Bekijk video

Spraakmaker

Steven Van Belleghem

Ondernemen na tijden van corona

“Ben je digitaal nog niet mee, dan heb je nu enkele maanden om je voor te bereiden op wat komt…” Steven Van Belleghem kijkt naar de impact van corona op onze samenleving en deelt zijn observaties. Zijn tips voor ondernemers zijn tegelijk digitaal en ook heel offline.

Facts & figures

59%
In 2018 had slechts 59% van de Vlaamse burgers (16-74) interactie met de overheid via het internet.
Vlaanderen
59%

Legende:
Interactie van burgers (16-74) met de overheid via het internet in de voorbije 12 maanden (in %)

Business cases

Industriële 5G van Citymesh

Citymesh heeft een eigen  stuk spectrum om onafhankelijk van de grote operatoren draadloze netwerken te bouwen. En net op die frequentie wordt straks 5G uitgerold.

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

Longread

Artificiële intelligentie (AI)

Het Vlaams Beleidsplan Artificiële intelligentie

Afgelopen jaar (22 maart 2019) keurde de Vlaamse regering het Beleidsplan Artificiële Intelligentie (AI) goed. Met dit plan investeert Vlaanderen jaarlijks 32 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling binnen AI, met daarbij aandacht voor praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleidingen, bewustmaking en ethiek. Ontdek hier wat dat voor u kan betekenen.

Aan de
slag

Wie thuiswerkt, gebruikt meestal wifi. Eén probleem: als meerdere gezinsleden dat tegelijk doen, dreigt het netwerk te vertragen. Op zulke momenten is het mobiele 4G-netwerk een goed alternatief.  

Link: https://business.orange.be/nl/discover/nieuws/waarom-zijn-mobiele-data-belangrijk-bij-thuiswerk

Om efficiënt van thuis uit te werken, hebben uw medewerkers toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig. Maar wat met de veiligheid van uw gegevens? Met een kwalitatieve VPN-verbinding blijft alles achter slot en grendel. 
 
Link: https://business.orange.be/nl/discover/nieuws/hoe-zorg-ik-voor-een-stabiele-vpn-verbinding

Door uw netwerkverkeer in kaart te brengen, komt u te weten welke toepassingen uw internetverbinding het zwaarst belasten. Zo kan u voorrang geven aan de belangrijkste applicaties en bent u zeker dat alles vlot blijft werken.

Link: https://business.orange.be/nl/discover/nieuws/hoe-breng-ik-mijn-vpn-verkeer-kaart

Streamingdiensten als YouTube en Netflix via VPN vormen een zware belasting voor uw bedrijfsnetwerk. Begint uw netwerk eronder te lijden? Blokkeer ze dan!

Link: https://business.orange.be/nl/discover/nieuws/hoe-blokkeer-ik-streamingdiensten-vpn

Nu zoveel meer mensen telewerken, neemt het aantal cyberaanvallen snel toe. Hou daarom rekening met deze drie eenvoudige voorzorgsmaatregelen.

Link: https://business.orange.be/nl/discover/nieuws/hoe-zorg-ik-voor-cyber-security-bij-thuiswerk

Podcast

Apps die waarschuwen voor coronagevaar

Apps die waarschuwen voor coronagevaar

Op geregelde tijdstippen laait in deze coronatijd de discussie op over het al dan niet inzetten van contact tracing apps. Een aantal landen maken hier nu al gebruik van. Bevoegd minister van Privacy Philippe De Backer houdt de boot af, en investeert in de aanwerving van menselijke contact tracers die de contacten van besmette personen in kaart moeten brengen en opbellen. Maar hoe werken die apps nu precies? En wat doet het met onze privacy? De krant De Standaard publiceerde in april een interessante podcast over dit gegeven met redacteurs Nikolas Vanhecke en Roeland Termote. We delen hem hier graag.

Ask now
/ poll

Wat is volgens u de meest cruciale technologie voor uw digitale transformatie?

Choices

Activiteiten

Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 november 2020

Londerzeel
Meer info
hrm online

Productief thuiswerken (online)

14 mei 2020

Meer info
online inn

Internet of Things in de praktijk (online)

14 mei 2020

Meer info
Social Media Advanced

Social Media Advanced (online)

15 juni 2020

Meer info
E-commerce

E-commerce, sociale media en new retail in China

26 mei 2020

Meer info
software robots

Lab: Software robots in de praktijk - voor finance

10 juni 2020

Kortrijk
Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent digitale transformatie