Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Voka Digichange

Voka Digichange

Voka Digichange

Werk aan je digitale strategie en organisatie

Hoe hoog staat digitale transformatie op jouw agenda?

Slechts een minderheid (3/10) van de Vlaamse ondernemingen is op dit moment bezig met het uitwerken van een plan om digitaal te transformeren en zo te kunnen groeien. Dit blijkt uit de Voka Digiscan. Bovendien zet 6 op de 10 ondernemingen niet in op training en opleiding van hun medewerkers rond digitale vaardigheden.

Nochtans is digitale transformatie de enige weg om competitief te kunnen blijven, om talent aan te trekken en te behouden, en om jouw klanten een goede service te blijven bieden. 

Voor veel ondernemingen is digitale transformatie een prioriteit, maar weten ze niet hoe dit aan te pakken. Met Voka Digichange werken we aan een digitale strategie via een concreet actieplan, en nemen we de medewerkers mee als cruciaal element in de transformatie. 

Vanuit Voka kunnen we dit traject aanbieden met steun vanuit Vlaanderen en Europa:
 

ESFAI

Waarom Digichange?

  • 90% is wél overtuigd van het belang van digitale innovatie, maar heeft geen concreet plan om hun digitale strategie operationeel te maken
  • 1 op de 4 digitale trajecten falen omdat de noodzakelijke kennis niet aanwezig is
  • Digitale projecten mislukken vaak omdat medewerkers niet actief betrokken worden

Deze elementen pakken we aan binnen het traject. Wie morgen nog wil meespelen, moet vandaag de digitale transformatie actief aangaan.
 

Interesse in het traject?

Durven innoveren is van cruciaal belang voor de wereld van morgen. Elke organisatie zal vroeg of laat te maken krijgen met een noodzakelijke digitale transformatie.

Traject

Laat je begeleiden door Voka Digichange om stapsgewijs een digitale transformatie te doorlopen met focus op een concreet actieplan en het betrekken van de medewerkers.  

Daarbij schakelen we experts in die samen met de Voka Digicoach je bedrijf begeleiden. We koppelen jullie met de nodige experten uit ons ecosysteem en verwelkomen we je in een lerend netwerk op om inspiratie en kennis te delen met elkaar.

Digichange

Wie kan deelnemen?

Elke organisatie - ongeacht de grootte of sector - kan deelnemen indien deze gemotiveerd is om digitaal te transformeren en het belang van het menselijk kapitaal erkent in dit veranderingsproces.

Welke voorwaarden of ervaring zijn vereist?

Er zijn geen specifieke vereisten om te mogen instappen in het traject. Wel is er een duidelijk engagement nodig van het volledige management om de onderneming richting de digitale transformatie te brengen. Verder wordt de kennis en expertise aangereikt door het project zelf. De begeleiding is voorzien om stap voor stap digitaal te transformeren.

Wat haal ik uit het traject?

Als onderneming is de output heel erg groot. Er wordt gewerkt aan de basis en fundamenten om projecten van digitale transformatie tot een goed einde te kunnen brengen. Daarbij wordt er individuele coaching vanuit Voka voorzien, alsook een klankbord van externe experten en een matching van aanbieders in de markt om dergelijke projecten op te starten en te doorlopen.

We voorzien een actieplan waar alle bouwsteentjes aan bod komen, en werken samen om een stevige basis te leggen, vanuit een visie en strategie en focus op het menselijk kapitaal. 

We maken een foto van de situatie as is, en we bouwen een digitaal transformatieplan om te komen tot een to be situatie.  We zorgen er voor dat de onderneming dit de komende decennia telkens kan herhalen wanneer nodig.

Hoe betrek ik mijn medewerkers in dit traject?

Het menselijk kapitaal staat centraal in dit traject, aangezien dit de hoeksteen is om succesvol te kunnen transformeren. Alle medewerkers moeten betrokken worden in het project, en het nut en/of de noodzaak er van inzien. Dit begint met een goede interne communicatie en een duidelijke hr-strategie. Vanuit het project zullen we de verschillende stappen en acties aanreiken om de medewerkers succesvol te betrekken in dergelijke traject. We zorgen er voor dat de medewerkers de eerste ambassadeurs worden van de vernieuwing. 

Wat is de kostprijs?
  • 1 t.e.m. 51 FTE's : € 3800,00 (excl. btw)
  • 51 t.e.m. 250 FTE's : € 4800,00 (excl. btw)
  • > 250 FTE's : € 5800,00 (excl. btw)

Partners

Voka Digichange is ontwikkeld in samenwerking met:

Knowhow op het gebied van extreme klantgerichtheid, innovatie in het digitale tijdperk, digitale visie en strategievorming, business model change, digital leadership, sales en marketing.

  • Cegeka – Anik Stalmans & Thibaut Heeren

Europese aanbieder van IT-oplossingen. Cegeka helpt organisaties om een efficiënte en gepersonaliseerde ervaring te creëren voor hun klanten, consumenten, medewerkers en burgers, steeds met aandacht voor de impact van technologie op menselijk kapitaal.

  • MINT – Ward Decraemer

Ondersteunt organisaties bij het uittekenen en implementeren van hun groei- en verandertraject. Interventies zijn zowel gericht op de culturele (visie, leiderschap, team- en individuontwikkeling) als op de structurele elementen (processen, organisatiestructuur, HR-systemen) van organisatieontwikkeling. 

Contact

Wil je weten of Voka Digichange iets voor jou kan betekenen?
Vul dit contactformulier in of contacteer direct de digitale adviseur in jouw regio.

Wil je als dienstverlener samenwerken op onze innovatieprojecten voor KMO's?
Dan komen wij ook graag in contact met jou! 

Nationaal

Arnout Deriemaeker

Projectmanager Ondernemerschap Financiering, Innovatie & Digitalisering

Full bio of Arnout Deriemaeker

Limburg

Sebastien Conings

Senior adviseur ondernemingen

Full bio of Sebastien Conings

Oost-Vlaanderen

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Full bio of Helena Vancampenhout

Carolyn Bednarz

Groeitrajecten - Innovatie

Full bio of Carolyn Bednarz

digiscan