Skip to main content
 • Home
 • Limburg
 • Contractvrijheid in B2B-relaties, aan banden gelegd?
mgt

Contractvrijheid in B2B-relaties, aan banden gelegd?

Infosessie: Wijzigingen, mogelijkheden en alternatieven

Nieuwe regels vanaf 1 december 2020: Weet dat de rechter duidelijke afspraken tussen ondernemingen onrechtmatig kan verklaren. Er worden grenzen gesteld aan de contractvrijheid tussen ondernemingen.

hallo

Momenteel hebben ondernemingen een grote vrijheid om hun contracten vorm te geven. Dit verandert binnenkort. Door nieuwe regels, die zullen gelden vanaf 1 december 2020, worden er grenzen gesteld aan de contractvrijheid tussen ondernemingen. Zoals dit reeds bestaat voor B2C-relaties, legt deze nieuwe wet nu ook zogenaamde “onrechtmatige bedingen” aan banden in B2B-relaties.

 1. Situering wetswijziging
  • Kritische benadering, de onduidelijkheden ontleed
  • Welke sancties legt de wetswijziging op
 2. Waar opletten bij het  toepassen van je overeenkomsten: do’s & dont's
 3. Mogelijke gevolgen in de praktijk
  • Toch kan het belang van de aangepaste wet ervan niet onderschat worden. De wet zal van toepassing zijn op alle nieuwe overeenkomsten (en ook de algemene voorwaarden) tussen ondernemingen, die aan de nieuwe wet zullen moeten worden afgetoetst.

Ondernemers zonder juridische achtergrond.

Geert Reniers, advocaat-vennoot bij Paqt Advocaten in Genk.
Hij volgde na zijn opleiding rechten aan de KULeuven de manama Ondernemingsrecht aan de UAntwerpen.  Hij startte zijn beroepsloopbaan aan de balie van Tongeren (1991).
Hij is bemiddelaar in burgerlijke en handelsgeschillen. Sedert 1995 ook geregeld aangesteld als gerechtsmandataris.

Lien Beckers, advocaat bij Paqt Advocaten in Genk. Zij studeerde af in 2009 aan de KULeuven met grote onderscheiding. Voordat zij in 2012 ons kantoor vervoegde, was zij werkzaam aan de balie te Brussel.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Contactpersoon

Marijke Steegen

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - KvK Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 120,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 150,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo