Skip to main content
Map
  • Voka Digichange

Voka Digichange

Werk aan je digitale strategie en organisatie

Hoe hoog staat digitale transformatie op jouw agenda?

Slechts een minderheid (3/10) van de Vlaamse ondernemingen is op dit moment bezig met het uitwerken van een plan om digitaal te transformeren en zo te kunnen groeien. Dit blijkt uit de Voka Digiscan. Bovendien zet 6 op de 10 ondernemingen niet in op training en opleiding van hun medewerkers rond digitale vaardigheden.

Nochtans is digitale transformatie de enige weg om competitief te kunnen blijven, om talent aan te trekken en te behouden, en om jouw klanten een goede service te blijven bieden. 

Voor veel ondernemingen is digitale transformatie een prioriteit, maar weten ze niet hoe dit aan te pakken. Met Voka Digichange werken we aan een digitale strategie via een concreet actieplan, en nemen we de medewerkers mee als cruciaal element in de transformatie. 

Vanuit Voka kunnen we dit traject aanbieden met steun vanuit Vlaanderen en Europa:
 

ESFAI

Wat is het belang van Digichange?

  • 90% is wél overtuigd van het belang van digitale innovatie, maar heeft geen concreet plan om hun digitale strategie operationeel te maken
  • 1 op de 4 digitale trajecten falen omdat de noodzakelijke kennis niet aanwezig is
  • Digitale projecten mislukken vaak omdat medewerkers niet actief betrokken worden

Deze elementen pakken we aan binnen het traject. Wie morgen nog wil meespelen, moet vandaag de digitale transformatie actief aangaan.
 

Interesse in het traject?

Inschrijven in Limburg 

Inschrijven in Oost-Vlaanderen
 

Durven innoveren is van cruciaal belang voor de wereld van morgen. Elke organisatie zal vroeg of laat te maken krijgen met een noodzakelijke digitale transformatie.

Traject

Laat je begeleiden door Voka Digichange om stapsgewijs een digitale transformatie te doorlopen met focus op een concreet actieplan en het betrekken van de medewerkers.  

Daarbij schakelen we experts in die samen met de Voka Digicoach je bedrijf begeleiden. We koppelen jullie met de nodige experten uit ons ecosysteem en verwelkomen we je in een lerend netwerk op om inspiratie en kennis te delen met elkaar.

Digichange

Voor wie?

Elke organisatie - ongeacht de grootte of sector - kan deelnemen indien deze gemotiveerd is om digitaal te transformeren en het belang van het menselijk kapitaal erkent in dit veranderingsproces.

Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek

Wat kost het?

De kostprijs voor deelname aan Voka Digichange bedraagt €3800 per jaar (incl. subsidie), zowel voor leden als niet-leden van Voka.

Partners

Voka Digichange is ontwikkeld in samenwerking met:

Knowhow op het gebied van extreme klantgerichtheid, innovatie in het digitale tijdperk, digitale visie en strategievorming, business model change, digital leadership, sales en marketing.

  • Cegeka – Anik Stalmans & Thibaut Heeren

Europese aanbieder van IT-oplossingen. Cegeka helpt organisaties om een efficiënte en gepersonaliseerde ervaring te creëren voor hun klanten, consumenten, medewerkers en burgers, steeds met aandacht voor de impact van technologie op menselijk kapitaal.

  • MINT – Ward Decraemer

Ondersteunt organisaties bij het uittekenen en implementeren van hun groei- en verandertraject. Interventies zijn zowel gericht op de culturele (visie, leiderschap, team- en individuontwikkeling) als op de structurele elementen (processen, organisatiestructuur, HR-systemen) van organisatieontwikkeling. 

Meer weten over digitaliseren?

 

5G mast
Voka nationaal
Nieuws

De eerste horde voor de 5G-uitrol is genomen

Na jaren vertraging kon in juni eindelijk de veiling van de frequenties voor het nieuwe 5G-netwerk plaatsvinden. Ook frequenties om de continuïteit van 2G-, 3G-, en 4G-toepassingen te verzekeren, werden geveild. Deze week kwam het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) met het heugelijke nieuws dat de veiling na drie weken – sneller dan verwacht – al afgerond is. Deze veiling bracht 1,2 miljard euro op, ongeveer 400 miljoen euro meer dan verwacht.