Skip to main content
EO

Opvolging en erfplanning anno 2019

Workshop: Kom te weten hoe je jouw successieplan maximaal kan optimaliseren.

Wanneer we de vraag naar de optimale overdracht van een vermogen bekijken, bestaat er een waaier aan planningstechnieken die dit betrachten. Deze technieken vinden hun basis in het erfrecht, familiaal vermogensrecht en vennootschapsrecht. In de afgelopen 3 jaren werd er gesleuteld aan het wettelijk kader van deze rechtstakken, hetgeen noopt tot een nieuw overzicht van deze materie.

 

Binnen het erfrecht, familiaal vermogensrecht en vennootschapsrecht bestaat een waaier aan planningstechnieken, waarvan het nut niet uit het oog mag worden verloren bij een aanpak van de opvolgingsproblematiek binnen een vennootschap en het vraagstuk naar de overgang van het vermogen.

 

 

Nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat de besparingen die in het verleden werden beoogd met de toepassing van reeds lang gekende planningstechnieken in de toekomst niet meer (ten volle) zullen worden gerealiseerd. Een evaluatie van reeds uitgevoerde planningen en/of opgezette structuren is noodzakelijk.

 

Daarnaast bieden de veranderingen in de wetgeving ook een aantal nieuwe opties, die zeker het overwegen waard zijn.

 

Programma

Deel I.      Evaluatie van bestaande courante planningstechnieken

Deel II.     Nieuwe of innovatieve mogelijkheden van planning van zowel het privévermogen als op het niveau van een vennootschapsstructuur

 

Innovatieve karakter van de opleiding?
Vergelijking van verschillende planningstechnieken met aandacht voor zowel de courante, nieuwe als reeds bestaande doch minder gekende mogelijkheden.

Docent
Annemie Peeters
Manager
KPMG

Claudia Duchateau

Senior Associate

Klaw

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Week van de bedrijfsoverdracht

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo