Skip to main content
EO

Due Diligence

Workshop: Ken de valkuilen bij fusies en overnames.

Ondernemen, het is niet iedereen gegeven. Er zijn namelijk tal van factoren en risico`s waarmee rekening moet worden gehouden. Wellicht ook op termijn de opportuniteit om uit te breiden door middel van een overname, overdracht of fusie. Wederom veel risico’s die op de ondernemer afkomen. Due diligence is dé manier om dat risico te beheersen en te verkleinen.

 

Maar welke types due diligence bestaan er? Hoe gebeurt een due diligence onderzoek? Welke wettelijke, juridische en administratieve verplichtingen zijn er voor de betrokken ondernemingen? Wat is de toegevoegde waarde van een onafhankelijk adviseur gedurende dit proces?

 

Adriaan Ernon, bedrijfsrevisor bij Van Havermaet Bedrijfsrevisoren beantwoordt bovenstaande vragen en heeft in het bijzonder aandacht voor KMO’s en familiebedrijven.

 

Programma

  • Definitie en terminologie
  • Referentiekader en juridische aspecten van een due diligence
  • Stappenplan
  • Aanpak en risico’s
  • Waardering binnen het overnameproces
  • Resultaten en closing

Didactisch materiaal

De theoretische bespreking van het onderwerp wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Alhoewel een algemeen kader toegelicht wordt, vergt ieder onderzoek een individuele aanpak. Deze sessie heeft tot doel attentiepunten en valkuilen te bespreken.

 

Docent

Adriaan Ernon is bedrijfsrevisor met 13 jaar audit ervaring. Hij is sinds november 2013 werkzaam bij Van Havermaet Bedrijfsrevisoren en werkte voordien bij KPMG Bedrijfsrevisoren. Naast een uitgebreide audit ervaring, begeleidt hij due diligence opdrachten en verzekert hij een interdisciplinaire samenwerking tussen de verschillende expertises betrokken in het proces.

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

 

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo