Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Ik denk nu vaker out of the box dankzij het Flow-traject”

“Ik denk nu vaker out of the box dankzij het Flow-traject”

  • 04/09/2023

Als bestuurder en medezaakvoerder bij WEBA, zocht Theo Dewitte naar een manier om meer bezig te zijn met strategie. Dankzij het Flow-traject van Voka komt hij nu maandelijks samen met andere Oost-Vlaamse kmo’s om ervaringen te delen. “Ik kijk nu regelmatiger vanop afstand naar ons bedrijf. Dat helpt me om sneller vooruit te gaan.”

Met 12 jaar ervaring op zak is Theo Dewitte intussen geroutineerd bij WEBA. Binnen het familiebedrijf tekent hij als tweede generatie samen met andere bestuurders de koers uit. Hij is verantwoordelijk voor de winkel in Deinze en neemt ook de Europese en intercontinentale aankoop van de groep op zich. “Met zoveel verantwoordelijkheden moet je aandachtig blijven om niet opgeslorpt te geraken door het operationele werk. De focus op strategie is ook belangrijk”, vertelt hij.

In de zoektocht naar een betere balans kwam het Voka Flow-traject op zijn pad, een maandelijkse afspraak met zaakvoerders van kmo’s die meer dan 50 mensen tewerkstellen. “De sessies helpen me om vaker out of the box te denken. Een aantal concepten of afspraken die al jaar en dag deel uitmaken van de organisatie, stel ik nu sneller in vraag”, aldus Theo. “Naast de uitdagingen rond algemene bedrijfsvoering vond ik inspiratie over hoe ik medewerkers op verschillende manieren kan aansturen en hoe ik kaderfuncties nóg beter kan inzetten.”

“Door af en toe eens te horen hoe een ander het aanpakt, stel je automatismen in vraag en leer je taken uit handen geven. Sinds een aantal maanden meng ik me minder in operationele problemen en leer ik beter te delegeren. Flow heeft me op veel vlakken al geholpen als ondernemer. Je bekijkt sneller je eigen organisatie vanop stand en je haalt tips uit sectoren waar je weinig van kent. Daardoor bekijk ik WEBA nu soms op een volledig andere manier.”

Meer over het Flow-traject?

De kick-off is op 16 november. Mentoren van deze groep zijn Rudi Maerschalck (CEO Compass Int’l en Fortify) en Valentine Batjoens (CEO Extremis – (before) Head of market Strategy RENSON Ventilation).

Meer info
 

Contactpersoon

Miel Kurris

Innovatie - Groeitrajecten