Skip to main content
Map
Voka Welt

Welt Mechelen-Kempen

We voelen het in bijna elke onderneming: talent houden is niet eenvoudig, nieuwe vacatures invullen is nog moeilijker, en we moeten flexibel kunnen omgaan met onverwacht ziekteverzuim. Een inclusief en duurzaam HR-beleid is dus meer en meer een noodzaak. Vraag jij je soms af of je onderneming wendbaar en innovatief genoeg is voor deze HR-uitdagingen? Of twijfel je of je bedrijf klaar is voor andere  HR-uitdagingen waarmee je geconfronteerd zal worden? 

ESF       

Voka Welt helpt jou om hier een zicht in te krijgen en actie te ondernemen waar nodig. Samen gaan we via analyse, expertise en ervaringsuitwisseling aan de slag om optimale en duurzame loopbanen te creëren en te faciliteren binnen jouw onderneming. Dat doen we door het ontwikkelen van een inclusief HR-beleid waarbij medewerkers het gevoel hebben dat ze actief kunnen behoren en bijdragen aan de onderneming. Zo haal je het potentieel uit ieder talent!

  • Voka Welt is er voor iedereen uit de regio Mechelen-Kempen die met HR in aanraking komt en een duurzaam en inclusief HR-beleid wilt uitbouwen. 
  • Dit traject kunnen we dankzij het Europees Sociaal Fonds volledig gratis aanbieden. Het enige wat je van jou verwachten is 100% goesting en veel engagement! 

Opbouw traject

Scan en actieplan

We starten het traject met het afnemen van een Welt-scan. Dankzij deze scan (gemaakt in samenwerking met de Antwerp Management School) krijg je een goed beeld van jouw HR-beleid. Samen gaan we aan de slag, bekijken we de pijnpunten en maken een persoonlijk actieplan. Via persoonlijke coaching, extra opleidingen, … helpen wij je doelstellingen te bereiken, zodat je zoveel mogelijk stappen kan zetten in je vooropgestelde acties.

Alvast jezelf eens testen? Vul de light-scan in

Lerend netwerk rond inclusie en duurzaam HR-beleid

Tijdens 4 sessies brengen we je samen met gelijkgezinden. Zo heb je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar. De groepen zijn samengesteld op basis van de regio en de grootte van je bedrijf. We zorgen ervoor dat je terecht komt in een groep die bij jou past, gaande van ervaren HR managers tot een manusje van alles die plots ook HR-zaken mag regelen. Meer informatie vind je in onderstaande tabel:

Individueel modulair traject

Verdiep je je graag nog meer in een inclusief en duurzaam HR-beleid? Dat kan! Je kan aanvullend één van onderstaande acties ondernemen om nog meer uit Voka Welt te halen:

  • Themasessies over aanvullende HR-onderwerpen: rekruteren, vacatureschrijven, gendergelijkheid, change management, …
  • Individuele coachings van het actieplan door de Welt-coördinatoren.
  • Intervisiemomenten met andere Welt-bedrijven: waar staan we, wat kunnen we van elkaar leren?
  • Specifieke acties zoals jobmatching via partner Jobroad, organiseren van een bedrijfsbezoek met arbeidsbemiddelaars, …
     

Kick-off Welt 2022

Getuigenissen Welt-deelnemers

Tijdens het bedrijfsbezoek bij DCA geeft Lin De Bruin, HR manager van DCA een testimonial over het Welt-traject. Zo legt ze uit waarom zij mee doen aan Welt en wat hun ervaring is.

 

"Welt leert je mensen kennen die net als jij met HR bezig zijn. Of je nu een bedrijf van 5, 10 of 100 werknemers hebt, de problemen zijn vaak dezelfde en door ze in groep te bespreken, kom je vaak tot oplossingen. Welt leert je ook je personeelsbeleid op een slimmere manier aanpakken. In dit Welt-traject is ook de geweldige begeleiding van Valerie Hamal niet onopgemerkt gebleven. Ze is er in hele uitdagende coronatijden bijzonder goed in geslaagd om een hele mooie groep samen te brengen, de kioste thema's te kiezen en een zeer mooi eindresultaat neer te zetten."
- Ben Ooms, gedelegeerd bestuurder Ooms woonrealisaties

"In Welt ontmoet je gelijkgezinden en mensen die op dezelfde golflengte zitten. Onze HR-medewerkers leren er de waarden die wij willen uitdragen, want die sluiten volledig aan bij wat wij willen uitstralen. Tegelijk kunnen we aftoetsen bij de andere deelnemers of onze visie de juiste is, hoe de markt hiermee omgaat, maar ook hoe het eventueel anders kan. We laten ons inspireren door de gastsprekers en de andere deelnemers. En op onze beurt kunnen ook wij andere bedrijven inspireren met onze aanpak."
- Louis De Wael, Managing director vervoer Van Dievel
 

Boek een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek

Komen onze agenda’s niet overeen? Bel ons gerust dan zoeken we samen en geschikt moment.

Wil jij weten of je in een Welt-groep past? Contacteer ons voor meer informatie.

Valerie Hamal

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Full bio of Valerie Hamal

Evelien Kemland

Adviseur arbeidsmarkt & coördinator Welt

Full bio of Evelien Kemland