Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Themanetwerken

 

Wat kan je verwachten?

Zoals de naam het zegt, brengt een themanetwerk bedrijfsleiders, kaderleden, experts, kennisinstellingen, overheden, … samen rond een bepaald thema. Heb je interesse of ben je professioneel bezig rond een van de thema’s hieronder beschreven? Scroll dan eens door onze lijst van themanetwerken! 

Welke themanetwerken zijn er?

HR Strategic

MEER INFO

Dit is het ideale netwerk als je verantwoordelijk bent voor het strategisch HR-beleid binnen je organisatie en lid bent van het managementteam. Je wisselt ervaringen uit rond topics die mogelijks op de agenda van de Executive Board staan en waarover jij als HR-verantwoordelijke mee beslist.

HR Talent

MEER INFO 

Dit netwerk is bedoeld voor HR professionals die betrokken zijn bij de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Je komt terecht in een unieke groep die zal werken rond topics zoals talentmanagement, interne coaching, persoonlijke groeitrajecten,... Kortom, je bespreekt alle mogelijkheden om talent aan boord te halen, te begeleiden én te behouden. 

HR Services

MEER INFO 

Sluit aan bij dit netwerk als jij actief bent binnen de HR-afdeling van je onderneming.

HR Wellbeing

MEER INFO

Kies voor dit netwerk als je Chief Wellbeing Officer bent binnen je onderneming of als je werkt rond welzijn en preventie op het werk.

Management Assistants

MEER INFO 

Een professioneel kennisnetwerk dat een fundamentele meerwaarde biedt voor elke management assistant. Kennis- en ervaringsuitwisseling met andere management assistants staan centraal.

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Annouk Simons

 

Commerciële Directeurs

MEER INFO 

Ervaringsuitwisseling omtrent topics zoals integratie van (nieuwe) business units binnen de organisatie, de organisatie in een groeimodel, gebruik van tooling/rapportering, het evenwicht tussen commerciële en operationele verantwoordelijkheden. 

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Ellen Heymans.

Sales

MEER INFO

Dit netwerk vormt een belangrijke kern van kennis en expertise op het vlak van verkoopproblematiek en het leiden van een sales team.

Sales Combined

MEER INFO

Dit netwerk voor salesprofielen gaat diepgaand in op ervaringsuitwisseling rond operationele sales.

MarCom

MEER INFO

Sinds september 2018 zijn de aparte netwerken marketing en communicatie gefuseerd tot één sterk netwerk: het Netwerk MarCom. Dit professioneel kennisnetwerk biedt extra knowhow en een gegarandeerde meerwaarde voor elke marketing- en/of communicatieverantwoordelijke.

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Kristien Put.

 

Strategic Finance

MEER INFO

Voor financiële directeurs die binnen hun bedrijf meedenken op financieel strategisch niveau. De focus van het netwerk ligt op ervaringen uitwisselen rond topics die mogelijks op de agenda van de Executive Board staan en waar de CFO een cruciale rol speelt in bij de beslissingen hierrond.

Financieel Beheer

MEER INFO

Verrijk je kennis in dit professioneel netwerk dat extra knowhow en een absoluut meerwaarde biedt op het vlak van het hele financiële gebeuren. Dit kan je delen met andere CFO's en financieel verantwoordelijke of gelijkwaardige uit de regio.

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Lieve Tans.

IT

MEER INFO

Voor IT verantwoordelijken en/of IT-managers vormt dit netwerk een belangrijke kern van expertise en kennis op het vlak van informatica.

Data Intelligence

MEER INFO

Het netwerk Data Intelligence vormt een belangrijke Limburgse kern van expertise, kennis en ervaringsuitwisseling over big data. We zoeken de meerwaarde en intelligentie van data om een zakelijk voordeel te kunnen doen.

Productie

MEER INFO

Binnen dit netwerk wint elke productieverantwoordelijke of gelijkwaardige aan expertise dankzij de uitwisseling van kennis en ervaring op productievlak.

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Kristof Thijs.

Milieu & Veiligheid

MEER INFO

Milieucoördinatoren en/of veiligheidsverantwoordelijken wisselen binnen dit netwerk kennis en expertise uit op het vlak van milieuwetgeving en veiligheidsnormen.

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Ilse Briers.

Douane experten

MEER INFO

Dit netwerk is er voor douane experten binnen bedrijven die op zoek zijn naar een klankbord waar ruimte is voor ervaringsuitwisseling en actuele douane evoluties.

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Anja Hendrikx.

Inkoop & Bedrijfslogistiek

MEER INFO

Netwerking en ervaringsuitwisseling, onder verantwoordelijken voor de inkoop en/of het intern logistiek gebeuren in het bedrijf, staan bij alle activiteiten centraal.

Facility Management

MEER INFO

Netwerking en ervaringsuitwisseling onder verantwoordelijken voor het facilitaire gebeuren in het bedrijf staan bij alle activiteiten centraal.

Smart Cities

MEER INFO

Dit netwerk neemt diverse aspecten van Smart Cities-uitdagingen onder de loep: naast technologie, ook juridische, communicatie- en marketing gerelateerde aspecten die belangrijk zijn voor lokale besturen in het uitrollen van hun beleid.

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Gitte Briers.

R&D

MEER INFO

Voor R&D managers, innovatiemanagers, proces- en productontwikkelaars die op zoek zijn naar extra knowhow en een gegarandeerde meerwaarde binnen hun functiedomein.

Duurzaam Ondernemen

MEER INFO

Is uw bedrijf bewust bezig met Duurzaam Ondernemen, via het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) of gewoon door eigen passie en interesse? Dan is dit netwerk zeker iets voor u!

  • Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Gitte Briers.

Lokale Economie

MEER INFO

Diensthoofden lokale economie van de stads-en gemeentebesturen in Limburg komen samen op een open, directe en discrete manier om elkaar te helpen professionaliseren om zo een goede dienstverlening voor ondernemers uit te bouwen. 

Limburgse Wijnbouw

MEER INFO

Dit netwerk verenigt Limburgse wijnboeren en wijnprofessionals. Centraal in de sessies staat de promotie en de verdere professionalisering van de Limburgse wijnen.

Neem contact op met de secretaris van dit netwerk, Menno van Gemeren.

 

Contactpersonen

Laura Van Wijmeersch

Manager kameracademie en themanetwerken

Ina Philips

Coördinator KamerAcademie en Themanetwerken