Skip to main content

Navigatie

Niet te missen

Voka Open Bedrijvendag

Virtuele Voka Open Bedrijvendag 2020

4 oktober 2020

Meer info
Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 november 2020

Meer info
De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling De digitale versnelling

De digitale versnelling

Podcast

Podcast Voka met Rik Vera, Dieter Somers, Sven Cornelis en Els Aerts

Digitaal transformeren? Gewoon doen!

"Door de digitalisering moeten bedrijven een nieuwe balans vinden, maar dat kan enkel door blijvend in beweging te zijn, net zoals bij fietsen." Zegt digitaal expert en keynote spreker Rik Vera. In deze podcast filosofeert hij over digitale transformatie en becommentarieert hij de ervaringen en uitspraken van Sven Cornelis van Acco Accountants en Dieter Somers die voor Voka een paper schreef over succesvol digitaal transformeren.

Kirkpatrick banner

 

In de kijker

Hololensbril met eindeloze mogelijkheden

Mr. Watts: letterlijk een blik op de toekomst met smart glasses

Worden smart glasses binnenkort even courant op werven en werkvloeren als een tablet? Niels Leunen, oprichter en managing partner van Mr. Watts, is overtuigd van wel. “Van instructies geven bij het assembleren van een auto tot het levensecht visualiseren van een gebouw waar je door kan lopen: de mogelijkheden van smart glasses zijn eindeloos.” En al helemaal als er 5G komt.

Expert Talk

Hoe kunnen ondernemingen digitaal transformeren?

Ondernemers beseffen maar al te goed dat ze digitaal moeten transformeren om ook morgen nog relevant te zijn. Maar hoe begin je daaraan? Peter Van Hoecke, CEO van meubelbeslagproducent Van Hoecke, deed het stap per stap. Digitaal expert van Voka Dieter Somers schreef er een paper over.

Bekijk video

"5G combineert beste van twee werelden”

5G, waarom is dat zo belangrijk? Waarom slagen we er niet in dit sneller uit te rollen? En hoe zou het ons in deze coronatijden kunnen helpen? Op deze en andere vragen formuleert expert digitale transformatie Dieter Somers een antwoord.

Bekijk video

Spraakmaker

Rik Vera

Rik Vera, Nexxworks: “Digitaal transformeren? Gewoon doen!”

Volgens digitaal expert Rik Vera zouden de grote jongens als Amazon en Bol.com best bang zijn voor de kruidenier op de hoek, en niet omgekeerd. En mochten de taxichauffeurs elke dag nagedacht hebben hoe ze de frustraties van de klant hadden kunnen omzetten in ‘delight’, dan had een bedrijf als Uber niet zoveel kansen gekregen. Verrassende inzichten van een digitale coach die predikt dat alle bedrijven de digitale transformatie moeten omarmen in een wereld waar online en offline steeds meer divergeren. “Je moet durven het ‘klein’ te zien.”
 

Steven Van Belleghem

Ondernemen na tijden van corona

“Ben je digitaal nog niet mee, dan heb je nu enkele maanden om je voor te bereiden op wat komt…” Steven Van Belleghem kijkt naar de impact van corona op onze samenleving en deelt zijn observaties. Zijn tips voor ondernemers zijn tegelijk digitaal en ook heel offline.

Business cases

Industriële 5G van Citymesh

Citymesh heeft een eigen  stuk spectrum om onafhankelijk van de grote operatoren draadloze netwerken te bouwen. En net op die frequentie wordt straks 5G uitgerold.

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

Advies

Menselijk kapitaal is een van de grootste succesfactoren van digitale transformatie

Dieter Somers  |  Senior Adviseur Digitale Transformatie
dieter.somers@voka.be
+32 499 46 42 10
Dieter Somers

Aan de
slag

Hoe digitaal transformeren?

Zorg voor een geïntegreerde aanpak waarbij je rekening houdt met alle bedrijfsdimensies die geïmpacteerd kunnen worden en zie digitale transformatie als een traject met feedbackloops en niet als eindbestemming.

Probeer een zo goed mogelijke klantenervaring te creëren. Ent je businessmodel en bedrijfsprocessen hierop.

Stel een duidelijke langetermijnvisie op met bijhorende strategie om die visie te verwezenlijken. Maak duidelijk als onderneming waar je je vlag wenst te plaatsen. Hou hier voldoende rekening met externe trends en voorzie voldoende budget en middelen.

Denk na over strategische partnerschappen en vorm een netwerk om je te versterken. Samenwerkingen kunnen divers zijn: het kan gaan over samenwerkingen met ondernemingen binnen of buiten de sector, maar evengoed met leveranciers en klanten.

Digitale transformatie kan enkel slagen als de medewerkers de verandering en technologie omarmen en als het draagvlak voldoende groot is. Investeer daarom voldoende in change management en de betrokkenheid van je mensen.

GRATIS DIGISCAN

Digitale Quick Scan

Hoe digitaal is jouw bedrijf? Doe de digitale quick scan.

Onze samenleving digitaliseert aan een sneltempo. Digitale technologieën zoals het gebruik van big data en artificiële intelligentie hertekenen de industriële productie en dienstverlening. Als bedrijf kun je maar beter mee zijn. Maar hoe weet je nu of je al voldoende mee bent op digitaal vlak? Welke maatregelen moeten er nog in het bedrijf genomen worden en hoe ga je ermee aan de slag? Dankzij de digitale scan van Voka en Deloitte geraak je al aardig op weg.

Ask now
/ poll

Ben jij klaar voor een digitaal transformatie traject?

Choices

Facts & figures

39%
België bengelt achteraan in de Digital Transformation Index 2018
Frankrijk
38%

Legende:
Digital Transformation Index, Dell Technologies, 2018. Noot: inmiddels verscheen de 2020 ranking, maar België werd daar niet in opgenomen.

Activiteiten

Diginoon digitale koplopers

DigiNoon | Gezocht: digitale koplopers

24 juni 2021

Meer info
Voka Deep Dive juni

Voka Deep Dive: digitalisering

14 juni 2021

Meer info

Activiteiten

Hoe cyberveilig digitaal transformeren met uw KMO?

Uw kmo cyberveilig digitaal transformeren!

22 juni 2021

Meer info
Scouting

Ontdek hoe uw productieproces (verder) geautomatiseerd kan worden

24 juni 2021

Meer info
Diginoon digitale koplopers

DigiNoon | Gezocht: digitale koplopers

24 juni 2021

Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

Meer info via https://www.voka.be/privacy