Skip to main content
Map
  • DIGITALIS - European Digital Innovation Hub

DIGITALIS - European Digital Innovation Hub

Voka helpt bedrijven digitaliseren en digitaal transformeren. Uit de Voka-Digiscan blijkt dat Vlaamse kmo's middelmatig scoren op vlak van digitale maturiteit. Om deze maturiteit te verbeteren, steunt Voka drie European Digital Innovation Hubs (EDIH's). De hub DIGITALIS is een one-stop-hub voor start-ups, scale-ups, kmo's en publieke organisaties, die bezig zijn met digitalisering, transformeren, innoveren en opzoek zijn naar geschikte financiering.

digitalis vlaio eu

Dit project is gefinancierd door het programma Digital Europe van de Europese Unie in het kader van subsidieovereenkomst nr. 101083575.


DIGITALIS biedt rechtstreeks toegang tot een reeks diensten, technologieën en kennis die nodig zijn voor de digitale overgang. Voka speelt hierin een actieve rol in het Europese netwerk van digitale hubs, samen met regionale kennisinstellingen.

Heeft je onderneming wel of geen digitale basis ? Of ben je van plan om je onderneming meer tech-savvy te maken? Denk je al na over vragen als: Hoe kan slimme data mijn onderneming helpen om betere (strategische) beslissingen te nemen? Is machine learning iets voor mij? Hoe kunnen digitale tools mij helpen om mijn interne processen efficiënter te laten verlopen. Kan ik artificiële intelligentie gebruiken om mijn processen te optimaliseren en slimmer maken?

Voka is jouw persoonlijke matchmaker en helpt je bij het informeren, ondersteunen, creëren en implementeren van nieuwe digitale technologieën in combinatie met het zoeken naar de meest geschikte financiering. Kortom, wij brengen je in contact met de juiste kennispartners om een digitaal traject te starten, zodat jij een concurrentievoordeel kunt opbouwen op de geglobaliseerde markt.

Jouw netwerk voor digitalisering

Toegang tot een ecosysteem en netwerk is cruciaal voor succesvolle digitalisering. Samenwerking met andere bedrijven, kennisinstellingen en technologiepartners biedt toegang tot de nieuwste innovaties en technologieën. Dit optimaliseert processen, opent nieuwe markten en stimuleert groei. 

Voka biedt verschillende trajecten en activiteiten aan waarin jij in contact komt met de juiste kennis en/ of partner.

Ontdek onze lerende netwerken voor digitalisering

Financiering voor digitalisering

Een goede fiscale en financiële planning is onmisbaar voor een succesvol digitaal project. Met een competitieve fiscaliteit kun je een voorsprong nemen en een concurrentievoordeel opbouwen. Nieuwe regels, verplichtingen en de toenemende digitalisering maken het echter steeds complexer. Onze experts staan klaar om jouw vragen te beantwoorden, je te gidsen door de regelgeving en te helpen bij financieringsmogelijkheden.

Voka staat voor je klaar met o.a.: 

  • Financieringsmogelijkheden in elke levensfase van de onderneming
  • Begeleiding bij jouw financieringsplan
  • Opbouwen van financiële geletterdheid
  • Toegang tot particuliere & publieke investeerders, fondsen en subsidies
  • Investor-ready maken van jouw businesscase
  • Een uitgebreid netwerk & matchmaking

Ontdek onze infosessies & opleidingen rond financiering

Andere EDIHs

Naast deze European Digital Innovation Hub Digitalis organiseert Voka nog twee EDIH's mee: EDIH - Energy in the Built Environment (EBE) en EDIH - Flanders AI.

EDIH - Energy in the Built Environment (EBE)

De European Digital Innovation Hub - Energy in the Built Environment (EDIH-EBE) is een centrale toegangspoort voor organisaties die zich bezighouden met energietoepassingen in de bouwsector. Het is gevestigd in Vlaanderen en biedt verschillende diensten aan, waaronder events, opleidingen, advies op maat, testfaciliteiten en -begeleiding, ondersteuning bij het vinden van investeringen en internationale samenwerking.

Het doel van de hub is om deze organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en het bevorderen van energie-efficiëntie op gebouw- en wijkniveau. Het is een samenwerking tussen verschillende Vlaamse actoren en ontvangt financiële steun van diverse instanties.

Lees meer over EDIH-EBE

FAQ

Wat is de doelstelling van DIGITALIS?

Onze belangrijkste doelstellingen zijn:
1.    Toepassingen van digitale technologieën op de werkvloer van kleine en middelgrote productiebedrijven vergroten.
2.    Het niveau van digitale vaardigheden en geletterdheid op de werkvloer verhogen.
3.    Een actieve rol spelen in het Europese netwerk van digitale kennisinstellingen.
4.    Actief bijdragen aan de Europese Green Deal-doelstellingen.
 

Welke instellingen zijn onderdeel van DIGITALIS?

DIGITALIS is een samenwerking tussen verschillende Vlaamse actoren, waaronder Flanders Make, Howest Hogeschool, imec, LSEC, PXL Hogescholen, Sirris, VUB Photonics Lab en alle Voka-Kamers van Koophandel. 

Wat zijn grootste drempels voor digitalisering?

Twee grote drempels voor succesvolle digitalisering zijn gebrek aan kennis en toegang tot de juiste financiering. 

DIGITALIS en Voka bieden hiervoor oplossingen. We matchen jouw bedrijf met andere EDIHs op basis van je behoeften. We zoeken naar een partnerinstelling met relevante kennis in het regionale en Europese ecosysteem. 

Daarnaast bieden we uitgebreide ondersteuning en begeleiding voor de verschillende facetten van financiering.
​​​​​

Voor welke soort technologieën biedt Voka steun?

Voka focust op digitale technologieën zoals Artificiële Intelligentie (AI) en cybersecurity (CS).

Met welke partners werkt Voka samen voor financiering?

Voka werkt samen met enkele belangrijke financiële partners, zoals LRM (Limburgse Reconversie Maatschappij), PMV (Participatie Maatschappij Vlaanderen), Gimv (Europese investeringsmaatschappij) en BAN Vlaanderen. Daarnaast hebben wij ook goede contacten met andere private equity fondsen zoals Capric.

Contactpersoon

Arnout Deriemaeker

Projectmanager Ondernemerschap Financiering, Innovatie & Digitalisering