Skip to main content

Navigatie

Niet te missen

Voka Open Bedrijvendag

Virtuele Voka Open Bedrijvendag 2020

4 Okt 2020

Meer info
Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 nov 2020

Meer info
De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling

De digitale versnelling

Menselijk kapitaal is een van de grootste succesfactoren van digitale transformatie

Dieter Somers  |  Senior Adviseur Digitale Transformatie
dieter.somers@voka.be
+32 499 46 42 10
Dieter Somers

Nieuw

cybersecurity

Vlaamse ondernemingen achterop op vlak van cybersecurity

De grote meerderheid van Vlaamse ondernemingen loopt achter op cybersecurity en digitalisering. Dat leert de analyse na twee jaar Voka DigiScan. In dit artikel vatten we de tien belangrijkste vaststellingen samen.

Spraakmaker

ruwe diamant op rots

HB Antwerp brengt diamanten tot leven in de metaverse


“Vroeger waren diamanten naamloos, bij ons krijgen ze een eigen DNA en kan iedereen hun reis volgen in de metaverse.” De quantumshift van diamant- en techbedrijf HB Antwerp slaat aan: op twee jaar tijd konden ze 120 mensen aanwerven en willen de grootste modehuizen, gaande van Louis Vuitton tot Dior, met hen samenwerken.

Opinie & Advies

De eerste horde voor de 5G-uitrol is genomen

Na jaren vertraging kon in juni eindelijk de veiling van de frequenties voor het nieuwe 5G-netwerk plaatsvinden. Ook frequenties om de continuïteit van 2G-, 3G-, en 4G-toepassingen te verzekeren, werden geveild. Deze week kwam het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) met het heugelijke nieuws dat de veiling na drie weken – sneller dan verwacht – al afgerond is. Deze veiling bracht 1,2 miljard euro op, ongeveer 400 miljoen euro meer dan verwacht.
 

Kandidaten gezocht: digitaal Transformatie Traject

Voka lanceert een Digitaal Transformatie Traject om ondernemingen te sensibiliseren en te ondersteunen in hun digitale omslag. Ondanks het enorme belang van digitalisering hinkt België immers nog steeds achterop ten opzichte van de rest van Europa, zo blijkt uit de DESI-index (2020).

Voka biedt digihubs voor kmo’s aan

Voka zal in elke Vlaamse provincie een digitale experimenteerruimte inrichten. Het is de bedoeling dat kmo’s er terecht kunnen met al hun vragen over digitale transformaties. Ze krijgen er ook begeleiding voor hun projecten rond nieuwe (datagedreven) digitale technologieën en voor de integratie en toepassing ervan in hun concrete bedrijfsrealiteit. Uniek is de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld. Per provincie zijn de beste lokale partnerschappen aangegaan om de digitale experimenteerruimtes tot een succes te maken. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits maakt 5,14 miljoen euro vrij voor het project. 

Wat kost een digitale bedrijfstransformatie?

De digitale transformatie is tegenwoordig relevant en noodzakelijk voor alle ondernemingen, maar welk kostenplaatje staat daar tegenover? Omar Mohout (Entrepreneurship Fellow, Sirris) en Veroniek Hermans (Senior adviseur innovatie & digitalisering) formuleren een antwoord op deze vraag.

De Expert: 5 tips voor digitale marketing

Wie als bedrijf echt wil groeien, doet er goed aan werk te maken van een krachtige online b2b-marketingcampagne. Circa 90% van de b2b-aankopen start met een online zoektocht, maar je mag als aanbieder niet de fout maken te snel te willen gaan.

Business cases

Het leaseplan van de moderne werkplek

De coronacrisis heeft onze manier van werken grondig veranderd. Meer dan ooit wensen medewerkers flexibiliteit en keuzevrijheid. Een werkomgeving op maat is voor bedrijven dan ook een van de troeven in de war for talent, vertelt Ulrik Van Schepdael. En zijn bedrijf mobco kan jouw onderneming hier een handje bij helpen.

Tips van Kinnarps: gerichte marketingacties dankzij AI

Kinnarps, producent van onder meer ergonomisch kantoor- en zitmeubilair, kan gerichte marketingacties opzetten door dankzij artificiële intelligentie de data waarover ze beschikken over hun klanten, te segmenteren. Met succes… Carolien Van Belle, onder meer verantwoordelijk voor facility en IT bij Kinnarps, geeft enkele tips.

'De digitale transformatie is een continu proces"

De wereld verandert aan een rotvaart. Digitalisering is de drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen, technologieën en tendensen. Als onderneming moet je mee op die sneltrein, want als je hem mist word je in geen tijd uit de markt gewipt. Ons land en onze ondernemingen bengelen helaas ergens in de achterste wagons. Een stevige demarrage is nodig.

Podcast

Podcast digitale versnelling

Digitaal transformeren? Gewoon doen!

"Door de digitalisering moeten bedrijven een nieuwe balans vinden, maar dat kan enkel door blijvend in beweging te zijn, net zoals bij fietsen." Zegt digitaal expert en keynote spreker Rik Vera. In deze podcast filosofeert hij over digitale transformatie en becommentarieert hij de ervaringen en uitspraken van Sven Cornelis van Acco Accountants en Dieter Somers die voor Voka een paper schreef over succesvol digitaal transformeren.

Kirkpatrick banner

 

Onderzoek

digitale ondernemers

Vlaamse ondernemingen worstelen met digitale versnelling

Bijna 7 op de 10 ondernemingen hebben geen concreet actieplan voor digitale transformatie, blijkt uit een doorlichting van Voka. Ontdek hierover meer én ons uitgebreid aanbod aan begeleiding om te helpen met digitale transformatie.

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

GRATIS DIGISCAN

Digitale Quick Scan

Hoe digitaal is jouw bedrijf? Doe de digitale quick scan.

Onze samenleving digitaliseert aan een sneltempo. Digitale technologieën zoals het gebruik van big data en artificiële intelligentie hertekenen de industriële productie en dienstverlening. Als bedrijf kun je maar beter mee zijn. Maar hoe weet je nu of je al voldoende mee bent op digitaal vlak? Welke maatregelen moeten er nog in het bedrijf genomen worden en hoe ga je ermee aan de slag? Dankzij de digitale scan van Voka en Deloitte geraak je al aardig op weg.

Activiteiten

DigiTour: op bezoek bij VUB AI Lab

DigiTour: op bezoek bij VUB AI Lab

15 sep 2022

Elsene
Meer info
Digital security

Bootcamp digital security voor de technische profielen

19 sep 2022

Geel
Meer info

Activiteiten

Zoekmachine marketing (SEO / SEA)

Zoekmachine-marketing en zoekmachine-optimalisatie (SEO/SEA)

22 feb 2023

Mechelen
Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

Meer info via https://www.voka.be/privacy